ЦОНЕВО

Модератори: bobopeli, sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

ЦОНЕВО

Мнение от snegk »

И така вчера 8 ч.пристагане на язовира,резервация в хотела и за риба.Застанах срещу Чудните скали,захраних с микс между жито захранка и бял червей и започнах да скубя платички и перки.Надърпах 30 до обяд и в хотела да почивам.След обед застанах под моста на сянка излизаха по рядко,но малко по големи.Следкато ги направих20 отидохме да празнуваме рождения де на женами.
Изображение
това е изглед от хотела.На сутринта рано на язовира да си взема моето място етого и него.
Изображение
Изображение
Това са изгледите отляво и отясно на мястото което според мен дава добри платики.Захраних и започнах да скубя вече прилични по размер.Митичните вече ги няма явно и ще останат завинаги мит.
Изображение
снимал съм средната по размер да стане ясно горе долу какво излиза.До обяд хванах около50бр.платики и 2 перки.Етоги полвината защото ги оставях да се откачат в водата понеже оловцата влизат в дупките на кепа и се оплитат и ми правят нерви
Изображение
На обяд приключих с риболова доволен.Това е много красив водоем,има много малки риби от повечето модели,но докато не спрът мрежите няма да се развива правилно водоема. :wink:
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Браво snegk!!!
Страхотен излет!
Сега повярва ли ми, че не излизат големи на платики на Цонево :wink:

Как са условията в хотелчето. Навремето държеше сравнително високи цени на стаите?
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Яууу ... другата седмица ще е сеч! Ама тоя път не излезне ли една тава ши са развежда ме с тоя язовир... Браво Снег... кеф си си направил поне :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Илийка , първо нека поздравя , жена ти , нека да ти е жива и здрава и дълги години да е до теб , най - вече в трудни моменти , когато женското рамо е по - твърдо от което и да е мъжко !!!
Аз се "точа" отдавна на яз . Цонево , и ако не бяха моите гости , бяхме решили с моята кака , да изкараме някой друг ден на Цонево и Жребчево . Така или иначе може би на Жребчево ще бъдем , макар и това да е на 22 - 23 септември , но за Цонево май ще се разминем , а там ми се ходеше главно заради платиките , ако щеш вярвай това ми е мечта още от казармата , няма да казвам година , защото изобщо не беше скоро ... !
Живот и здраве , ще стане , още веднъж поздрав за хубавият излет и празник !!!
snegk

Мнение от snegk »

Условията в хотела са:40лв.стаята,минибара празен,няма хавлии за крака,няма сапунчета,много горещо,ако принебрегнеш всичките тези работи иначе е добре.Относно язовира.Много мрежи има и затова може би няма големи вече.
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

колега SNEGK БРАВО ЗА КРАСИВИЯ ИЗЛЕТ,аз съм на 15 години и днес майка ми има рожден ден и днес сме се сабрали роднините и празнуваме.това ти го пиша,защото твоята съпруга има и тя рожден ден,да са ни живи и здрави :wink: :wink: :P
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

dimitar_ написа:Аз се "точа" отдавна на яз . Цонево , и ако не бяха моите гости , бяхме решили с моята кака , да изкараме някой друг ден на Цонево и Жребчево .
Адаш,само чукваш и отлитаме.Отдавна не съм пил "Бургаско"!

Илийка,живи и здрави бъдете!Искренно завиждам на разбирателството във вашето семейство и успешните Ви излети!Радвам се,че Ви познавам!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря на всички.Мите ние не пием бургаско а бекс и туборг,иначе бургаското е хубаво.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Има шанс довечера да отидем,ако стане работата после ще пиша какво сме направили.Около Чудните скали има ли бяла,или само платики се въртят в района? :? Щото гледам повечето хора за бяла ходят на другите места по язовира,а на Чудните скали май само платики се скубят :?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
snegk

Мнение от snegk »

Бяла има но собствениците на хотела и турските граждани всяка вечер хвърлят мрежи и е наплашена.Предния път извадеха 2 броя само,че сулка,веднъж като лових под моста някакво голямо чудовище се обърна на повърхноста,сигорно сом.
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Поздрави за успешния излет
На Росито здраве и винаги до теб
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

snegk написа:Бяла има но собствениците на хотела и турските граждани всяка вечер хвърлят мрежи и е наплашена.Предния път извадеха 2 броя само,че сулка,веднъж като лових под моста някакво голямо чудовище се обърна на повърхноста,сигорно сом.
Както изглежда няма да сме на Чуднте скали,а на Аспарухово,или някъде по-на север по брега.Имате ли идея от къде може да се слезе с кола до брега на язовира?

- Лий Улф - 1939 г.
snegk

Мнение от snegk »

На Аспарухово може да слезеш отвсякъде,но истината е отсреща селото на другия бряг.Там ходят по малко бракониери.До там можеш да стигнеш като след първия мост след аспарухово има една барера там щете пуснат,но незнам до къде се стига с кола.Другите места са около стената.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега се връщаме от Цонево.Вчера вечерта към 7.30 бяхме на язовира северно от с.Аспарухово на втория залив до гробищата.Там първия половин час риболов изкарах една сулчица под кило,която ми се стори малка и я пуснах да расте.След малко изкарах още една до брега и се откачи,усещаше се,че беше по-голяма и ме хвана малко яд.Монтаж с подвижно олово и мъртва говедарка за стръв,понеже не издаяниха докато стигнем язовира.След половин час до нас хората пуснаха силно някаква чалга и рибата не се появи втори път.През час сменях рибките за стръв,но нямаше полза.Сутринта в 4ч. взех блесните и воблерите и се разходих малко покрай заливчето,но нямах слука.Към 6ч.сутринта изкарах един мерен костур на дъното за сулка и това беше с дънните риболови.Взех плувките за платика и се разхождаме по брега,изкарах няколко костурчета,повечето ги пуснах,понеже бяха малки.Платика около Аспарухово нямаше,поне на моите въдици.Към 7.30ч събрахме и тръгнахме към Чудните скали.Пиха кафе,бащаткото замина за съседното село при някакъв познат,а ние/аз,майка ми и една нейна аверка/решихме да половим платики.Местата срещу скалите бяха заети,пък и много джангър,рибата изглеждаше наплашена,понеже не видях някой да вади друго,освен дребос-червеноперка.Застанахме от страната на скалите,но под моста,захраних,нагласих дълбочина към 3.5м. на плувките и мятането започна.Изкарахме няколко костурчета,които моментално пуснахме,след малко взех Голдито и блесните и започнах да мятам наоколо,мятах,мятах,извадих 3-4 костурчета пак същия калибър и ги върнах.На плувките никой.наоколо плуваха малки рибки,които гонеше костура,мина и една охапана уклейка.На плувките стръв б червей,в захранката също го имаше като съставка,+ един пакет бисквитена галета,един пакет царевично брашно,един пакет мляно кюспе и едно пакетче жито.Нямаше платики.На мястото,където snegk е ловил платиките не слязох,щото много стръмно,пък и вече бях отчаян.До брега плуваха уклеи и някакви по-големи риби с форма на кефал,напълно възможно е и кефали да бяха,но не съм 100% сигурен,все пак не съм чул някой да е хванал скоро кефал на Цонево.
Тъкмо бяхме събрали пръчките и тръгнахме от мястото под моста да ходим на Камчия до разклона за Партизани,но стана един фал.Като тръгвахме сложих спининга с вързаната блесна на кората на багажника,обаче тя беше покрита с един чаршаф.Като видях големите рибоци под стената викам ей ся ше ги ошамаря на блесна,бъркам да взема пръчката,обаче блесната закачена за чаршафа.Майка ми вика откачай я бързо и ги мятай,обаче тя се зае да я откачи,защото моите опити бяха неуспешни.Взе ножа,отряза чаршафа,тъкмо освободи блесната и едното жило на тройката се заби в левия й показалец.Тя неможе да гледа кръв и веднага й стана лошо.Опитахме се да откачим тройката от пръста й,обаче стана по-лошо.Майка ми след малко се пооправи,успокои се и вързахме блесната с едно ластиче за пръста й,за да не се забива още по-навътре.Газ и риболова се провали ,тръгнахме към Провадийската болница,там казаха да отиваме направо във Варна,понеже нямат упойки.Имахме планове да минем и през Девня да проверим как е реката,обаче нямаше как,понеже бързахме за болницата.Като стигнахме кабинета операцията мина бързо,лесно и успешно и сега майка ми е само с превръзка,но това беше достатъчно да провали и без това неуспешния риболов.

Това е от вчера и от днес инфото ми за Цонево.Явно проблема с платиките е у мен и у такъмите,които ползвах,но като се огледах видях,че не съм само аз.

Поздрави!

- Лий Улф - 1939 г.
snegk

Мнение от snegk »

Съжалявам за случилото се с майкати.За риболова,другия път ще са твои рибите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”