Приятен излет с приятели

Модератори: bobopeli, sapuna

rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Приятен излет с приятели

Мнение от rock_children »

От няколко дни се каним да направим един излет с приятели на едно платено водоемче на което лових бабите преди 10 дена.Все нямахме възможност но ето че днес всички бяхме свободни и решихме да осъществим излета.Още от вчера взехме 1 пакет захранка за уклей който беше достатъчен и куки 18 че ми бяха свършили.Сутринта имахме уговорка за 8 и 30 обаче ставам в 7 и 30 да си приготвя такъмите гледам вали гърми.Приготвих 2 такъма моя и на моят приятел който щеше да лови за първи път.От всички момчета само аз ловях с мач с фиксирана плувка 0.5 грама основно 14 повод 0.8 кука 8.Всички други ловяха с телескопчета 2 и 40 с леки пержа 0.8 поводи и куки 18.В крайна сметка тръгнахме в най големия дъжд и тъкмо излизаме от града и моя приятел спука гума.Цялото ни хубаво настроение се срина за бързо.Почудихме се какво да правим.Накрая след 15 мин чудене решихме да взема колелото да го закарам до нас че моята къща беше най близо а те да ме изчакат и после щях да воза моя другар.И така докъто пристигнахме на гиола бяхме целите мокри от дъжда поизмръзнали и без никакво настроение за риболов.Но още с първото хвърляне на мача кълване.Извадих един среден уклей,който стопли рибарските ни души и хубавото настроение се завърна.Забърках храната захранихме обясних на моя приятел как да хвърля и как да засича че нали му беше първи риболов.И така започнахме да ловим в серии с регулярно дохранване на 10 мин по една стиска бяхме направили две петна защото бяхме 4 човека.Начинаещия рибар за бързо скъса пет куки и останахме без 18 а и 16 нямах и направо ми беше лошо.Вързах му една по малка незнам какъв номер в една кутиика имам много куки всякакви номера та от там взех.Интересно защо храната за уклейте събра баби и каракуди а не уклей.Беше рехава правеше облак а не се ловяхха уклей.По едно време на моя приятел му удари шаран ама с 0.8 повод и с 18 кука само за 10 сек го побори и си замина.Към 2 часа решихме да приключваме риболова защото храната свърши пък и бяхме мокри до кости.Крайният резултат беше доста добър.Улова е на 4 човека като даже и начинаещия колега хвана 10 рибки.Аз бях повече инструктор днес но и аз хванах някое рибе.Водоема е платен 2 лева за въдица намира се на 3 4 километра от Пазарджик.
Прикачени файлове
DSCI1183.JPG
DSCI1183.JPG (87.67 KiB) Преглеждано 2788 пъти
DSCI1182.JPG
DSCI1182.JPG (160.83 KiB) Преглеждано 2788 пъти
DSCI1179.JPG
DSCI1179.JPG (209.54 KiB) Преглеждано 2788 пъти
mitko1959
новобранец
новобранец

Re: Приятен излет с приятели

Мнение от mitko1959 »

Браво
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Браво, много добър излет,върна ме в детските ми години. :smt023
Бързай бавно.
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Браво супер група сте !
Изображение
batistuta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batistuta »

Кефите много.Евала за упоритоста въпреки времето.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Евала младежи, бе Марица не ви ли е по на чалъм да си чешете крастата, а одите на платено... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

един съвет от мен :следващият път отиди от другата страна на поляната, използвай си основното 0.14 без повод с кука 10 ( жълта ) със стръв царевица и перо 2.5 - 3 гр. да легне стръвта на дъното и ще се изкефиш максимално на шарани.регулярно захранвай със захранка за шаран и по малко царевица.моят мач е 2-25 и удоволствието от риболова е на мах.ако нямаш възможност за заплащане - целувка, снимка и пак във водата.айде успех.

пп.за въпроса на колегата антивик - около пазарджик по това време на марица и тополница може да се ловят само жаби.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Аха значи специфики на района...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Добър риболов, браво на отбора. :drinkers:
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

ще има за една голяма руска супа.
petarkrystanov
новобранец
новобранец

Мнение от petarkrystanov »

Колеги може ли малко информация къде се намира този платен водоем около Пазарджик.Благодаря
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Понаучили сте някой хитринки от форума...браво..
Изображение
Най добрите са тук
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Браво ,чудесна група а и риба сте хванали.По добре за риба отколкото пред компа :prayer: :supz:
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

petarkrystanov написа:Колеги може ли малко информация къде се намира този платен водоем около Пазарджик.Благодаря
Пътя за бошуля минаваш моста на тополница и свиваш веднага в ляво по черния път караш към 500 метра до едни бараки и си там.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Браво момци,добър улов!Колега,като чета темата ти се усмихвам и си спомням когато бях на вашите години и нито дъжд и пек ме спираха да практикувам любимото хоби,както и сега де :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”