За шаран със силиконов косъм

Модератор: sapuna

Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

За шаран със силиконов косъм

Мнение от Spatia »

Здравейте колеги,
отскоро започнах да използвам тези новите силиконови "косми", които се слагат на куката за монтаж "на косъм". Моля ако някой ги е използвал да даде мнение дали са по-добри от монтажа с кончето с което се прави "косъма" или няма голяма разлика. По мое лично наблюдение едно предимство е, че не се усуква "косъма" около куката.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

аз съм човека. от 2 години ги ползвам и съм страшно доволен. Тази година тествам косъм на Filstar> готов по 5 бр. в опаковка но му режа клупа за косъм и си ползвам силикона
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Явно Вие Заралиите си падате по този готов монтаж! :wink: Вчера на теца един твой градски ми показа за какво иде реч и ми даде едно монтажче.Сложих,разпънах и след по малко от 15 минути изкарах едно амурле около килото.Не ми хареса оцветеността на зърната и още едно нещо!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Я обяснете за какво иде реч.Нещо схема ,снимка.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Представляват тънки силиконови лентички,от едната страна с топче а от другата имат ухо с дупчица.Монтажа е както при класическия косъм,но на куката вместо да виси ухо от корда или влакно се надява силиконката в ухото с дупчицата.На таз силиконка аз лично съм надявал по 4 царевици + повдигач,така че всеки може да си подбира цвета и вида царевица.Друг е въпроса за готовите "косми",на който има 2 царевици+повдигач,но те не са нанизани на силикона,както в първия случай,а са в клуп-в смисъл стегнати отвън...На мен лично готовите не ми харесват и си ползвам силиконовите лентички на Стонфо-мисля че са по 20 в пакетче.Могат да се ползват по няколко пъти ако се внимава.Сички амури на Овчарица ми са хванати по тоз метод
Я елате рибенца при батко...
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

всичко необходимо за да я излъжеш е на тази снимка
Изображение
а тук е в блзък план готовото монтажче
Изображение
п.с. и не забравяй да го топнеш в буркана преди да го ползваш
успех :D
та така "ние заралиите така я лъжем" :lol:
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Чатнах.Благодаря и на двамата.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Вал брат кажи колко да ти вържа и аз да искарам някой лев,стига си хранил магазинерите.А сега по въпроса и къде е предимството на тази селиконка. :?:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И аз няколко поста по-нагоре писах,че "още" нещо,освен цветността на зърната не ми харесва.Айде да видим какво е то?!?!?!Как би се държал един ръчно вързан монтаж и как този след десет часа /примерно/ под вода?
Изображение
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

както казах малко по горе този монтаж го използвам втора година. може да се ползва както ако повода ти е от корда така и от конец. в съчетание с подходящата кука става неотразим . има две дължини на силикона. на късия събирам 3 зърна на дългия над 5 и повече. стои плътно залепен за куката. съчетавам го с кука 6-тица до 4-ка максимум.
от този сезон съм фен на Filstar готовото монтажче.
П.С>господа и рибоците си падат по силикона :lol:
snegk

Мнение от snegk »

Не разбрах къде е предимството.А иначе,че става това го разбрах.И не е ли ангажиращо 3 или 5 зърна растояние до куката можели да се увеличи.Нека някой да каже по подробно.Аз след толкова много излети съм се обедил,че повечето нови монтажи са просто излишни.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

И според мен тази постната снимка с готовия силиконов косъм с 2 зърна и стиропорчето нещо ми е много съмнителен, наситина няма никакво растояние от стръвта до куката, то по добре да нанижеш зърната царевица направо на куката.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Още една подкрепа! :wink:
Не става въпрос за разстоянието м/у стръвта и куката,а за връзката м/у тях.При силикона посоката на косъма е предопределена като продължение на стъ(е)блото на куката.Самото закачане директно на куката е негъвкаво.При напояване на стръвта е естественно да си легне на дъното.Целта на повдигача е да я държи на определено разстояние над.При монтажът с конец куката ще си легне на дъното,ще облекчи натоварването в/у повдигача и той ще задържи поне косъма още известно време изправен.Със силиконката това няма как да се постигне-или,или!Като писах,че още нещо освен оцветеността не ми харесва,имах точно това в предвид!
Така го виждам аз!
Изображение
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

val написа:Изображение
Измести си шлауха на куката малко по надолу и го извии към острието на куката.
Иначе за тея силикони според мен лично това е пълна измишльотина и е напълно ненужно даже бих казал че може да уплаши рибата. Косъма трябва де е подвижен и гъвкав за да може когато рибата налапа стръвта да не го усети а незнам дали това е толкова гъвкаво. А и аз лично оставям малко разтояние между стръвта и куката.
boki
новобранец
новобранец

Мнение от boki »

По принцип какво растояние трябва да има между стръвта, било пр. топче или царевица и куката.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”