Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

За шаран със силиконов косъм
Модератор: sapuna
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
За шаран със силиконов косъм
Здравейте колеги,
отскоро започнах да използвам тези новите силиконови "косми", които се слагат на куката за монтаж "на косъм". Моля ако някой ги е използвал да даде мнение дали са по-добри от монтажа с кончето с което се прави "косъма" или няма голяма разлика. По мое лично наблюдение едно предимство е, че не се усуква "косъма" около куката.
отскоро започнах да използвам тези новите силиконови "косми", които се слагат на куката за монтаж "на косъм". Моля ако някой ги е използвал да даде мнение дали са по-добри от монтажа с кончето с което се прави "косъма" или няма голяма разлика. По мое лично наблюдение едно предимство е, че не се усуква "косъма" около куката.
- man1966
- ще става разбирач
Представляват тънки силиконови лентички,от едната страна с топче а от другата имат ухо с дупчица.Монтажа е както при класическия косъм,но на куката вместо да виси ухо от корда или влакно се надява силиконката в ухото с дупчицата.На таз силиконка аз лично съм надявал по 4 царевици + повдигач,така че всеки може да си подбира цвета и вида царевица.Друг е въпроса за готовите "косми",на който има 2 царевици+повдигач,но те не са нанизани на силикона,както в първия случай,а са в клуп-в смисъл стегнати отвън...На мен лично готовите не ми харесват и си ползвам силиконовите лентички на Стонфо-мисля че са по 20 в пакетче.Могат да се ползват по няколко пъти ако се внимава.Сички амури на Овчарица ми са хванати по тоз метод
Я елате рибенца при батко...
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
както казах малко по горе този монтаж го използвам втора година. може да се ползва както ако повода ти е от корда така и от конец. в съчетание с подходящата кука става неотразим . има две дължини на силикона. на късия събирам 3 зърна на дългия над 5 и повече. стои плътно залепен за куката. съчетавам го с кука 6-тица до 4-ка максимум.
от този сезон съм фен на Filstar готовото монтажче.
П.С>господа и рибоците си падат по силикона
от този сезон съм фен на Filstar готовото монтажче.
П.С>господа и рибоците си падат по силикона

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Още една подкрепа!
Не става въпрос за разстоянието м/у стръвта и куката,а за връзката м/у тях.При силикона посоката на косъма е предопределена като продължение на стъ(е)блото на куката.Самото закачане директно на куката е негъвкаво.При напояване на стръвта е естественно да си легне на дъното.Целта на повдигача е да я държи на определено разстояние над.При монтажът с конец куката ще си легне на дъното,ще облекчи натоварването в/у повдигача и той ще задържи поне косъма още известно време изправен.Със силиконката това няма как да се постигне-или,или!Като писах,че още нещо освен оцветеността не ми харесва,имах точно това в предвид!
Така го виждам аз!

Не става въпрос за разстоянието м/у стръвта и куката,а за връзката м/у тях.При силикона посоката на косъма е предопределена като продължение на стъ(е)блото на куката.Самото закачане директно на куката е негъвкаво.При напояване на стръвта е естественно да си легне на дъното.Целта на повдигача е да я държи на определено разстояние над.При монтажът с конец куката ще си легне на дъното,ще облекчи натоварването в/у повдигача и той ще задържи поне косъма още известно време изправен.Със силиконката това няма как да се постигне-или,или!Като писах,че още нещо освен оцветеността не ми харесва,имах точно това в предвид!
Така го виждам аз!
- doko
- ще става разбирач
Измести си шлауха на куката малко по надолу и го извии към острието на куката.val написа:
Иначе за тея силикони според мен лично това е пълна измишльотина и е напълно ненужно даже бих казал че може да уплаши рибата. Косъма трябва де е подвижен и гъвкав за да може когато рибата налапа стръвта да не го усети а незнам дали това е толкова гъвкаво. А и аз лично оставям малко разтояние между стръвта и куката.