Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кърджалийска област
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Кърджалийска област
Яз.Кърджали -пак под с.Сухово,днес по-малко боклуци,хубаво време,малко хора поради делничния ден.До около 08.00 часа сутринта-хубави бабушки на плувка /при мен 11 броя/,дълбочина около 3 метра,вдясно от моста,близо до залива със старата спирка.След това в неравномерен темп,с големи паузи,уклеи,пипкаво кълване,като дълбочината се сменяше от 0,5 м до 2,0 м,най-добре на кука № 16 или даже №18 с по едно бяло червейче на нея.Общо взето,със зор "набрах"44 уклея.Иначе се получи много разтоварващ излет.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
След капотирането през уикенда си се справил отлично.Браво. А липсата на боклуци означава че са се концентрирали на друго място. Далеч съм от мисълта че някой ги е извадил от водата.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Не мисли така.На Студен Кладенец като беше високо нивото, местните събираха с ремаркета дърва.Нищо чудно и горе така да се прави, което е добреnedevi30 написа:След капотирането през уикенда си се справил отлично.Браво. А липсата на боклуци означава че са се концентрирали на друго място. Далеч съм от мисълта че някой ги е извадил от водата.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- кандидат преподавател
Повтарям се
-ама днес от 06.30 до 16.50 пак бях под с.Сухово.С два директни - 5 и 6 м,един пакет "Промикс езеро",200 г шарен червей,изнесох едно представление на десетина колеги,от което те естествено нищо не разбраха,освен около 5-те килограма риби,половината от които пуснах обратно под възмутените им погледи.Възроптаха,още повече,че колата ми е на бензин и съм сам -злорадо ми бе казано,че масрафа ми е никакъв
Майната им,важното беше,че се изкефих на макс -400 грамови бабушки на директен -тръпка отвсякъде
Поради извънредни причини,приключих излета толкова рано -задуха ураганен вятър,струпаха се черни облаци,заплющяха капки и топчета сугращица ,но най-важното -рибата си би шута и просто спря да кълве.Всяко зло за добро-по-рано се прибрах,изкъпах и започнах пречистването с ....МP and Air 

- lif3house
- разбира нещата
хахах
- antivik
- кандидат преподавател
С риск да ме скастрят, че спамя ма вземи се обзаведи с някое апаратче и праскай по някоя снимка да стане по-интересно, а иначе да ти завиди човек за хубавото място и добрата емоцияINCUBUS написа:Повтарям се-ама днес от 06.30 до 16.50 пак бях под с.Сухово.С два директни - 5 и 6 м,един пакет "Промикс езеро",200 г шарен червей,изнесох едно представление на десетина колеги,от което те естествено нищо не разбраха,освен около 5-те килограма риби,половината от които пуснах обратно под възмутените им погледи.Възроптаха,още повече,че колата ми е на бензин и съм сам -злорадо ми бе казано,че масрафа ми е никакъв
Майната им,важното беше,че се изкефих на макс -400 грамови бабушки на директен -тръпка отвсякъде
Поради извънредни причини,приключих излета толкова рано -задуха ураганен вятър,струпаха се черни облаци,заплющяха капки и топчета сугращица ,но най-важното -рибата си би шута и просто спря да кълве.Всяко зло за добро-по-рано се прибрах,изкъпах и започнах пречистването с ....МP and Air

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
В сряда смятаме да се разходим до сухово ако позволи времето. Ще дам после инфо как сме се представили. А на чам дире тръгнал ли е вече скобара?
-
- кандидат преподавател
Ако беше "тръгнал",нямаше да ходя три пъти поред само на Сухово:lol:Нощес валя дъжд,тази сутрин сняг,смятай още колко студена вода ще се излее в Чам дере,просто времето няма да позволи до забраната оня интересен вид риболов.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Днес, бях на нулата на яз Студен Кладенец.Все едно града се беше изсипал там.Бях на върбалака на десния бряг на язовира.Перки и уклей ,гол след гол.Стръв основно бял червей.Независимо че дълбочината пред нас на 10м беше 2-2,5м, взимаше на 1,5м.На дънарките не пипна.Водата не е студена, но към 16,00 взе да се качва нивото.Антон Тонев написа:haga написа:Нещо темата замря.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
И аз бях вчера,за два часа след доста захранка хванах много перки и уклей после ме обкръжиха мангалите и си тръгнах а рибата обратно в язовира.По късно се разходих на яз. Кърджали с приятели да пием по кафе на понтоните,учудващо малко рибари и почти никакъв улов а нивото на водата се е вдигнало почти до пътя.
-
- кандидат преподавател
За колегата,който питаше за Чам дере /р.Арда в участъка й преди "нулата"на яз.Кърджали/,а и за приятелите от "Кърджалийска област",съобщавам прясно инфо от вчера-14.04.Бях от разсъмване до стъмняване в местноста,наричана "Чешмата"-малко преди разклона за с.Китница.На плувка на два вида хляб -никакви следи от скобар,през следобеда отсъствието на такъв беше потвърдено от десетки колеги,които се връщаха от "Хладилника" и бетоновия мост.Според общото мнение,всичкото скобар се е изнесъл нагоре по реката,въпреки голямата студена вода и се намира в зоната на Дяволския мост,ама не кълве.
Пак на плувка 4 грама,щото вода много и течение,та си е таковало...,на бял червей,за деня извадих десетина едри "перки" ,три от които, наистина гонеха размерите на металната част на сапорската ми лопатка,и над 100 хубави мазни уклея.
На спининг,с блесни,воблери,силикони-никакво "чукване",това кефал,костур -ъкъ!
Отвратително променливо време,дъжд на пресекулки,с отслабване и усилване,следобяд подкрепен от студен вятър на пориви,пълна картина в стил "да преебем риболова"
Ма нали съм мазохистично копеле,увит в дъждобрана,траках зъби и висях до смрачаване.Може би след забраната ще е по-приятно да се ходи на риболов там.
Пак на плувка 4 грама,щото вода много и течение,та си е таковало...,на бял червей,за деня извадих десетина едри "перки" ,три от които, наистина гонеха размерите на металната част на сапорската ми лопатка,и над 100 хубави мазни уклея.
На спининг,с блесни,воблери,силикони-никакво "чукване",това кефал,костур -ъкъ!
Отвратително променливо време,дъжд на пресекулки,с отслабване и усилване,следобяд подкрепен от студен вятър на пориви,пълна картина в стил "да преебем риболова"

И аз колеги да дам малко инфо на 12.04 бяхме под с Сухово от дясната страна на моста. Хванахме околко 100 средни уклей и по някоя червеноперка на подвижна плувка. Като цяло кълвеше основно до обяд после имаше палзи от по около час.
И сега кът я забраниха!!!!!! къде ще ходим за риба???
- Антон Тонев
- сериозен играч
Даскалово,Чернооченския,Болярци, Кадънче/Monster Lake/, Опълченциemilionr написа:И сега кът я забраниха!!!!!! къде ще ходим за риба???

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- научил се да хвърля
[/quote]Даскалово,Чернооченския,Болярци, Кадънче/Monster Lake/, Опълченци
[/quote]