МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

sme6ko83 написа:Много добра слука!Как е нивото на реката при вас?
Нивото е високо, реката е пълноводна, но сравнително бистра. Рибите са излезли на плиткото и се ловят на дълбочина не повече от метър.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

"Повече от половин час ме мъчи... 4,8 кг."

бравоо, очаквал ли си, след такава борба, да изкараш шаран? :shock: :smt041
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Браааааавооо vid екстра слука си имал + бонус :rolleyes: диванеее....заааарежжжжиии яката работа..Това на железена блесна ли (въртележка)...к'во ли питам ? :) :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:Браааааавооо vid екстра слука си имал + бонус :rolleyes: диванеее....заааарежжжжиии яката работа..Това на железена блесна ли (въртележка)...к'во ли питам ? :) :smt023 :smt023
Колеги, написах "клъвнал", което ще рече изтърмъчен на въртележка Мепс комет №2. Няма начин шаран да кълве на блесни. Тръпката беше голяма и се дължеше основно на слабото влакно което ползвах - Климакс 0,10 мм. Споделям случката и снимката не за да се похваля с постижението си, а да се обнадеждим всички, че все още реката държи хубави риби и сигурен съм че този сезон ще бъде много по успешен от миналия.

В допълнение - освен шарана хванах и няколко кефала около 1,5 кг., всички бяха релийзнати на момента. Шарана реших да го задържа тъй като това е най големия, който съм улавял през живота си, но в последствие след като видях колко хайвер има, приблизително 1/3 от теглото му, много съжалих за постъпката си.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Браво,Vid.Дано ти върви все така тази година.Наистина е обнадеждаващо,че има такива "рибки" по Марица.
Изображение
Изображение
mafuta
новобранец
новобранец

Мнение от mafuta »

:supz: :supz: :supz:
Пичуи, ъ вий от къдье стье уа?
- От София смьи.
- И ний тъй!
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

На кое место се ги хванал колега? Аз от два дни обикаям по Марица около Пловдив 9-тия км. пъен валат не ще да барне.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Човека лови в неговия край Хасковско, Димитровградско. Кефалите при нас не са като кефалите при тях.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Shag написа:Човека лови в неговия край Хасковско, Димитровградско. Кефалите при нас не са като кефалите при тях.
Така е колега днес набарахме кефалите на бял във високата вода на плитките и бързи участъци. Не дава да изтечеш в бързата вода....такава концентрация на риби. Утре пак отивам на Марица и след това ще пусна снимков материал и т.н. Рибата в нашия участък е полудяла. Днес в средата на реката се метна...знам ли толстолоб ли беше удавник ли беше... голяма риба си беше :lol:
Изображение
Аватар
sparco442
новобранец
новобранец

Мнение от sparco442 »

dobivam написа:На кое место се ги хванал колега? Аз от два дни обикаям по Марица около Пловдив 9-тия км. пъен валат не ще да барне.
Ха ха може да сме се засекли и аз обикалях там и аз валат.....
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Ха ха може да сме се засекли и аз обикалях там и аз валат.....
И аз така.... :lol:Вчера имах един удар - закачи се един пън ,малко над бента.В резултат олекнах с един воблер.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Вчера на Марица за 3 часа ей това е резултата :

Изображение

Водата беше висока и почти бистра. Имаше доста колеги , които мятаха на изкуствени примамки, но резултата им беше нулев

Изображение

Захранката беше задължителна както и подхранването с бял. Рибите кълвяха много стръвно и интензивно. Държаха се на тънката вода преди големия камък (в дясно) и непосредствено след малкото бързейче (отляво). Излезна кефал, уклей , скобар, мряна и бабушка. Рибите играеха доста по повърхността на водата - скок след скок.
Имах доста пропуснати кълванета заради бързата вода. Белият червей след пропуснато кълване изглеждаше така :

Изображение

Ето разликата в нивото на водата днес - спад с около 20-25см:

Изображение

Рибите бяха много разредени. Нямаше я тяхната игра по повърхността на водата като вчера. След 2 часа захранване и упорство се завъртяха. Отначало кълвеше уклей, а после се завъртя скобара, кефала, бабушката и мряната. Към обяд задуха много лош вятър с дъжд и нямаше много време за снимки на улова :( .

Скобара беше с тоя калибър :

Изображение

Предполагам нивото на реката няма да се задържи постоянно с оглед на дъждовното време дето го дават :|
Изображение
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Днес бях на реката за последен излет преди забраната ... Много съм доволен,хванахме над 20 кефала .. Два от тях бяха 2кг и 1.200 другите между половинка и кг.Почти всичките които хванах бяха на еcogear ck40f07.
Аватар
sparco442
новобранец
новобранец

Мнение от sparco442 »

Днес се разходихме по марица ( пловдив ) . Нивото с около 1 метър нагоре за около 1 седмица. Обяснявям си го с това ,че нагоре в балкана сега се топи снега ама дали е така...?
loh ness
новобранец
новобранец

Мнение от loh ness »

Здравейте на всички,
Надявам се че мястото на този пост е тук!!!

Имам нужда от малко помощ и насока относно риболова на р.Марица!
Аз съм "прохождащ" даже е силна дума :) , в спининга и наистина имам нужда от съвет и насока за избор на правилните примамки и места по р. Марица около Пловдив и в Пловдив около мостовете. Ще съм щастливец ако успея да науча повече тънкости за риболова на щука; кефал, дай-боже и сом с изкуствени примамки.
Направих малко дълго въведение, а сега да кажа какви примамки (воблери и блесни) имам (като не съм ги събирал аз а са ми преотстъпени от човек който за момента се е отдал на Лова) и дали са приложими по р. Марица и какво мога да гоня с тях:
на Salmo: Hornet, Pike, Perch, Frisky, но са доста големки, там 6 - 11 см всички са Floating
Yo-zuri Hardcore LB, Имам по-малки на SPRO Crank, няколко Goldy 3.4 см различни разцветки, една Ugly duckling 4см златиста окраска с черен гръб.
Имам и доста блесни и клатушки на Mepps: Aglia 1,2,3,4,5, Comet 3,4, Syclops, Luxos 3, Tobi na Bayron 18gr и няколко кастмастера до 28гр, както и няколко джигин (или там както се казват- малки и много тежки рибки 21гр).

Та някрая молбата ми е да ме насочите, мога ли "ефективно"да ги ползвам тези примамки на Марица?
Къде точно? Моля за обяснение на лично съобщение на точните места и как се стига.!!!
Не съм човек който злоупотребява с доверието и помощта на другите, както и не мисля да взимам риба, която от година на година и тъй е малко по тази река както изчетах по форума! Стига ми да направя и някоя друга снимка.
Ще съм благодарен като мине забраната, Юни месец да придружа някои от вас, които имат желание да издърпят някой "новобранец" и да се понауча и на тънкостите в този увлекателен спорт.

Благодаря на всички които откликнат предварително

С Респект
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”