Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Нивото е високо, реката е пълноводна, но сравнително бистра. Рибите са излезли на плиткото и се ловят на дълбочина не повече от метър.sme6ko83 написа:Много добра слука!Как е нивото на реката при вас?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
"Повече от половин час ме мъчи... 4,8 кг."
бравоо, очаквал ли си, след такава борба, да изкараш шаран?

бравоо, очаквал ли си, след такава борба, да изкараш шаран?

Браааааавооо vid екстра слука си имал + бонус
диванеее....заааарежжжжиии яката работа..Това на железена блесна ли (въртележка)...к'во ли питам ?

- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, написах "клъвнал", което ще рече изтърмъчен на въртележка Мепс комет №2. Няма начин шаран да кълве на блесни. Тръпката беше голяма и се дължеше основно на слабото влакно което ползвах - Климакс 0,10 мм. Споделям случката и снимката не за да се похваля с постижението си, а да се обнадеждим всички, че все още реката държи хубави риби и сигурен съм че този сезон ще бъде много по успешен от миналия.JettroniX написа:Браааааавооо vid екстра слука си имал + бонусдиванеее....заааарежжжжиии яката работа..Това на железена блесна ли (въртележка)...к'во ли питам ?
![]()
![]()
В допълнение - освен шарана хванах и няколко кефала около 1,5 кг., всички бяха релийзнати на момента. Шарана реших да го задържа тъй като това е най големия, който съм улавял през живота си, но в последствие след като видях колко хайвер има, приблизително 1/3 от теглото му, много съжалих за постъпката си.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Браво,Vid.Дано ти върви все така тази година.Наистина е обнадеждаващо,че има такива "рибки" по Марица.

На кое место се ги хванал колега? Аз от два дни обикаям по Марица около Пловдив 9-тия км. пъен валат не ще да барне.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Човека лови в неговия край Хасковско, Димитровградско. Кефалите при нас не са като кефалите при тях.
Така е колега днес набарахме кефалите на бял във високата вода на плитките и бързи участъци. Не дава да изтечеш в бързата вода....такава концентрация на риби. Утре пак отивам на Марица и след това ще пусна снимков материал и т.н. Рибата в нашия участък е полудяла. Днес в средата на реката се метна...знам ли толстолоб ли беше удавник ли беше... голяма риба си бешеShag написа:Човека лови в неговия край Хасковско, Димитровградско. Кефалите при нас не са като кефалите при тях.

Ха ха може да сме се засекли и аз обикалях там и аз валат.....dobivam написа:На кое место се ги хванал колега? Аз от два дни обикаям по Марица около Пловдив 9-тия км. пъен валат не ще да барне.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз така....Ха ха може да сме се засекли и аз обикалях там и аз валат.....

Риболовец,а не рибар съм аз!!
Вчера на Марица за 3 часа ей това е резултата :

Водата беше висока и почти бистра. Имаше доста колеги , които мятаха на изкуствени примамки, но резултата им беше нулев

Захранката беше задължителна както и подхранването с бял. Рибите кълвяха много стръвно и интензивно. Държаха се на тънката вода преди големия камък (в дясно) и непосредствено след малкото бързейче (отляво). Излезна кефал, уклей , скобар, мряна и бабушка. Рибите играеха доста по повърхността на водата - скок след скок.
Имах доста пропуснати кълванета заради бързата вода. Белият червей след пропуснато кълване изглеждаше така :

Ето разликата в нивото на водата днес - спад с около 20-25см:

Рибите бяха много разредени. Нямаше я тяхната игра по повърхността на водата като вчера. След 2 часа захранване и упорство се завъртяха. Отначало кълвеше уклей, а после се завъртя скобара, кефала, бабушката и мряната. Към обяд задуха много лош вятър с дъжд и нямаше много време за снимки на улова
.
Скобара беше с тоя калибър :

Предполагам нивото на реката няма да се задържи постоянно с оглед на дъждовното време дето го дават
Водата беше висока и почти бистра. Имаше доста колеги , които мятаха на изкуствени примамки, но резултата им беше нулев
Захранката беше задължителна както и подхранването с бял. Рибите кълвяха много стръвно и интензивно. Държаха се на тънката вода преди големия камък (в дясно) и непосредствено след малкото бързейче (отляво). Излезна кефал, уклей , скобар, мряна и бабушка. Рибите играеха доста по повърхността на водата - скок след скок.
Имах доста пропуснати кълванета заради бързата вода. Белият червей след пропуснато кълване изглеждаше така :
Ето разликата в нивото на водата днес - спад с около 20-25см:
Рибите бяха много разредени. Нямаше я тяхната игра по повърхността на водата като вчера. След 2 часа захранване и упорство се завъртяха. Отначало кълвеше уклей, а после се завъртя скобара, кефала, бабушката и мряната. Към обяд задуха много лош вятър с дъжд и нямаше много време за снимки на улова

Скобара беше с тоя калибър :
Предполагам нивото на реката няма да се задържи постоянно с оглед на дъждовното време дето го дават

- Живко Славов
- научил се да хвърля
Днес бях на реката за последен излет преди забраната ... Много съм доволен,хванахме над 20 кефала .. Два от тях бяха 2кг и 1.200 другите между половинка и кг.Почти всичките които хванах бяха на еcogear ck40f07.
Днес се разходихме по марица ( пловдив ) . Нивото с около 1 метър нагоре за около 1 седмица. Обяснявям си го с това ,че нагоре в балкана сега се топи снега ама дали е така...?
Здравейте на всички,
Надявам се че мястото на този пост е тук!!!
Имам нужда от малко помощ и насока относно риболова на р.Марица!
Аз съм "прохождащ" даже е силна дума
, в спининга и наистина имам нужда от съвет и насока за избор на правилните примамки и места по р. Марица около Пловдив и в Пловдив около мостовете. Ще съм щастливец ако успея да науча повече тънкости за риболова на щука; кефал, дай-боже и сом с изкуствени примамки.
Направих малко дълго въведение, а сега да кажа какви примамки (воблери и блесни) имам (като не съм ги събирал аз а са ми преотстъпени от човек който за момента се е отдал на Лова) и дали са приложими по р. Марица и какво мога да гоня с тях:
на Salmo: Hornet, Pike, Perch, Frisky, но са доста големки, там 6 - 11 см всички са Floating
Yo-zuri Hardcore LB, Имам по-малки на SPRO Crank, няколко Goldy 3.4 см различни разцветки, една Ugly duckling 4см златиста окраска с черен гръб.
Имам и доста блесни и клатушки на Mepps: Aglia 1,2,3,4,5, Comet 3,4, Syclops, Luxos 3, Tobi na Bayron 18gr и няколко кастмастера до 28гр, както и няколко джигин (или там както се казват- малки и много тежки рибки 21гр).
Та някрая молбата ми е да ме насочите, мога ли "ефективно"да ги ползвам тези примамки на Марица?
Къде точно? Моля за обяснение на лично съобщение на точните места и как се стига.!!!
Не съм човек който злоупотребява с доверието и помощта на другите, както и не мисля да взимам риба, която от година на година и тъй е малко по тази река както изчетах по форума! Стига ми да направя и някоя друга снимка.
Ще съм благодарен като мине забраната, Юни месец да придружа някои от вас, които имат желание да издърпят някой "новобранец" и да се понауча и на тънкостите в този увлекателен спорт.
Благодаря на всички които откликнат предварително
С Респект
Надявам се че мястото на този пост е тук!!!
Имам нужда от малко помощ и насока относно риболова на р.Марица!
Аз съм "прохождащ" даже е силна дума

Направих малко дълго въведение, а сега да кажа какви примамки (воблери и блесни) имам (като не съм ги събирал аз а са ми преотстъпени от човек който за момента се е отдал на Лова) и дали са приложими по р. Марица и какво мога да гоня с тях:
на Salmo: Hornet, Pike, Perch, Frisky, но са доста големки, там 6 - 11 см всички са Floating
Yo-zuri Hardcore LB, Имам по-малки на SPRO Crank, няколко Goldy 3.4 см различни разцветки, една Ugly duckling 4см златиста окраска с черен гръб.
Имам и доста блесни и клатушки на Mepps: Aglia 1,2,3,4,5, Comet 3,4, Syclops, Luxos 3, Tobi na Bayron 18gr и няколко кастмастера до 28гр, както и няколко джигин (или там както се казват- малки и много тежки рибки 21гр).
Та някрая молбата ми е да ме насочите, мога ли "ефективно"да ги ползвам тези примамки на Марица?
Къде точно? Моля за обяснение на лично съобщение на точните места и как се стига.!!!
Не съм човек който злоупотребява с доверието и помощта на другите, както и не мисля да взимам риба, която от година на година и тъй е малко по тази река както изчетах по форума! Стига ми да направя и някоя друга снимка.
Ще съм благодарен като мине забраната, Юни месец да придружа някои от вас, които имат желание да издърпят някой "новобранец" и да се понауча и на тънкостите в този увлекателен спорт.
Благодаря на всички които откликнат предварително
С Респект