Тактика за шаран!

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Тактика за шаран!

Мнение от lfcpordim »

Здравейте. Обикновено ходя на един водоем в който предимно има каракуди а и шарани.Водоема е с дълбочина около 3-4 м .Предимно ловя на дъно.Каракудите ги ловя без проблем но най-сетне искам да хвана и някой шарко.Преди 2-3 месеца пробвах на протеиново топче но нямах резултат понеже никога не съм чувал някой да е хвърлял на подобна стръв и вече тази стръв съм я отписал.Решил съм да пробвам на царевица.Но тук идва проблема ми с каква захранка(като аромат) да го комбинирам а и каква точно да е царевицата?Благодаря предварително.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тактика за шаран!

Мнение от ivelin_1976 »

lfcpordim написа:Решил съм да пробвам на царевица..
Суха царевица, вариш я до леко напукване, монтаж на косъм, 2-3 царевички и си ти.
п.п. това, че не си имал сполука на протеинови топчета, не трябва да те отчайва и отказва от употребата им :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Иска се и мнооого търпение!
За един ден неставааа!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Модерна тактика за улов :D

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EEPkM2ltpBE?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EEPkM2ltpBE?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
hristoDimitrov
новобранец
новобранец

Мнение от hristoDimitrov »

Здравей колега.Пробвай захранка с аромат на скопекс, аз лично съм го пробвал и резултата беше много добър.Също и с аромат на мед дава добри резултати.
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

hristoDimitrov написа:Здравей колега.Пробвай захранка с аромат на скопекс, аз лично съм го пробвал и резултата беше много добър.Също и с аромат на мед дава добри резултати.
ха сега де може и на мед не се знае ако има тиня и така нататък всичко си зависи от водоема ;)
jaro0o
новобранец
новобранец

Мнение от jaro0o »

колега с малкия опит който имам мога да кажа само 1: на всеки водоем е различно. според мен най-добре е да питаш някой който има успех на този язовир за тактиката ( Стръв, захранка и метод). иначе може да мине мноого време докато уцелиш какво обича рибата. аз бях така миналата година, пробвах какво ли не(топчета, пружини, комбайни с кюспе), а накрая разбрах че рибата си обичала сладка царевица Бондюел и най-обикновена захранка.
vesives
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesives »

jaro0o написа:колега с малкия опит който имам мога да кажа само 1: на всеки водоем е различно. според мен най-добре е да питаш някой който има успех на този язовир за тактиката ( Стръв, захранка и метод). иначе може да мине мноого време докато уцелиш какво обича рибата. аз бях така миналата година, пробвах какво ли не(топчета, пружини, комбайни с кюспе), а накрая разбрах че рибата си обичала сладка царевица Бондюел и най-обикновена захранка.
пружини, комбайни с :evil: :evil: :evil:
Solo_
новобранец
новобранец

Мнение от Solo_ »

Ще се опитам и аз да ти помогна, опита ми до сега е че на такива водоеми на които рибата не е "научена" да яде "модерните" примамки си иска царевица, може да е сладка от консерва или стара, а най - добре и комбинация от двете. Според мен ако имаш възможност и водоема го позволява опитай да ходиш 4-5 дни на водоема и да си захранваш някое подходящо за шаран място. След което да отидеш там рано сутринта и да започнеш да ловиш на мястото което си захранвал предварително тосет върху петното което си правил. Дохранваш съвсем малко замяташ, въоражаваш се с много търпение и така. Надявам се да съм ти бил полезен и ти желая успех.
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Ами питах някои колеги те ми казаха на обикновен монтаж с пружина и на куката само топче стиропор...
peca_44
новобранец
новобранец

Мнение от peca_44 »

комбаин
nickky kollew

Мнение от nickky kollew »

В капанче слагаш захранка, в нея пъхаш най-долните две кукички със забити царевички на нея. А на горните 2-3-4-5 куки, слагащ само царевица. Това е най-добрият за мен вариант :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

nickky kollew написа:В капанче слагаш захранка, в нея пъхаш най-долните две кукички със забити царевички на нея. А на горните 2-3-4-5 куки, слагащ само царевица. Това е най-добрият за мен вариант :)
Гледай да не те набарат с този вариант ,че ще ревеш :idea: :axe:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
nickky kollew

Мнение от nickky kollew »

С.Върбанов написа:
nickky kollew написа:В капанче слагаш захранка, в нея пъхаш най-долните две кукички със забити царевички на нея. А на горните 2-3-4-5 куки, слагащ само царевица. Това е най-добрият за мен вариант :)
Гледай да не те набарат с този вариант ,че ще ревеш :idea: :axe:
Защо ? :Д не знам да има проблем ... Доста си действа... на Слаковци доста чуквания имахме по този начин и доста рибета хванахме ... а какъв е проблемът ? забранено или ?
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Имаш ли риболовен билет ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”