Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

въпрос за сонда
Модератори: emo vasilev, Кърцата
въпрос за сонда
Здравейте колеги.Искам да попитам,как се поставя сондата спрямо движението на лодката.
Така

Или така

Има ли някакво значение,и къде ще е най добре да се закрепи,в дясно,ляво или по средата на транеца.Благодаря предварително.
Така

Или така

Има ли някакво значение,и къде ще е най добре да се закрепи,в дясно,ляво или по средата на транеца.Благодаря предварително.
Re: въпрос за сонда
Посоката е като на втората снимка.Колкото до мястото за монтаж-срещал съм кви ли не,та даже
и откъм борда спуснати на стойка.Важното е да не ти пречи и да е хоризонтирана за по-достоверно
отчитане.
и откъм борда спуснати на стойка.Важното е да не ти пречи и да е хоризонтирана за по-достоверно
отчитане.
OK.Благодаря за отговорите.
Извинявам се че се набърквам на колегата в темата.Моята сонда я монтирах вчера по този начин:
А скоростомера по този начин :
Не съм сигурен че сондата трябва да се подава извън дъното на лодката но ако някой знае нека да каже.
А скоростомера по този начин :
Не съм сигурен че сондата трябва да се подава извън дъното на лодката но ако някой знае нека да каже.

- Прикачени файлове
-
- 14042012236.jpg (26.74 KiB) Преглеждано 523 пъти
-
- 14042012235.jpg (30.51 KiB) Преглеждано 523 пъти
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
И аз мисля,че не трябва да се показва извън дъното.Моята я монтирах на нивото на дъното дори с една идея мисля беше и по-високо.Това е само мое лично мнение,понеже я пробвах/сондата/ така,и работи добре.