Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Преди забраната на яз.Студен кладенец
- Vesko1
- сериозен играч
Преди забраната на яз.Студен кладенец
Мястото е на залива устието на р. Върбица вливаща се в язовира.Както бяхме планирали отидохме,опънахме палатката и метнахме въдиците.

Дойдоха едни пловдивчани,които за 2 дни не бяха изкарали нищо едро...само уклей и червеноперка.Викат "нищо няма да хванете,2 дни клепем тука 5 кила захранка и нищо".Направо ни отчаяха...но ние нали сме си стари вълци...си викаме нема се предаваме.Колегата остана на фидер....а аз извадих шаранските сопи...и заметнах на пружина...на червен червей!Резултатите не закъсняха...до 19ч имахме 3 бр каракуди по половинка

Бяхме заметнали на живо рибе...белким се излъже някой едър костур....но явно костура още не е влязъл в ръкава...хвана се единствено един клен около половин килограм и това беше

и така няколко часа пиеки ракийка със салатка очаквахме нови удари...но вятъра беше силен и рибата не беше активна

Накрая не издържахме на убийствения вятър..и преместихме купона в палатката,хем да си гледаме и телевизия...че даваха Комиците

..........изречението е премахнато,за да не дразним колегата llboy

На следващия ден пак вятър ...частични удари ,но нищо повече от каракуда...
Краен резултат..6-7 каракуди и 1 клен...а предната седмица вреше от риба.
Калпаво време-калпав късмет и нищо "шаранско" не удари за жалост.Остана разходката и купона ..

Наслука колеги!

Дойдоха едни пловдивчани,които за 2 дни не бяха изкарали нищо едро...само уклей и червеноперка.Викат "нищо няма да хванете,2 дни клепем тука 5 кила захранка и нищо".Направо ни отчаяха...но ние нали сме си стари вълци...си викаме нема се предаваме.Колегата остана на фидер....а аз извадих шаранските сопи...и заметнах на пружина...на червен червей!Резултатите не закъсняха...до 19ч имахме 3 бр каракуди по половинка

Бяхме заметнали на живо рибе...белким се излъже някой едър костур....но явно костура още не е влязъл в ръкава...хвана се единствено един клен около половин килограм и това беше

и така няколко часа пиеки ракийка със салатка очаквахме нови удари...но вятъра беше силен и рибата не беше активна

Накрая не издържахме на убийствения вятър..и преместихме купона в палатката,хем да си гледаме и телевизия...че даваха Комиците

..........изречението е премахнато,за да не дразним колегата llboy

На следващия ден пак вятър ...частични удари ,но нищо повече от каракуда...
Краен резултат..6-7 каракуди и 1 клен...а предната седмица вреше от риба.
Калпаво време-калпав късмет и нищо "шаранско" не удари за жалост.Остана разходката и купона ..

Наслука колеги!

Последно промяна от Vesko1 на Нед Апр 15, 2012 8:21 pm, променено общо 4 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Преди забраната на яз.Студен кладенец
Браво .Супер . Релакса е на 6.
А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
- Vesko1
- сериозен играч
Колега....ние знаем ,че бялата риба е забранена....и ако се беше хванала...не мисли че нямаше да я релийзнем обратно(все имаме 10лв като ни се яде да си купим) ние си хвърляхме за костур-нали той не е забранен.Не сме чак такива бракониери каквито ни изкарваш.А относно риболова през ноща...ние си спяхме дълбоко...нищо не сме уловили..а и можем да поспорим за глупостите на ИАРА-такова нещо забрана на нощния риболов го има само в нашата ТАТКОВИНА...защото парите от билетите ни отиват в гушите на ИАРА а не за зарибяване на водоеми.После нашия нощен риболов им е крив.llboy написа:А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
В този форум все ще се намери някой "омбудсман",който да критикува...то и затова избягвам да пиша и да слагам теми.ИАРА да хваща тия с мрежите и ел.въдици...ама е по лесно да се заяжда с такива като нас....дето са отделили един ден на месеца за релакс сред природата.
Човек пишман да стане да даде някакво инфо...;(

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Много хубав излет колега поздравявам те.Vesko1 написа:Колега....ние знаем ,че бялата риба е забранена....и ако се беше хванала...не мисли че нямаше да я релийзнем обратно(все имаме 10лв като ни се яде да си купим) ние си хвърляхме за костур-нали той не е забранен.Не сме чак такива бракониери каквито ни изкарваш.А относно риболова през ноща...ние си спяхме дълбоко...нищо не сме уловили..а и можем да поспорим за глупостите на ИАРА-такова нещо забрана на нощния риболов го има само в нашата ТАТКОВИНА...защото парите от билетите ни отиват в гушите на ИАРА а не за зарибяване на водоеми.После нашия нощен риболов им е крив.llboy написа:А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
В този форум все ще се намери някой "омбудсман",който да критикува...то и затова избягвам да пиша и да слагам теми.ИАРА да хваща тия с мрежите и ел.въдици...ама е по лесно да се заяжда с такива като нас....дето са отделили един ден на месеца за релакс сред природата.
Човек пишман да стане да даде някакво инфо...;(
И не се ядосвай от някой който те критикува,Пиши си спокойно и си пускай теми има хора които ги четат и им е интересно.Всеки знае ,че и всичките рибари да се наредят и денонощно да хвърлят въдици и да ловят риба пак риба ще остане ,а ако хвърлят няколко мрежи и за 1-ден нито една риба може да не остане.Мрежите са проблем не рибарите.
Това и децата го знаят.И в европа нощния риболов си е разрешен има в някои държави си плащаш допълнително за нощен риболов и това е.
Много хубав излет браво,продължавай и за напред.
колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
- Vesko1
- сериозен играч
Благодаря колега...пожелавам ти подобни излети,с верни приятели и подобаващо количество напитки и мезета.А относно критиките...не ми пука кой какво ме критикува...все ми е тая.Яд ме е че отсреща на ръкава имаше няколко мангала със "парашути" наблюдавах ги с бинокъла как косяха риба с тъпите парашути...но не се появи никой проверяващ ..да им нашиба актовете.Но за такива като нас...дето сме хвърляли на рибка..като нищо може да отнесем акта,миналата година ми направиха акт 50лв ,че съм ловил на река с 2 пръчки с по една кука.Не можело така...трябвало да е една пръчка с 2 куки.Простотиите нямат край в закона...пууу....ivo24m написа: Много хубав излет колега поздравявам те.
И не се ядосвай от някой който те критикува,Пиши си спокойно и си пускай теми има хора които ги четат и им е интересно.Всеки знае ,че и всичките рибари да се наредят и денонощно да хвърлят въдици и да ловят риба пак риба ще остане ,а ако хвърлят няколко мрежи и за 1-ден нито една риба може да не остане.Мрежите са проблем не рибарите.
Това и децата го знаят.И в европа нощния риболов си е разрешен има в някои държави си плащаш допълнително за нощен риболов и това е.
Много хубав излет браво,продължавай и за напред.

- Vesko1
- сериозен играч
Няма проблем колега.Просто обясних какви са моите възгледи-не одобрявам забраната на нощния риболов в Бг!Това е грешка в закона и трябва да се поправи,никъде в Европа няма такава забрана.А аз ако се обиждах от всяка забележка ,нямаше да съм член на този форум от 2007г..llboy написа:колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Поздрави!

Екстра е колега,заеби ги природозащитниците по клавиатура-пишман рибари.Гледай си кефа и си пиши спокойно 

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Евала за излета. Не съм съгласен и аз нощем риболова с въдици да се смята за бракониерство, обикновено сме хвърлили на дъно някоя въдица и сме седнали на софрата. Аз на ДУНАВА не може да ловя с въдици, а местните с лодките и мрежите може да сноват на горе надолу цяла нощ, и най вече сомът се храни основно през ноща и денем да се хване е много трудно.
- Vesko1
- сериозен играч
Абе майната им на ИАРА...важното е ние да си правим кефа с приятели!Благодаря на всички за добрите думи за моя излет!Изпихме 1 кило домашна ракия от обяд..с моя френд...и най важното бяхме трезви като репички.Като има адреналин ...и чист въздух...човек не се напива.niko_tod написа:Евала за излета. Не съм съгласен и аз нощем риболова с въдици да се смята за бракониерство, обикновено сме хвърлили на дъно някоя въдица и сме седнали на софрата. Аз на ДУНАВА не може да ловя с въдици, а местните с лодките и мрежите може да сноват на горе надолу цяла нощ, и най вече сомът се храни основно през ноща и денем да се хване е много трудно.
Наслука колеги..

колеги вие изкарахте мене виновен. сякаш аз измислям законите.Съжалявам че дадох мнение.Аз също не одобравям забраната за нощен риболов
- Vesko1
- сериозен играч
Законите-добри или лоши трябва да се спазват.Но да хвърлиш 2 въдици и да седнеш да си пиеш ракията,не е нарушение според мен.И аз нали ти казах, че не съм се засегнал от мнението ти.Кво ти пука.Пожелавам ти наслука и това е..llboy написа:колеги вие изкарахте мене виновен. сякаш аз измислям законите.Съжалявам че дадох мнение.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Vesko1 написа:Няма проблем колега.Просто обясних какви са моите възгледи-не одобрявам забраната на нощния риболов в Бг!Това е грешка в закона и трябва да се поправи,никъде в Европа няма такава забрана.А аз ако се обиждах от всяка забележка ,нямаше да съм член на този форум от 2007г..llboy написа:колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Поздрави!
Грешиш приятел..има такава забрана и то за повечето европейски държави...Като Испания например...Но друг е въпроса ти ако си там дали ще нарушаваш закона...

- Vesko1
- сериозен играч
Явно Испания е "повечето европейски държави"...но не ми се спори.Потърси с чичко Гугъл....там е истината..ribolovcho написа:Vesko1 написа:Няма проблем колега.Просто обясних какви са моите възгледи-не одобрявам забраната на нощния риболов в Бг!Това е грешка в закона и трябва да се поправи,никъде в Европа няма такава забрана.А аз ако се обиждах от всяка забележка ,нямаше да съм член на този форум от 2007г..llboy написа:колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Поздрави!
Грешиш приятел..има такава забрана и то за повечето европейски държави...Като Испания например...Но друг е въпроса ти ако си там дали ще нарушаваш закона...

п.с.(ламерите са навсякъде,и спасение никъде няма)