Преди забраната на яз.Студен кладенец

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Преди забраната на яз.Студен кладенец

Мнение от Vesko1 »

Мястото е на залива устието на р. Върбица вливаща се в язовира.Както бяхме планирали отидохме,опънахме палатката и метнахме въдиците.
Изображение

Изображение
Дойдоха едни пловдивчани,които за 2 дни не бяха изкарали нищо едро...само уклей и червеноперка.Викат "нищо няма да хванете,2 дни клепем тука 5 кила захранка и нищо".Направо ни отчаяха...но ние нали сме си стари вълци...си викаме нема се предаваме.Колегата остана на фидер....а аз извадих шаранските сопи...и заметнах на пружина...на червен червей!Резултатите не закъсняха...до 19ч имахме 3 бр каракуди по половинка
Изображение
Бяхме заметнали на живо рибе...белким се излъже някой едър костур....но явно костура още не е влязъл в ръкава...хвана се единствено един клен около половин килограм и това беше
Изображение

и така няколко часа пиеки ракийка със салатка очаквахме нови удари...но вятъра беше силен и рибата не беше активна
Изображение
Изображение
Изображение

Накрая не издържахме на убийствения вятър..и преместихме купона в палатката,хем да си гледаме и телевизия...че даваха Комиците
Изображение
Изображение

..........изречението е премахнато,за да не дразним колегата llboy
Изображение

На следващия ден пак вятър ...частични удари ,но нищо повече от каракуда...
Краен резултат..6-7 каракуди и 1 клен...а предната седмица вреше от риба.
Калпаво време-калпав късмет и нищо "шаранско" не удари за жалост.Остана разходката и купона ..;)
Изображение
Изображение
Изображение
Наслука колеги! :)
Последно промяна от Vesko1 на Нед Апр 15, 2012 8:21 pm, променено общо 4 пъти.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Преди забраната на яз.Студен кладенец

Мнение от Petar Nedev »

Браво .Супер . Релакса е на 6.
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Мнение от llboy »

А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

llboy написа:А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
Колега....ние знаем ,че бялата риба е забранена....и ако се беше хванала...не мисли че нямаше да я релийзнем обратно(все имаме 10лв като ни се яде да си купим) ние си хвърляхме за костур-нали той не е забранен.Не сме чак такива бракониери каквито ни изкарваш.А относно риболова през ноща...ние си спяхме дълбоко...нищо не сме уловили..а и можем да поспорим за глупостите на ИАРА-такова нещо забрана на нощния риболов го има само в нашата ТАТКОВИНА...защото парите от билетите ни отиват в гушите на ИАРА а не за зарибяване на водоеми.После нашия нощен риболов им е крив.
В този форум все ще се намери някой "омбудсман",който да критикува...то и затова избягвам да пиша и да слагам теми.ИАРА да хваща тия с мрежите и ел.въдици...ама е по лесно да се заяжда с такива като нас....дето са отделили един ден на месеца за релакс сред природата.
Човек пишман да стане да даде някакво инфо...;(
ИзображениеИзображение
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Vesko1 написа:
llboy написа:А бе вие сте браконери от всякаде. Първо хващате на рибка а това значи че може да клъвне бяла риба а тя сега е забранена. Второ " имаше удари и през ноща" това също е забранено. Страшен пример давате на младите съфорумници и не само на тях
Колега....ние знаем ,че бялата риба е забранена....и ако се беше хванала...не мисли че нямаше да я релийзнем обратно(все имаме 10лв като ни се яде да си купим) ние си хвърляхме за костур-нали той не е забранен.Не сме чак такива бракониери каквито ни изкарваш.А относно риболова през ноща...ние си спяхме дълбоко...нищо не сме уловили..а и можем да поспорим за глупостите на ИАРА-такова нещо забрана на нощния риболов го има само в нашата ТАТКОВИНА...защото парите от билетите ни отиват в гушите на ИАРА а не за зарибяване на водоеми.После нашия нощен риболов им е крив.
В този форум все ще се намери някой "омбудсман",който да критикува...то и затова избягвам да пиша и да слагам теми.ИАРА да хваща тия с мрежите и ел.въдици...ама е по лесно да се заяжда с такива като нас....дето са отделили един ден на месеца за релакс сред природата.
Човек пишман да стане да даде някакво инфо...;(
Много хубав излет колега поздравявам те.
И не се ядосвай от някой който те критикува,Пиши си спокойно и си пускай теми има хора които ги четат и им е интересно.Всеки знае ,че и всичките рибари да се наредят и денонощно да хвърлят въдици и да ловят риба пак риба ще остане ,а ако хвърлят няколко мрежи и за 1-ден нито една риба може да не остане.Мрежите са проблем не рибарите.
Това и децата го знаят.И в европа нощния риболов си е разрешен има в някои държави си плащаш допълнително за нощен риболов и това е.
Много хубав излет браво,продължавай и за напред.
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Мнение от llboy »

колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

ivo24m написа: Много хубав излет колега поздравявам те.
И не се ядосвай от някой който те критикува,Пиши си спокойно и си пускай теми има хора които ги четат и им е интересно.Всеки знае ,че и всичките рибари да се наредят и денонощно да хвърлят въдици и да ловят риба пак риба ще остане ,а ако хвърлят няколко мрежи и за 1-ден нито една риба може да не остане.Мрежите са проблем не рибарите.
Това и децата го знаят.И в европа нощния риболов си е разрешен има в някои държави си плащаш допълнително за нощен риболов и това е.
Много хубав излет браво,продължавай и за напред.
Благодаря колега...пожелавам ти подобни излети,с верни приятели и подобаващо количество напитки и мезета.А относно критиките...не ми пука кой какво ме критикува...все ми е тая.Яд ме е че отсреща на ръкава имаше няколко мангала със "парашути" наблюдавах ги с бинокъла как косяха риба с тъпите парашути...но не се появи никой проверяващ ..да им нашиба актовете.Но за такива като нас...дето сме хвърляли на рибка..като нищо може да отнесем акта,миналата година ми направиха акт 50лв ,че съм ловил на река с 2 пръчки с по една кука.Не можело така...трябвало да е една пръчка с 2 куки.Простотиите нямат край в закона...пууу....;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

llboy написа:колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Няма проблем колега.Просто обясних какви са моите възгледи-не одобрявам забраната на нощния риболов в Бг!Това е грешка в закона и трябва да се поправи,никъде в Европа няма такава забрана.А аз ако се обиждах от всяка забележка ,нямаше да съм член на този форум от 2007г..
Поздрави! :)
ИзображениеИзображение
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Екстра е колега,заеби ги природозащитниците по клавиатура-пишман рибари.Гледай си кефа и си пиши спокойно :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Евала за излета. Не съм съгласен и аз нощем риболова с въдици да се смята за бракониерство, обикновено сме хвърлили на дъно някоя въдица и сме седнали на софрата. Аз на ДУНАВА не може да ловя с въдици, а местните с лодките и мрежите може да сноват на горе надолу цяла нощ, и най вече сомът се храни основно през ноща и денем да се хване е много трудно.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

niko_tod написа:Евала за излета. Не съм съгласен и аз нощем риболова с въдици да се смята за бракониерство, обикновено сме хвърлили на дъно някоя въдица и сме седнали на софрата. Аз на ДУНАВА не може да ловя с въдици, а местните с лодките и мрежите може да сноват на горе надолу цяла нощ, и най вече сомът се храни основно през ноща и денем да се хване е много трудно.
Абе майната им на ИАРА...важното е ние да си правим кефа с приятели!Благодаря на всички за добрите думи за моя излет!Изпихме 1 кило домашна ракия от обяд..с моя френд...и най важното бяхме трезви като репички.Като има адреналин ...и чист въздух...човек не се напива.
Наслука колеги..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Мнение от llboy »

колеги вие изкарахте мене виновен. сякаш аз измислям законите.Съжалявам че дадох мнение.Аз също не одобравям забраната за нощен риболов
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

llboy написа:колеги вие изкарахте мене виновен. сякаш аз измислям законите.Съжалявам че дадох мнение.
Законите-добри или лоши трябва да се спазват.Но да хвърлиш 2 въдици и да седнеш да си пиеш ракията,не е нарушение според мен.И аз нали ти казах, че не съм се засегнал от мнението ти.Кво ти пука.Пожелавам ти наслука и това е..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Vesko1 написа:
llboy написа:колега извиняваи ако съм те обидил. Излета ти е перфектен и начина по които ни го показваш. нямах никакво намерение да се заяждам
Няма проблем колега.Просто обясних какви са моите възгледи-не одобрявам забраната на нощния риболов в Бг!Това е грешка в закона и трябва да се поправи,никъде в Европа няма такава забрана.А аз ако се обиждах от всяка забележка ,нямаше да съм член на този форум от 2007г..

Грешиш приятел..има такава забрана и то за повечето европейски държави...Като Испания например...Но друг е въпроса ти ако си там дали ще нарушаваш закона...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

ribolovcho написа:
Vesko1 написа:

Грешиш приятел..има такава забрана и то за повечето европейски държави...Като Испания например...Но друг е въпроса ти ако си там дали ще нарушаваш закона...
Явно Испания е "повечето европейски държави"...но не ми се спори.Потърси с чичко Гугъл....там е истината..;)
п.с.(ламерите са навсякъде,и спасение никъде няма)
ИзображениеИзображение
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”