Сами сме си виновни

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Сами сме си виновни

Мнение от rumen_78 »

:x Ходих на Илиенци да си купя въдица и ми направи впечатление , че в няколкото магазина там има богат асортимент от бракониерски принадлежности , а за капак на всичко докато си избера едно телескопче се закупиха 2-3 мрежи и 2 парашута. :x С търговеца се избазиках ,че маи само аз си купувам въдици , а те са демоде явно , но отвътр ми кипеше. Няма как да има риба при положение ,че ние си пакостим при всеки удобен случай и начин. Какви са тези хора незнам , толкова ли са бедни че трябва с риба да се изхранват или просто ( с извинение към почтените хора ) си ни е помиярска работата.И друго не си обяснявам как когато е забранено ловенето с мрежа и др. всичко това се продава свободно и безконтролно, а ако запитам дори собствениците на магазините са против бракониерите.Понякога доста побеснявам мислеики в/у темата, но освен яд и нерви друго не постигам , а за хигиената край водоемите изобщо не ща да отварям приказка че се разтрепервам. :x
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Колега ще извиняваш, че се отклонявам от темата ама наистина си прав, че около водоемите е много мръсно. Всеки си изхвърля боклуците сред природата. Ами толково ли им пречи на рибарите да си събират боклука в една торбичка и после да го хвърлят в някой контейнер. Така, че за следващите рибари мястото да е чисто и на човек да му е приятно да е за риба.
А за бракониерите, наистина, че са голяма "паплач" с извинение.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз мисля,че трябва да се продават както оръжието с разрешително и да не се преостъпва на друг. :wink:
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Аз мисля, че ИАРА трябва да си влезе най-после в ролята си и да затваря складове и магазини, които продават бракониерски стоки :evil:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_78 »

Предполагам ,че всичко може да се уреди със закон ,но вероятно се правят повече че им пука отколкото е всъшност.Да се продават мрежи само с разрешително за промишлен риболов ,за морето и на собствениците на рибарници. (колеги аз мойте боклуци си ги карам с колата за да ги изхвърля в града , но на последък взимам и по някой от околните нахвърляни с идеята че ако сме повечко със съвест може и да поизчистим )
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Marco Polo написа:Не става, бате Ицо, законова база няма... И как да има, като всичкото ни е такова...

не е важен само закона а и съвеста на гражданите... Като има закон от преди 30-40 години за забрана за продажва на алкохол на малолетни и непълнолетни спазва ли се може ли във всеки магазин и ваведения да има по един полицай и да следи??? Така е, а за боклуците нещат са вече извън контрол как ти се струва ти си на риба близо до един боклучарник идват и ти правят акт все едно това са твоите боклуци??? Много пъти съм мислил по въпроса и в крайна сметка стигам до едно заключение че ако съм на място кадето има много боклук могат да ме глобят и ще са си в правото защото представете си какво дебнене ще е ако трябва да се пишат актове само ако са те виделе в момента на изхвърлянето на боклука.... Трудно ще се оправи това но ако има повече хора дето си събират боклука и покрйнего и чуждия така поне децата на идиотите щи видят че ни трябва да си хвърлят боклуците безразборно.....

за мрежите парашутите и тн. соред мен трябва да въведе ограничение да го има а вече дали ще се спазва е друг въпрос.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”