Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Събота р.Струма
Събота р.Струма
В събота бях цял ден на Струма въртях се около моста за с.Вуково. Голям невървеж още от сутринта с първото замятане закачка и късане... Рибата пипаше едно вяло само тия Пръскачи с големината на цаца лапаха здраво. Към обяд имах удар, засичам леко щото цял ден само дребосък и се бях отчаял, но усетих здрав отпор аванса засвири въдицата се огана и си викам "бах мааму това си е истинска риба" около 10 минути докарах до брега огромен скобар над кило беше със сигурност нямах кеп и реших да се протегна и да го извадя с ръка, щото линията ми е слабичка, аха да го докопам два плясъка и си замина умрях от яд.. Куката се оказа слабия елемент права като игла... за два часа имах подобни 4 случая три скъсани повода и една изправена кука... До сега такова чудо не бях виждал толкова риба не ми се е измъквала за цяла година.. Крайния резултат четири мрени около педя и около 70-80 цаци и това за цял ден от 7.00 до 21.00 голям резил...

maver13 написа:Резила е с куките и липсата на кеп , бе Митак. Шегичка!! Има ги по бързеите скобарите, но цяло чудо е , че си имал повече от 1-2 кълванета. Другия път - 12-ка къса, здрава и кеп с дълга дръжка![]()
само за тая дете я изкарах до брега съм сигурен че е скобар а за останалите незнам двете бяха на бял червей а скабара удари на троха. аз ползвам 14-ки повод 0.14 основно 0.20