Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
До тази година местата ми бяха предимно дигата и "звездите" на Стълпище - доволно бяла риба, сом и наесен - михалца (налим).
Тая година от откриването на сезона слязох под 515 км, ходя всака неделя и нямах капо до вчера
Дава шаранчета 1-3 кг, бяла риба на попче 1-4 кг и сомчета 1-3 кг на попово прасе и пилешки дроб. Не минава без адреналин - счупена пръчка при удар на шаран - успях да го извадя обаче
и голяма мъка със сом около 10 кг. С него нямах никакви шансове - опитах да го загреба, но само главата и част от корема се побираха в манчока. Извод - не тръгвай на Дунав без "борец".
Тая година от откриването на сезона слязох под 515 км, ходя всака неделя и нямах капо до вчера

-
- новобранец
Тькмо се връщам от КТМто до Русе и сьм много изненадан от улова...снощи хвьрлихме за шаран на системи и бели червеи,от 20:00 до 23:00 резултата бе 3 шаранчета от един калибьр - 1.7 1.8кг!Но в 3и30 на сьщата стрьв извадих една чига кьм 600 700 грама.До 8 извадихме с колегата още 3 - наи-голямата кило и 200.За пьрви пьт хващам чига но пьк 4 една след друга...един колега каза че предния ден извадил 2 парчета пак на бял червеи.Имате ли някакво обяснение от каде се появи па тая чига....много сьм впечатлен,а и не сьм мигвал,така че сьжалявам ако сьм писал несвьрзано 

от Силистра се носят слухове за уловена Михалца(Налим) дали е вярно моята информация е че тази година е често срещана в мрежите в сравнение с предишни години а имало и няколко уловени на въдица пусната за сом
интересно ми е тази много рядка риба е в Червената книга и ако наистина популацията се е увеличила това е голяма радост.... Ако някой има по конкретна информация нека сподели

Моите информации от последните няколко години са, че наистина популацията на михалцата в Дунав бележи някакво увеличение. Колегите дори се осмеляват целенасочено да я търсят, макар да не са много ентусиастите предвид любимия й сезонMitak написа:от Силистра се носят слухове за уловена Михалца(Налим) дали е вярно моята информация е че тази година е често срещана в мрежите в сравнение с предишни години а имало и няколко уловени на въдица пусната за соминтересно ми е тази много рядка риба е в Червената книга и ако наистина популацията се е увеличила това е голяма радост.... Ако някой има по конкретна информация нека сподели

Сега през лятото е почти немислимо да я намериш, а дори и в мрежи предполагам попадат съвсем инцидентно. Просто сега би трябвало да е в най-сенчестите и прохладни дупки, коренища и камънаци на реката и да е тотално неактивна. Виж между ноември и февруари ситуацията е по-друга

Аз лично не съм хващал михалца никога. Много пъти съм се канил да пробвам, но никак не ме кефи идеята да се монтирам декември или януари месец на Дунава през нощта

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вчера сутринта се завърнахме с едно приятелче от Дунава-изгони ни силният вятър, иначе щяхме да останем и неделята.Резултата е четири шаранчета по около кило и двеста, две таранки по половинка и една платичка същия калибър-всичко на мамалига само платичката се хвана на царевица в комбинация с пружината.За пръв път отидох толкова неподготвен
Просто след тричасова борба със жегата успях да изкопая десетина червея, които попчетата плячкосаха за отрицателно време
Вече мога да се похваля че разполагам и с оператор, но в събота го отървах, защото отиде на тържествата на Шипка (купихме на сина хубава видео камера Панасоник ивече с негова помощ ще мога да качвам снимки и видео-клипчета,надявам се(
През ноща промених монтажа за сом на попче и на червей, но плно капо-както го хвърлях живичко, така и го вадех през час.С риск да не стана скучен,приключвам.НАСЛУКА

През ноща промених монтажа за сом на попче и на червей, но плно капо-както го хвърлях живичко, така и го вадех през час.С риск да не стана скучен,приключвам.НАСЛУКА

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
резултатите ми от 2 седмичен престой по реката са 1 амур около 20 кг,2 шаранчета по 1,200кг няколко мрени 1-2 кила,бели рибета и един изпуснат амур на колеги.положението беше много лошо
,не искаше да пипа на нищо,атмосферно налягане ниско,вода ниска,водорасли много,абе не е за приказка.да се надяваме,че след дъждовен период ще потръгне.http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500 ето и рибето http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
много и усилено бистрим дунава,обаче не знам разсеян ли сьм или наистина никьде досега и никой не дава някаква информация за плевенския регион-имам впредвид байкал,сомовит,дьбован,загражден,никопол..ей тия ,а и други селища-само аз ли се разхождам дотам или просто няма регистрирани колеги от тоя край?инак там реката е разкошна и наистина си заслужава вниманието-ако някой е наясно,моля да сподели места и начини-аз сьщо донякьде мога да се включа,че ги поназнайвам,но не достатьчно
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей, 5кила
на Байкал колеги ловиха распер на стръв уклей. Аз лично с нищо не мога да се похваля, там мястото е доста голямо но е и плитко. Преди седмица са ловили шарани, но на определени места. Според инфото от приятел две от пръчките са му попадали в нещо като трап и е било по дълбоко. Тои се отчете с 10 шаранчета между 1.600 до 3 кг. Хванати на тези 2 пръчки Другите му са стояли за укараса на брега
. При повторния си излет след 2 дни беше капо, но така е на реката
. На другите места имам направни по един излет и на всичките си бях капо. Ходи ми се на някой остров където местата не се посещават от много рибари и е по-спокойно. Предполагам че там ще има и по -добри условия за риболов. За мен не е важно да се хване риба на всяка цена. Иска ми се да премеря сили с някой по голям екземпляр и да го нащракам с фотото, но за сега няма с какво да се похваля, но и не разполагам с много време за да се отчета като редовен по брега на Дунава
на Байкал колеги ловиха распер на стръв уклей. Аз лично с нищо не мога да се похваля, там мястото е доста голямо но е и плитко. Преди седмица са ловили шарани, но на определени места. Според инфото от приятел две от пръчките са му попадали в нещо като трап и е било по дълбоко. Тои се отчете с 10 шаранчета между 1.600 до 3 кг. Хванати на тези 2 пръчки Другите му са стояли за укараса на брега

Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Нещо не се сещам за такива острови, ама ако има - сподели ги.kalinborisov написа:Ходи ми се на някой остров където местата не се посещават от много рибари и е по-спокойно.

@kalcho, браво за амура!

Ама 2 седмици за 1 риба?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей, 5кила.Бях 10 дни на Дунава в района на Гулянци-400 м от устието на Вит,Байкал-устието на Искър и под Загражден до 27.08.07.Резултатът е плачевен-1 бяла риба около 3 кг,5 щуки между 1-2 кг и много платика и таранка.Реката е пълна с водорасли и явно стръвта попада между тях и рибата не я намира.Бяхме с 150 попови прасета и много земни червей и всяка нощ имаше 15 дънни във водата-резултата е 0 удара.От 15 г ходя на Дунав в този район,но такова нещо не съм виждал-да не удари нито един сом.Бялата риба и щуките ги хванахме на попче на дъно
-
- ще става разбирач