Частни и разрешени водоеми около Шумен през забраната.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Частни и разрешени водоеми около Шумен през забраната.

Мнение от IVKOPIVKO »

Предвид настъпилата забрана пускам тази тема. Според наредбата в Шуменска област разрешени водоеми са "Свинския" ( не е този на Мараш има грешка в заповедта), кариерата на Р.Димитриево и язовир "Върбица". От частни водоеми засега доволен съм оставал единствено от язовирчето до с.Крояч над яз.Бели Лом. На кариерата ходих миналата седмица - тотално одрано и обезрибено е всичко вода почти няма и дъното се вижда. Надявам се да споделите някаква интересна информация също.
mkupenova1
новобранец
новобранец

Re: Частни и разрешени водоеми около Шумен през забраната.

Мнение от mkupenova1 »

Колега ти от къде си сигурен за тази грешка?
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

я кажи повече подробности за КРОЯЧ,че не съм ходил там от 2 г. а нещо за Буиново чува ли се?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Заповедта с внесените в нея поправки я има във всеки ловно-рибарски магазин. Мен ми я показаха в магазина на бул. Симеон Велики (на Стелиян). Колега незнам нищо за Крояч тази година, нито за Буйново.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

малко инфо за язовира до НИЖ(тракииския)-постоянно се пускат мрежи и се вадят сутринта около 7-8 ч..онзи ден ги видях с учите си. излиза шаран (над кило) само в дъното на язовира,но има и мн.раци.всеки сам да си направи сметка дали си заслужава да се дават пари за дребни каракудки и шаранчета по 200-300 гр.,а собствениците да излавят едрите :evil: .
условията-такса 5 лв ,като се приспада едно кило риба на края,шаран и амур по 5лв кг.,толстолоб-2,5лв.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

И това е много полезна информация. То там открай време си го пердашат, не виждам защо зарибяват и после веднага мрежите вътре...българска му ти работа.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

delio-haidutin написа:малко инфо за язовира до НИЖ(тракииския)-постоянно се пускат мрежи и се вадят сутринта около 7-8 ч..онзи ден ги видях с учите си. излиза шаран (над кило) само в дъното на язовира,но има и мн.раци.всеки сам да си направи сметка дали си заслужава да се дават пари за дребни каракудки и шаранчета по 200-300 гр.,а собствениците да излавят едрите :evil: .
условията-такса 5 лв ,като се приспада едно кило риба на края,шаран и амур по 5лв кг.,толстолоб-2,5лв.
Това малкото язовирче зад Алкомет ли е, зад което минава напоителен канал?

Освен това ме интересува Дибичкия язовир на какво дередже е. В другия раздел питах, но не получих конкретна информация като условия и риба, която излиза (интересува ме хищната). Ако някой е ходил скоро, ще съм му багодарен да каже две думи :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”