Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Някои пробвал ли е този монтаж?
Модератор: sapuna
Някои пробвал ли е този монтаж?
Здравейте днес ми хрумна една идея. Интересно ми е дали ще е удачен следния монтаж за таранка на платен водоем.
Директен - плувка 3гр - малка пружина (от най-малките) и къс повод 10см с кукичка 14 номер. Като на пружинката ще има някаква купешка храна за таранка. Тоест вместо съчми да ползвам хранилката.
Директен - плувка 3гр - малка пружина (от най-малките) и къс повод 10см с кукичка 14 номер. Като на пружинката ще има някаква купешка храна за таранка. Тоест вместо съчми да ползвам хранилката.

Re: Някои пробвал ли е този монтаж?
Купих си преди време преоценени, готови поводи с такива куки и пружинки. Не, че съм пробвал много активно, но нямам уловена риба и постепенно използвах куките, като отрязах пружините 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма да стане, в началото ще е тежка пружината, а като падне захранката ще щръкне плувката.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
По скоро ,ще полегне плувкатаchirusa_bg написа:Няма да стане, в началото ще е тежка пружината, а като падне захранката ще щръкне плувката.

Много сполучлив монтаж може да се получи,едно време го ползвахме за скобар-дънна плувка,да лежи олово на дъното и на него слагахме хляб,колкото маслина от по едрите,а на куката ,като леща,ем се захранваше ,ем зимаше яко ,по малкото на куката...
Аз там съм пораснал...
Ами това ще е индикация, че трябва да се извади и да се сложи наново захранка.chirusa_bg написа:Няма да стане, в началото ще е тежка пружината, а като падне захранката ще щръкне плувката.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За съжаление, захранката не пада от веднъж и цялата прецизност на плувката се губи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Или че таранката е налапала,при повечето случаи,дига тежеста и плувеца лягаflex написа:Ами това ще е индикация, че трябва да се извади и да се сложи наново захранка.chirusa_bg написа:Няма да стане, в началото ще е тежка пружината, а като падне захранката ще щръкне плувката.

Аз там съм пораснал...
Тоест явно няма да стане
все пак някои ако има някаква идея нека я сподели

- bobo_33333
- кандидат преподавател
При скобара става,при таранката,не става
Ма то който не е ловил на влашка плуфка,няма как да знае

Аз там съм пораснал...
- stefan4etoo
- сериозен играч
Видях ги тези работи на жребеца преди забраната.Монтажа беше на щека и си ловяха доволно.(Лично аз никога не бих сложил пружина на щекаflex написа:Тоест явно няма да станевсе пак някои ако има някаква идея нека я сподели

- stefan4etoo
- сериозен играч
На жребеца ставаше и с каракудаbobo_33333 написа:При скобара става,при таранката,не става![]()

Не само че съм го пробвал,но го използвам,но с малка промяна.Пружина е фидера,с 2-4куки 14номер.Тапата е щукарска и е фиксирана на дълбочина-80-100см.На куките слагаш червен червей-земен,а на пружината захранка-най-добре от кюспе.Пробвай и ми прати ЛС.Наслука.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ръгай 8 куки за капанlz1igr написа:Не само че съм го пробвал,но го използвам,но с малка промяна.Пружина е фидера,с 2-4куки 14номер.Тапата е щукарска и е фиксирана на дълбочина-80-100см.На куките слагаш червен червей-земен,а на пружината захранка-най-добре от кюспе.Пробвай и ми прати ЛС.Наслука.

Аз там съм пораснал...
- antivik
- кандидат преподавател
bobo_33333 написа:Ръгай 8 куки за капанlz1igr написа:Не само че съм го пробвал,но го използвам,но с малка промяна.Пружина е фидера,с 2-4куки 14номер.Тапата е щукарска и е фиксирана на дълбочина-80-100см.На куките слагаш червен червей-земен,а на пружината захранка-най-добре от кюспе.Пробвай и ми прати ЛС.Наслука.или направо 3 тройни,за по сигурно-няма мърдане

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- lishev_64
- разбира нещата
Това по-скоро е такъм за толупи!!!lz1igr написа:Не само че съм го пробвал,но го използвам,но с малка промяна.Пружина е фидера,с 2-4куки 14номер.Тапата е щукарска и е фиксирана на дълбочина-80-100см.На куките слагаш червен червей-земен,а на пружината захранка-най-добре от кюспе.Пробвай и ми прати ЛС.Наслука.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!