Предложете захранка?

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Предложете захранка?

Мнение от Ivak »

Много ме морят едни риби втора година вече и викам да питам специалистите :lol: :lol:

Описвам ситуацията:
р. Янтра в долното течение , риболов и в течението и встрани от него.
Дълбочина до 1,5 метра.

И въпроса ми е как да отсея едрата риба.

Излиза добър морунаж, платика и каракуда но с подаването на повече захранка се събира уклей и не прощава на никаква стръв.
Без захранка или с малко такава риболова е слаб.

Пробвах да лежа на дъното, риболов с близалка в течението, да дращя по дъното, влашка плувка.

И няма оттърване от уклея, или ако има другата риба не дава добре
:roll:

Предложете ми захранка която да отсее платиките и морунажа , като съм ползвал доста видове , само Сенсас не действа като хората на това място :roll:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Tи питаш специалистите,аз несъм,но ще ти кажа аз какво правя.До мястото където ще хващам на 1м.отдолу течението хвърлям захранка на твърди топки да държи или както вие правите мамка.А на мястото където ловя захранвам с жито и царевица от замразената.Ловя илина царевица или на жито.Тъй като малката риба отива на захранката и се върти около нея а голямата взима храна и мърда на страна.Това са мои наблюдения,но дават резултат.Другото което скоро пробвах е малките спрейчета с аромати за платика действат много добре,рибата намира по бързо стръвта.Само я пръскам преди хвърляне.От мене толкоз нека да кажат специалистите. :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

пробвай с пеликан фидер или река,той е с по-едра структура и не прави голям облак,слагай три пинкита на куката,топките ги прави сплеснати да не ги мести течението.проблема ти е само в храната.натоварвай куката с повече червеи да не може да я налапва.като навлажниш захранката имам предвид пеликана,остави я да дръпне 30мин и после доовлажни.пие повече вода,поради структурата си.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

С жито не става работата, в събота ми кълвяха даже и на царевица :lol:
Пък за две петна, там много се влияе рибата от захранката и ще си вкарам автогол така :roll:
Ще я пробвам захранката на Пеликан. С захранката на ВДЕ за фидер не постигнах кой знае какъв ефект.
Захранката за там я мокря от вечерта преди излета и топките са ми спескани ако ловя в течението. :wink:

Ще я мъча с пеликана само да намеря в Русе такава захранка :roll:

Между другото им хванах цаката тази събота, на фидер в края на бързея на 50 см вода излизаха хубави морунажи и платички, но там пък засичането е малко трудно на 10- кълванета една риба вадя :oops: . Та затова ги мъча на плувка де.
snegk

Мнение от snegk »

Аз от два месеца съм на две петна и на дъно и на плувка.На дъно едно петно за распъване и едно за ръка.На плувка едно петно за топките и едно за зърнести захранки ако едното неще хвърлям на другото.Този метод действа на 90 процента.Нищо нети пречи да пробвашнай много да се овалатиш а пък ако стане този гаф аз ще се реванширам с черпене. :wink:
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

Пробвай да изловиш уклея и после си лови едрите риби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

или пък на стара царевица,тая напаст уклея не мисля че ще я хапва
edd
новобранец
новобранец

Re: Предложете захранка?

Мнение от edd »

Ivak написа:Много ме морят едни риби втора година вече и викам да питам специалистите :lol: :lol:

Описвам ситуацията:
р. Янтра в долното течение , риболов и в течението и встрани от него.
Дълбочина до 1,5 метра.

И въпроса ми е как да отсея едрата риба.

Излиза добър морунаж, платика и каракуда но с подаването на повече захранка се събира уклей и не прощава на никаква стръв.
Без захранка или с малко такава риболова е слаб.

Пробвах да лежа на дъното, риболов с близалка в течението, да дращя по дъното, влашка плувка.

И няма оттърване от уклея, или ако има другата риба не дава добре
:roll:

Предложете ми захранка която да отсее платиките и морунажа , като съм ползвал доста видове , само Сенсас не действа като хората на това място :roll:
Незнам с колко грама плувка ловиш ,но е желателно по-бързо да ти стигне стръвта на дъното.Така ще минеш по-бързо през пластовете където се държи уклея.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Дълбочината е малка и вземат и от дъното, дори и на близалка в течението пак вземат уклейте.

Ще пробвам и с двете петна :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”