Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
driu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов около Добрич

Мнение от driu »

Nikolay ( Dobrich ) написа:Чухте ли някой да е хванал бяла риба - трябва да се е размърдала вече, ако я има?
Аз в събота ходих да видя едни приятели, бяха от към Дончево и изкараха две малки бели рибки, но то е грехота да ги ловиш.... лапат навътре и умират за жалост...

Поздрави! :wink:
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи :smt021
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

Мерси, колега! А като налапат и аз незнам дали ако се отреже куката ще оцелеят с нея. Истината е, че трябва по-едра стръв!
krstankov
новобранец
новобранец

Мнение от krstankov »

Колеги, на Звънец някой ходил ли е, останала ли е бяла риба? Поздрави!
santos13
новобранец
новобранец

Мнение от santos13 »

Здравейте колеги!
Има ли някаква информация за язовира на Оброчище? Какви са условията и ще може ли да се лови по празниците? Благодаря за информацията!
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Колеги , утре се каним да ходим на Одринци , та може ли да кажете дали ще ни трябва билет от Иара?
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

На хартия трябва билет, но не съм чул на Одринци да проверяват тая година от ИАРА. Относно забраната - язовира е разграден двор - концесионерите като пускат постоянно мрежи що за отношение показват? А оказващото се лъжливо зарибяване? Всеки ще си каже и е така, че на фона на това няколко риби, хванати на въдици нищо не са. За какво да пусна рибата - да мине след мене да я хване и да ми я продаде на пазара ли? За всеки според делата! Весел празник!
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Проверяват се билети - нас ни провериха на Цветница / бяхме откъм Дончево /.
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Здравейте,да попитам по време на забраната може ли да се ходи на Одринци?Имам си билет,мой колега ми каза,че може да се лови по време на забраната,ама дали е така?
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Kолеги тоз нашия край е най ялов от целия полуостров.Най близко или у Румънско или след Търговишку.Няма кво да си чешим езиците да питаме и да се лъжем един-друг.Освен таранка,бабушка и слънчак друга риба у наший край нема.Само такси,такси и такси.Още не си слязал от колата и те сурвакат за добре дошъл.Затова сложи за 100лв бензин и ходи на 250-300км за 3-4дни на голям язовир и да знаеш че няма кой да те претиснява.Стига сме спонсорирали арендаторите за дребна таранка/на някой да са върнали таксата че от седмица рибата не пипва/ама приказката за баницата е много точна за нас балъкчиите.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Венцислав Чанков написа:Здравейте,да попитам по време на забраната може ли да се ходи на Одринци?Имам си билет,мой колега ми каза,че може да се лови по време на забраната,ама дали е така?
Венци , на Одринци може да се лови през забраната. Ако решиш да ходиш ,пиши, мога да ти кажа за риболова там :D Между другото вече има и удари на шаран на плиткача :D

vasileva написа:Kолеги тоз нашия край е най ялов от целия полуостров.Най близко или у Румънско или след Търговишку.Няма кво да си чешим езиците да питаме и да се лъжем един-друг.Освен таранка,бабушка и слънчак друга риба у наший край нема.Само такси,такси и такси.Още не си слязал от колата и те сурвакат за добре дошъл.Затова сложи за 100лв бензин и ходи на 250-300км за 3-4дни на голям язовир и да знаеш че няма кой да те претиснява.Стига сме спонсорирали арендаторите за дребна таранка/на някой да са върнали таксата че от седмица рибата не пипва/ама приказката за баницата е много точна за нас балъкчиите.
От кой район си колежке, за къде говориш ,че няма риба ? За каква риба - мирна , хищна ? Има риба ,как да няма. Друг е въпроса къде ходиш и как хващаш?
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

От Варна съм колега.Кажи къде да отида и аз ще ти отговоря за какво става въпрос.
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Васко всичко около Варна е пълен т....к.На 50 човека 3риби що годе това ако е имане аз трамвай да стана.В сайта всички се оплакват да си видял някой да се хвали.Стига да не е приятел със собственика на някой язовир и да го засилва от към присъствие.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

По принцип съм съгласен с теб , но ... :D
Отдавна мина времето , когато като реши човек да ходи за шаран например , минава през магазина за един пакет храна и една кутийка бял ,отива предиобед някъде и хваща 4-5 шарана. Сега трябва много добра подготовка, много добър избор на времето за риболова, много добър избор на водоем , много добър избор на конкретно място на водоема, добре избрана тактика , голямо търпение ,експерименти , и да я има търсената риба в язовира.
Аз примерно не търся шарана , защото нямам време за подготовка, нямам време да седя два дни на гьола , и шарана по-трудно идва на брега на плувка/ аз съм плувкар / Затова ходя за таранка , бабушка ,уклей на Цонево, Засмяново,Одринци и др..До забраната на тези язовири се хващаше огромно количество риба , и то за няколко часа. Ако искам да ловя за шаран на плувка , ще отида на Алуминия до Шумен , на Тръстиково също има едра риба край брега :D
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Моля Ви да се придържате към заглавието на темата, за лафове и раздумки има други теми и раздели :!:
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Mитев вземам си бележка.Васко много си прав за изброените водоеми но там е дребушлак.Лошото е че едрата риба почти изчезна за което не са винивни само мрежарите а и пръчкарите.Дребни шаранчета,амури и сомчета всичко се слага в торбата и затова няма качество по нашите водоеми и затова на голям язовир и минимум 4-5 дни ако искаш да хванеш нещо качествено.Ходих на Добротич 50 човека 150 таранки.На Николаевка същата работа + 2-3шаранчета по кило-две.На Засмяно 15 таранки.Еееееееееее това ако му кажеш риболов,а от риболов му разбирам може и да ме познаваш ако искаш пиши на ЛС.Успех през 2012г.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”