Риболова в моя край :)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
break_hit1
новобранец
новобранец

Риболова в моя край :)

Мнение от break_hit1 »

Роден съм и съм израснал в град Оряхово,разположен е на река Дунав,което единствено може да ме радва,защото съм запален риболовец от малък.Нито един язовир,платен водоем или който и да е развъдник ,не може да се сравни с риболова на най-голямата ни река...!Та да ви разкажа моята случка.....преди години(около 13),мой приятел от Русе си идваше всяка лятна ваканция,а единственото което ни беше в главата е риболова и плановете как ще протече.Точно тази ваканция бях събрал парички,за въдица,най обикновенна около 2,70 дълга виброво стъкло,естесвено я комплектовах с макара.На пръв поглед нищо особено,но за тогава,майко мила-нямаше такава радост,все пак имах въдица с макара.И беше нормално като знам,колко лета използвахме старата неотлъчна салдърма,и забитото клонче от аморфа с камък отгоре за сигнализатор :)...!Естесвено,не пропуснах да се похваля и да се надуя пред прителя ми,че имам въдица с макара и колко е удобно да замяташ целия капан с качамака на него,без да въртиш с дясната ръка като откачен.Пакетирахме такъмите,плана за действие го изготвихме предния ден и поехме към реката ,с торби ,раници и кофа със сварен качамак,за стръв.Още с пристигането си набелязах един изгорял дънер прикован още към земята и с дупка на него ,в която перфектно щеше да влезе новата ми въдица.Разопаковахме нещата,заредихме въдиците и заметнахме.Спининга направо заспа в дупката на дънера.Всичко вече беше направено,остана да чакаме.През това време доста обсъждахме,ако клъвне нещо по едро как ще го извадим.Неща от сорта на кепове за нас не съществуваха тогава.След кратък размисъл,ни щракна идеята,че ако намерим някой по-дебел клон ,ще свърши работа.Намерихме и просто беше перфектен за нашия план.Около обяд вече ни обхвана отчаянието ,че ще хванем нещо,когато звънчето на въдицата ми започна леко да се клати и да звъни ,толкова нежно ,че едва ли бих си помислил,каква риба ни хапва в тоя момент от качамака.След няколко такива поклащания,върха на въдицата се наведе към водата и въдицата се отскубна от дънера.С невероятен спринт и разтреперан целия,хванах спининга и започнах да тегля.Вървеше доста леко в първия момент,когато нещо започна да ми дърпа пръчката от ръцете.След около 10 минути се показа огромен бял амур...реакцията ми беше естесвено нещо от сорта "АМУР АМУР АМУУУУУУУУР ДАЙЙЙЙЙЙЙ ПРЪТА" ....... ,в еуфорията , приятеля ми ни- най малко знаеше къде е дебелия колец и откърши една жилава пръчка,влезе до колене във водата и ме попита "А сега какво ???????? " ........ "Бийййййййй го как какво" .Аз успях да изкарам муцуната на огромната риба и той със силен замах я перна по главата.Това ядоса доста нашия съперник и само с един замах на опашката и остра маневра към дълбочината, ми дръпна въдицата от ръцете ...........замръзнах на място,а в главата мисълта ми протичаше така " рибата ... въдицата ... рибата ...въдицата".Дълаго време мина до като се свестя след случилото се. Загубих ценен трофей и първата ми пръчка в живота,която купих с лично мои средства.От тогава съм си взел поука "Като си купиш нова въдица,не бий амура през устата, купи си и кеп за тая работа :).Дано ви е било весело...!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Риболова в моя край :)

Мнение от G.Petkov »

:lol: :lol: :lol: ,
Добре написана история, разсмях се от сърце.
Дори си спомних за мои някогашни опити да хващам шарани без кеп - със същия, като твоя успех :lol: !
Има една хубава тема "Бисерите", та твоя разказ със силния си хумористичен заряд си е направо за там.
Пиши пак!
Успех.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Интересна история..четох я със интерес..Имах един приятел от казармата..Вълко Алексиев се казваше..От оряхово и други познавах но сега не се сещам..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

break_hit1 написа:Дано ви е било весело...!
Определено.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

"Като си купиш нова въдица,не бий амура през устата, купи си и кеп за тая работа :D
Определено и кепа не става за бой! :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

sapuna написа:
"Като си купиш нова въдица,не бий амура през устата, купи си и кеп за тая работа :D
Определено и кепа не става за бой! :lol:
:lol: :lol: :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”