Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Прът за кораб
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- djambaza
- научил се да хвърля
Прът за кораб
Колеги, бихте ли ме ориентирали към модел на пръчка за риболов от кораб. Лови се главно на чепаре и дъно. Трябва да е с минимална транспортна дължина и да издържа на натоварвания.
Също и макара, която дърпа здраво и няма да ми прескочат зъби на механизма и с по-здрава ролка, че последния път дърпах килограмови караси и 1/2 кг сафриди и сардини и се издълба канал на ролката на бигела... Обаче уловката е че комплекта трябва да е бюджетен защото не се знае по кой път ще хванат аксесоарите след рейса
Също и макара, която дърпа здраво и няма да ми прескочат зъби на механизма и с по-здрава ролка, че последния път дърпах килограмови караси и 1/2 кг сафриди и сардини и се издълба канал на ролката на бигела... Обаче уловката е че комплекта трябва да е бюджетен защото не се знае по кой път ще хванат аксесоарите след рейса

От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Прът за кораб
Мултипликатор и двуделен плътен стъклопластов прът = бюджетка от корабче. Ако транспортната дължина е проблем, минавай на стъклопластови телескопи, 2.40 примерно е с транспортна 50-тина см.
- djambaza
- научил се да хвърля
Не съм ползвал мултипликатор и незнам дали, ако взема от най-евтините ще свърши по-добра работа от макара за същите пари 

От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
-
- вече хвърля и на тежко
Ако е метален - нямаш грижи. За размера си е много по-мощен от спининг-макарите, а от кораба няма да замяташ и без това.