яз. Тешел

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

chanio
разбира нещата
разбира нещата

яз. Тешел

Мнение от chanio »

колеги, някои ходил ли е там за риба?нека ако някой знае нещо за това родопско язовирче да сподели.кви рибета има вътре?според държавен вестник е за любителски риболов.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз. Тешел

Мнение от петър власев »

Току що се прибирам от там.Не бях на риболов ами обикалях местните пещери.
Да ама то пуста краста та да видиш кво спиране падна от кричимския та по всяко едно вирче на Триградската и Буйновската река.

Спрях и на Тешел но уви нямаше нито един колега да питам кво е положението,което и ме навежда на мисълта ,че не е добро .На аза на яз.Въча имаше доста народ.
Защо не отидеш на Кричимския пеледа тъкмо сега тръгва.
я чувствась себя очен хорошо
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

а каде се намира по точно този язовир , на колко км е от плд ??
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

За кой питаш? :roll: Въча е на около...50 км от Пловдив мисля... А тешел не знам къде точно е :| Някъде около Девин май е... ако е там...това са към 100км може би...

Иначе е красив водоем. Навсякъде из нета е тази снимка:

Изображение

п.п. :lol: голями предположения голямо нещо
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Язовира е на около 80 км от Пловдив.От Девин хващаш посока Доспат водоева е на около 8км след разклона за Девин
Невъзможно е да го подминеш.
я чувствась себя очен хорошо
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е за любителски риболов-заграден /високи телени огради над абсолютно стръмни брегове/ и без пропуск вътре район на ВЕЦ-Тешел.Никога не са пускали там риболовци-в Смолян даже не знаем каква риба има там /ако изобщо има някаква риба/.Преди две-три години ловно-рибарското дружество в Девин бе подело инициатива да издейства водоема да им бъде даден да си го култивират за риболов-да си го стопанисват техните членове,но ....дръжки.Среден пръст и...това е.
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

според новите разпоредби,обнародвани в държавен вестник,язовира би трябвало да бъде пуснат за любителски. :x ще почакаме...ще видим.все пак мерси за инфото.
svetlin201
новобранец
новобранец

Мнение от svetlin201 »

някакво прясно инфо да имате ?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Прясно инфо засега няма -просто там няма места край язовира,където да се остави автомобил и да се застане за риболов.Включването му в списъка на единствен разрешен за риболов през забраната за Смолянска област водоем,по-скоро е някаква гавра,щото този язовир е от т.нар."изравнители" плюс ВЕЦ на него -това означава,че поема излишните води от Доспат и ги предава на Цанков камък сега /преди това на Въча/,а това означава,че нивото се мени драстично няколко пъти в денонощието,като се има пред вид и това,че мястото е усойно с кучи студ през повечето време от годината,на какъв риболов да се разчита ?
svetlin201
новобранец
новобранец

Мнение от svetlin201 »

с една дума област Смолян ще духат супата що няма каде да ходим за риба така ли ? там никаква риба ли не излиза ? сега съм в Девин и ми се ходи някаде за риба и то няма каде да му се невиди ......
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В неделя надуваш мотора и отиваш или на Триградската река /означено си е откъде е разрешено /или на яз.Доспат да търсиш балканки и американки -те са разрешени.Може и по Широколъшката река преди бензиностанцията пред разклона за Девин.
svetlin201
новобранец
новобранец

Мнение от svetlin201 »

яз.Доспат не ли забранен сега ? не съм много по пъстървата предпочитам нещо по голямо пък на доспат остана ли риба там ? и ако има то каква ?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Доспат сега е под общата забрана за другите видове риба,но не и за балканката и американката.И за двата вида риби,щото по род са пъстърви,си важи ограничението в закона-риболов само през почивни и празнични дни,до 8 бройки,но не повече от ... кг /слагам многоточие,щото у дома нямам никакви нормативни документи-стигат ми в службата :) /Дали ще хванеш,божа работа е-този водоем последните години не се слави с гъсти риби.Друга риба в зоната около Девин няма каква да ловиш законно.
svetlin201
новобранец
новобранец

Мнение от svetlin201 »

аз говория само за законен риболов !еми значи на Тешел само за пъстърва и нищо друго еми какво да се прави като нямаме избор това е положението друг изход няма
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За Тешел не си ме разбрал съвсем -той за първа година е разрешен през забраната за риболов във всички дни през забраната,като е твърде вероятно,при риболов,ако не случиш интензивна работа на ВЕЦ-а ,да хванеш едра бабушка,каракуда или шаран.Пъстървите там са случайни и редки попадения-тази информация,която ти съобщавам,те предупреждавам,че не е актуална -тя е от преди доста години /когато там са ходили на риболов само колеги,които са били "гъсти" с охраната на ВЕЦ-а /.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”