Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На риба в Отец Пайсиево
- SammY
- фен клуб-скобар
На риба в Отец Пайсиево
Здравейте съфорумници ! Днес за първи път бях на въпросния водоем ... Много ме очрова , страхотно място , чисто и ставнително голямо водоемче , не типичен рибарник метър на два ... На кратко до обяд имах 3 шаранчета по 3/400гр на фидера ,а на мача нищо ... На мача до тогава хвърлях на пелета халибут с кръв и стрелях непрекъснато пелети халибут на 1.5м дълбочина при 6м реална ... Като хвърлих 1 пакет пелети без успех смених тактиката ... Смених мястото , хвърлях на 35м и легнах на дъното , но отново провал ... Няма да казвам ,че смених 20 вида стръв ... След обяд реших да я търся по на близо и без да искам напипах 1 ръбче на около 25м ... Е тем вече работата мръдна на стръв 2 царевици хванах бяла риба
Беше около килограм , но нито я снимах нито я теглих даже се ядосах, 'щото нали шарани ще ловя
.... На същото място след това хванах 3 шаранчета ... малки(около 1/1.5кг) , но много красиви ... Нямах късмета да премамя някой дядо или баба ... Печеливша стръв се оказа прясна царевица(от миналата година) потопена в ракия и анасон + 2 бели и 1 чевен червеи ... Захранката беше ВДЕ и Джаксън Карп , пелети-халибут , шарен черве и халибут масло за вкус 

- Прикачени файлове
-
- трети и последен
- 22042012826[2].jpg (44.71 KiB) Преглеждано 3298 пъти
-
- втория ...
- 22042012824[2].jpg (65.65 KiB) Преглеждано 3298 пъти
-
- Първия...
- 22042012823[1].jpg (56.76 KiB) Преглеждано 3298 пъти
Re: На риба в Отец Пайсиево
Браво колега - имало е емоции, а и мястото изглежда добро. То понякога и в това е тръпката - да търсиш и сменяш тактиката:) Поздрави.
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
- pacho109
- сериозен играч
Къде е това язовирче 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- SammY
- фен клуб-скобар
Абе не е много за браво , защото това място се "пука по шевовете от риба " , но незанйно защо не вземаше ... Нз какво не беше в ред налягането ли беше високо , това че водоемма се пълнише зверски бързо ли ... Никой не хващаше както трябва , само случаини удъри ...
п.п. Ето тука http://maps.google.bg/maps?hl=bg&cp=11& ... CCYQ8gEwAA преди селото в дясно , точно до пътя
п.п. Ето тука http://maps.google.bg/maps?hl=bg&cp=11& ... CCYQ8gEwAA преди селото в дясно , точно до пътя

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Все си мисля че ако си имал земен червей успеха ти щеше да бъде по голям..Понякога обикновенната стръв се оказва печеливша..

- SammY
- фен клуб-скобар
Имах и пробвах
Даже фидера цял следобяд стоя на земен ... имах само 1 кълване и закъснях 
п.п. Дори и луканка слагах сутринта на фидера , ама не искала мезе направо се хвърли на анасона

п.п. Дори и луканка слагах сутринта на фидера , ама не искала мезе направо се хвърли на анасона

-
- ще става разбирач
Хубав риболов е станал ...
Абе тоя фотоапарат какъв му е такъв фокуса ,че всичките снимки изглеждат като колаж
Абе тоя фотоапарат какъв му е такъв фокуса ,че всичките снимки изглеждат като колаж

Условията какви са колега?
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Каква риба освен шаран има в този язовир?Хищник може ли да се търси?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Не мога се сдържа...По същото време,на същото място,пред очите на пусналият темата - за 3 часа 12 риби между кило и 2,едно късане след 5 минутна мъка,без да го отлепя от дъното и 2-3 гелета...Това на мач,перо и царевица...Колега,който беше с мен с първото хвърляне на фидер изкара шаранче,след което пусналият темата смени местото с баща си и започна да цели с ваглер петното на приятеля ми.Съответно се почна бомбардиране с топки на мястото и подвиквания,грозна картинка."Колега",или не пиши или не послъгвай,форума е място за обмяна на достоверно инфо.Иначе добре,че става така та да внимавам занапред в "темите" ти.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Само аз ли мисля,че това не е начина като търсиш шаранSammY написа: На мача до тогава хвърлях на... на 1.5м дълбочина при 6м реална ...

П.П.Ако това което написа steven1969_bg е наистина така,въобще не ти прави чест.Това е непристойно поведение за един истински риболовец.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- SammY
- фен клуб-скобар
Колега разказваш нещата доста по твой си начин ... Да хващаше риба , но не ми се стори да вадиш чак толкова ... Може и да е така .... Я сега кажи кой започна да подвиква , аз или приятеля ти ... Каза че съм му хвърлил в петното и аз се мръднах нали ? После той драстично смени дистанцията и искаше да ми хване фидера с който бях спрял да ловя и просто си киснеше в водата а с Мача хвърлях върху него почти ... това че приятеля ти неможеше 2 поредни пъти да хвърли на 1 място аз виновен ли съм ? Фидера ми беше на това място поне от час преди да се появите ... Извинявам се на приятеля ти , ако нещо съм го обидил , защото понякога съм по рязък от колкото трябва и може да съм изтрелял някоя тъпотия , но нямам такъв спомен ... А за това че рибата кълвала ... може да си имал по добра слука , но си говорих с почти всички колеги на язовира и никой нямаше по голям от 3.8кг шаран и повече от 3/4 бр ...steven1969_bg написа:Не мога се сдържа...По същото време,на същото място,пред очите на пусналият темата - за 3 часа 12 риби между кило и 2,едно късане след 5 минутна мъка,без да го отлепя от дъното и 2-3 гелета...Това на мач,перо и царевица...Колега,който беше с мен с първото хвърляне на фидер изкара шаранче,след което пусналият темата смени местото с баща си и започна да цели с ваглер петното на приятеля ми.Съответно се почна бомбардиране с топки на мястото и подвиквания,грозна картинка."Колега",или не пиши или не послъгвай,форума е място за обмяна на достоверно инфо.Иначе добре,че става така та да внимавам занапред в "темите" ти.
п.п. Вярно е че човека няма от каде да знае ,че от самото начало хвърля почти над фидера ми ама като не знае поне да не ми татърка като дърта свекърва ...
п.п2 5 лв такса , рибата се плаща , но коя колко нз защото не ми е интересна ..
- SammY
- фен клуб-скобар
Сега да отговоря на всички , че малко се разсеях с "колегата" Стевен 1969БГ ... Хищник има бяла риба и сом , нз до какви размери ... Белите риби са много и спинингарите ги търсят на стената , доста успешно ... Апарата не е апарат , а телефон Нокия и нещо съм му бърникал фокуса
Колега Даката първо ние сме градски ... и аз съм от Карлово
За този метот доста съм чел и филмчета съм гледал , но за пръв път го пробвам и то без успех , но пак ще го пробвам ... само че на Богров
п.п. Колега СТЕВЕН 1969 ще те помоля , ако пак пишеш да напишеш на колегите ,твоя човек защо се скара със спинингара който мина покраи вас и взе да му обеснява , че вие ловите там и сте захранили
човека гледа тъпо 5 мин докато се осети , че дори не търси шаран , още по малко е хвърлял при вас ... дано и той да е съфоромец ... Нищо лично към теб , но не окрасявай както ти е угодно за да унивиниш приятеля си !

п.п. Колега СТЕВЕН 1969 ще те помоля , ако пак пишеш да напишеш на колегите ,твоя човек защо се скара със спинингара който мина покраи вас и взе да му обеснява , че вие ловите там и сте захранили

Последно промяна от SammY на Вто Апр 24, 2012 7:57 pm, променено общо 1 път.
Монетата(истината) винаги има две страни
Важното е да се избягват такива моменти за да ни е кеф по водоемите,а не да се ядосваме
Иначе за монтажа нищо не мога да кажа,защото не практикувам мач риболов.Просто от статии които съм чел сам останал с убеждението,че когато търсим шаран стръвта трябва да е неподвижна.Изключвам момента когато го търсим на повърхността с плаваща стръв.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Бях позабравил защо не пиша вече тука...Е,сетих се...А истината си е една,само дето не изнася на всички.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...