Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Болонезе MITCHELL
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Болонезе MITCHELL
Моля някой притежател на тази болонеза http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2809 да изкаже мнение дали си заслужава парите цена - качество !!!
Животът не изисква да сме най-добрите , а само да даваме най-доброто от себе си !!!
-
- новобранец
Re: Болонезе MITCHELL
При положение че струва колкото 70 (седемдесет) килограма шаран или 65 (шейсет и пет) килограма пържоли или 400 (четиристотин) литра бира, нема как да не е някоя мазна шукарийка...
- niksan76
- новобранец
Колега въдицата е хубава, но 170гр. за 6м. болонеза са прекалено малко за мен. Карбона следва да е прекалено тънкостенен от което сам се сещаш какво следва. Аз също се бях насочил към нея, но се отказах именно по тази причина. Ходих да я разгледам и наистина изглежда добре. Доста лека е определено и за мен това е недостатък, защото при всеки сериозен порив на вятъра ще имаш чувството, че я отнася. Тя е като 6-метрово перо в ръката ти. Не се залъгвай от малкия грамаж. Наистина тези 170гр. няма да ги усетиш, но да не стане после да съжаляваш. Моя съвет е да се ориентираш в някакав среден вариант в теглото.
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Да не е от някои нов модел карбон по лек и по здрав затова цената да е такава утре ще отида да го видя на живо да добия представа за какво иде реч като се знам какъв съм най вероятно ще го заприходя апък ако се чупи да се чупи.
Животът не изисква да сме най-добрите , а само да даваме най-доброто от себе си !!!
- niksan76
- новобранец
Колега аз съм същия. И аз си казвам "ако се чупи да се чупи кво толкова няма да умра я, ще си взема нова част", но тук идва въпроса с резервните части. Ако ти се наложи да почакаш 2-3 месеца за врух да речем и ще я намразиш тази болонеза. Малко са хората които ловят с тази марка именно поради по-малката й разпространеност. Затова много мнения няма да чуеш. Ти си решаваш.
Търси най-разпространената марка за която предлагат резервни части, а именно TICA .
Тя има голямо предлагане на модели.
Избери си коя най-добре ще ти легне в ръката, а и в джоба.
Тя има голямо предлагане на модели.
Избери си коя най-добре ще ти легне в ръката, а и в джоба.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колеги ама аз май се ориентирах към тази болонезе http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1064
незнам шимано дали е по добро от гарболино в този клас
незнам шимано дали е по добро от гарболино в този клас
Ако търсиш екзотика ,това е.
Ако търсиш име , то е SHIMANO.
Ако търсиш универсално ,то TICA.
Успех в търсенето.
Ако търсиш име , то е SHIMANO.
Ако търсиш универсално ,то TICA.
Успех в търсенето.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колеги гарболино ще е болонезето лек ден и успех с риболова през тази година
Абе като гледам Мичела, май е по-читав от Гарболиното и по-лек. Не робувам на марки, пък като гледам и ти се чудиш, та още повече да те объркам с това: http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... _code=8601
- itzo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега,ако си решил да си купуваш класна болонеза бих те посъветвал да обърнеш внимание на Колмик.Поне в България има избор на модели и редовно се зареждат новите модели,може да разчиташ и на резервни части от друга страна.Иначе дори и според италианците най доброто е Дайва,но за съжаление там цената отива вече много нагоре,пък и лошото е,че трябва да си я търсиш отвън.За Мичел-имаха една по стара Супрема,която за разлика от тази която си показал се е правила в Европа и съм чувал много добри мнения за нея.Мило-също имат добри попадения Stradivari Strong,Spider koex 2004,2008,Top Class 3099,Първите две са Reglass-ки.Единственото е че са по стари модели и незнам как стои въпроса с резервните части вече/като изключим Stradivari-то което е сравнително нов модел/
успех на цялото рибарско воинство
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Даже може да я разпънеш като Васко Василев,а с резервните части няма проблем,даже и с по-старите модели.Симфони също заслужава внимание ,както и Мастер Коекс-а.itzo написа:Мило-също имат добри попадения Stradivari Strong,Spider koex 2004,2008,Top Class 3099,Първите две са Reglass-ки.Единственото е че са по стари модели и незнам как стои въпроса с резервните части вече/като изключим Stradivari-то което е сравнително нов модел/
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Лошото е това че ги няма на едно място човек да ги види и избере една между тях незнам защо ама един колега спомена ако искаш екзотика вземи гарболино не съм го виждал на живо това болонезе ако ще го поръчвам ще е на сляпо някои може ли да ми каже акцията на гарболиното http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1064
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Колега haga под екзотика какво да разбирам под тази дума за болонезето добре ли изглежда на живо
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако държиш на акция си вземи една Тика Уондър на нея пише акцията 5-40,кеф ти да си подмяташ бомбарди,кеф ти да вадиш пънове от дъното.
На Мило е отбелязан по скоро строя на болонезата- М,ML,MS, SS,като последните са най-корави 
Ето какво пише на някои:
Medium - моделът се отличава с мека акция, перфектна за работа с фини линии и тънки поводи, без трудност "гаси" всяко рязко движение на рибата.
Strong - моделът се отличава с невероятна здравина и надеждност, въпреки че е със супер смален диаметър на секциите и изключително лек. Благодарение на мощната си прогресивна акция може да изхвърля плувки до 15 гр. И при двата модела е наблегнато на поставянето на множество водачи подобно на мач пръчките, с цел да се подобри точността на кастинга и по-лесно да се "морят" рибите. Водачите са от най-висок клас - тип "K500" SIC с дълги крачета. Залепването на влакното по секциите и на двата модела болонезета е просто изключено! ПРОИЗВЕДЕНИ В REGLASS, ITALY!

Ето какво пише на някои:
Medium - моделът се отличава с мека акция, перфектна за работа с фини линии и тънки поводи, без трудност "гаси" всяко рязко движение на рибата.
Strong - моделът се отличава с невероятна здравина и надеждност, въпреки че е със супер смален диаметър на секциите и изключително лек. Благодарение на мощната си прогресивна акция може да изхвърля плувки до 15 гр. И при двата модела е наблегнато на поставянето на множество водачи подобно на мач пръчките, с цел да се подобри точността на кастинга и по-лесно да се "морят" рибите. Водачите са от най-висок клас - тип "K500" SIC с дълги крачета. Залепването на влакното по секциите и на двата модела болонезета е просто изключено! ПРОИЗВЕДЕНИ В REGLASS, ITALY!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....