Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90
Модератор: Paublo_Eskobar
мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90
колеги дайте мнения ,който го е изпробвал , дават му акция до 180 грама,как е читав ли е тоз фидер?
Re: мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90
Уцелил си десетката!

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
аз имам такъв 1 година и сам много доволен 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
От какво точно си доволен ?Milen83 написа:аз имам такъв 1 година и сам много доволен
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колец си е и то голям.Иначе за спод или да го ползваш като шаранска въдица става.Като за втори фидер става,ама ако сега си купуваш за първи път фидер ще те откаже от този вид риболов.
- CERRUTI
- сериозен играч
\usmiwka написа:Като за втори фидер става,ама ако сега си купуваш за първи път фидер ще те откаже от този вид риболов.
Точно така е,все пак това си е хеви клас фидер.....става за втори фидер,за платени водоеми с едри риби или реки!

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ооооо немога повече !!!!! Сигурно има над 10 страници дискусия за тоя фидер !!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
dunavski написа:Ооооо немога повече !!!!! Сигурно има над 10 страници дискусия за тоя фидер !!!!

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- учете се от него
topspin написа:колеги дайте мнения ,който го е изпробвал , дават му акция до 180 грама,как е читав ли е тоз фидер?
Бачо Илия написа:Една малка презентация по първоначални лични наблюдения на новите два фидера:
След небезизвестните "Биг Бул" и "Адвенчър", GLOBE поднесаха една много приятна изненада с новия си мощен "НН"-фидер: "LIGHT SPOT HUNTER FEEDER"-отново високо качество и отново на сравнително ниска цена за любителите на тежкия язовирен и речен риболов с фидер. Модела е с две дължини 3.60 и 3.90, с акции до 180гр. Фидерите са с параболичен строй, триколени+три върха с различен тест. Модела 3.90 е с транспортна дължина 1.36м. тегло 380гр, с 15 водача, като водачите на връхчетата са с широки рингове(6 бр)- вътрешен диаметър 5.0мм(външен 7.3мм). Допълнителна екстра е врязания в корка на долната част на задната ръкохватка, широк гравиран метален ринг за задния гумен държач на род под или колчета(задното). Изключително качествена изработка и заливки на СИК-овите водачи и висококачествен корк на ръкохватките; най долната част е от няколко сантиметра плътен композит от каучук и смлян корк.
Сега, относно върховете- има явно разминаване от означенията на производителя: жълт- 1.0 унции, червен- 2.0 унции и зелен- 3.0 унции. и реално измерените от мен през последните дни и са както следва: жълт- 5.0 унции, червен- 7.0 унции и зелен(плътен карбон, другите два са стъклопластови)... зеленият просто няма обичайния "тест на кривата", много по-твърд е от 10-15 унции и окомплектован с него, пръта има строй на специализиран шаранджийски прът(барбел или авон) с общ "тест на кривата" в либри- предполагам че ще е около 4.5-5.0 либри. По мое мнение, този модел пръти ще са подходящи за възможно най-тежък речен фидерен риболов, както и за максимални дистанции с тежки хранилки за риболов в затворените водоеми, в т.ч. с хранилки "метод фидер" до 3.0 унции и малки и средни сподове(ракети) за захранване.(аз и затова съм ги взел) Перфектно се балансира с макари размер 6000 или биг-пит със този размер(като вместимост на шпулите). Всички върхове на този модел и другите два, посочени по-горе модели, са взаимозаменяеми, като върховете на този модел са с 10 см. по-къси от тези на Биг Бул и Адвенчър(последната снимка, вижда се и разликата в диамертъра на водачите) Ето и няколко снимки:
На следващата снимка е съпоставка с върховете на "Биг Бул"(дясните два), а на последната са 3х90гр.(10 унции), колко сгъват карбоновия връх.
п.п. защо има чак такова разминаване в указаните от производителя данни на връхчетата, аз не мога да преценя, но лично мен точно такъв вариант ме удовлетворява напълно, относно целите за които съм ги купил...
![]()

мерси много колега ,напълно изчерпателна информация,такъв ша земам за дунава
Добър е фидера. За Дунава ще ти свърши чудесна работа. За средни и дребни риби на затворени гьолове не става, но за шарани и за големи реки е много подходящ.Освен всичко цената му е супер.
Above us only sky
За тези пари не знам какво му мислиш! Взимай и после се хвали с рибките хванати на него.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- учете се от него
Става за всякакви риби, зависи какъв връх ще му се сложи!lfc_boy написа:............... За средни и дребни риби на затворени гьолове не става, но за шарани и за големи реки е много подходящ.

п.п. Със сигнализатори и хранилки "метод" на Копринка; уловът:

Бачо, абе то е ясно,че може да се ловят и уклейки с този фидер, но нали все пак трябва да изпитваме и някакъв кеф при ваденето на рибите.Определено фидера си е доста корав и тежичък, защото съм го държал в магазина много пъти и знам за какво иде реч. Тези язовирски платички като ги вадиш с този екстра хеви фидер какво усещаш? Същите по размер платички на дунава при силното течение се усещат двойно,тройно по добре. Аз лично не бих ловил дребосъци с този фидер.
Above us only sky
-
- учете се от него
И аз хвърлях с методите за шарани, ама ей го- каракуди на кука номер 4...