мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
topspin
фен клуб-скобар

мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90

Мнение от topspin »

колеги дайте мнения ,който го е изпробвал , дават му акция до 180 грама,как е читав ли е тоз фидер?
haga
разбира нещата
разбира нещата

Re: мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90

Мнение от haga »

Уцелил си десетката! :wink: :D
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Milen83
новобранец
новобранец

Мнение от Milen83 »

аз имам такъв 1 година и сам много доволен :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Milen83 написа:аз имам такъв 1 година и сам много доволен :)
От какво точно си доволен ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Колец си е и то голям.Иначе за спод или да го ползваш като шаранска въдица става.Като за втори фидер става,ама ако сега си купуваш за първи път фидер ще те откаже от този вид риболов.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

usmiwka написа:Като за втори фидер става,ама ако сега си купуваш за първи път фидер ще те откаже от този вид риболов.
\
Точно така е,все пак това си е хеви клас фидер.....става за втори фидер,за платени водоеми с едри риби или реки!
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Ооооо немога повече !!!!! Сигурно има над 10 страници дискусия за тоя фидер !!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

dunavski написа:Ооооо немога повече !!!!! Сигурно има над 10 страници дискусия за тоя фидер !!!!

:lol: :lol: :lol: Свиквай :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

topspin написа:колеги дайте мнения ,който го е изпробвал , дават му акция до 180 грама,как е читав ли е тоз фидер?
Бачо Илия написа:Една малка презентация по първоначални лични наблюдения на новите два фидера:
След небезизвестните "Биг Бул" и "Адвенчър", GLOBE поднесаха една много приятна изненада с новия си мощен "НН"-фидер: "LIGHT SPOT HUNTER FEEDER"-отново високо качество и отново на сравнително ниска цена за любителите на тежкия язовирен и речен риболов с фидер. Модела е с две дължини 3.60 и 3.90, с акции до 180гр. Фидерите са с параболичен строй, триколени+три върха с различен тест. Модела 3.90 е с транспортна дължина 1.36м. тегло 380гр, с 15 водача, като водачите на връхчетата са с широки рингове(6 бр)- вътрешен диаметър 5.0мм(външен 7.3мм). Допълнителна екстра е врязания в корка на долната част на задната ръкохватка, широк гравиран метален ринг за задния гумен държач на род под или колчета(задното). Изключително качествена изработка и заливки на СИК-овите водачи и висококачествен корк на ръкохватките; най долната част е от няколко сантиметра плътен композит от каучук и смлян корк.
Сега, относно върховете- има явно разминаване от означенията на производителя: жълт- 1.0 унции, червен- 2.0 унции и зелен- 3.0 унции. и реално измерените от мен през последните дни и са както следва: жълт- 5.0 унции, червен- 7.0 унции и зелен(плътен карбон, другите два са стъклопластови)... зеленият просто няма обичайния "тест на кривата", много по-твърд е от 10-15 унции и окомплектован с него, пръта има строй на специализиран шаранджийски прът(барбел или авон) с общ "тест на кривата" в либри- предполагам че ще е около 4.5-5.0 либри. По мое мнение, този модел пръти ще са подходящи за възможно най-тежък речен фидерен риболов, както и за максимални дистанции с тежки хранилки за риболов в затворените водоеми, в т.ч. с хранилки "метод фидер" до 3.0 унции и малки и средни сподове(ракети) за захранване.(аз и затова съм ги взел) Перфектно се балансира с макари размер 6000 или биг-пит със този размер(като вместимост на шпулите). Всички върхове на този модел и другите два, посочени по-горе модели, са взаимозаменяеми, като върховете на този модел са с 10 см. по-къси от тези на Биг Бул и Адвенчър(последната снимка, вижда се и разликата в диамертъра на водачите) Ето и няколко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На следващата снимка е съпоставка с върховете на "Биг Бул"(дясните два), а на последната са 3х90гр.(10 унции), колко сгъват карбоновия връх.

Изображение

Изображение

п.п. защо има чак такова разминаване в указаните от производителя данни на връхчетата, аз не мога да преценя, но лично мен точно такъв вариант ме удовлетворява напълно, относно целите за които съм ги купил...

:idea: :violin:
:drinkers: :D
Изображение
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

мерси много колега ,напълно изчерпателна информация,такъв ша земам за дунава
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Добър е фидера. За Дунава ще ти свърши чудесна работа. За средни и дребни риби на затворени гьолове не става, но за шарани и за големи реки е много подходящ.Освен всичко цената му е супер.
Above us only sky
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

За тези пари не знам какво му мислиш! Взимай и после се хвали с рибките хванати на него.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lfc_boy написа:............... За средни и дребни риби на затворени гьолове не става, но за шарани и за големи реки е много подходящ.
Става за всякакви риби, зависи какъв връх ще му се сложи! :idea:

п.п. Със сигнализатори и хранилки "метод" на Копринка; уловът:

Изображение

Изображение

Изображение

:drinkers:
Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Бачо, абе то е ясно,че може да се ловят и уклейки с този фидер, но нали все пак трябва да изпитваме и някакъв кеф при ваденето на рибите.Определено фидера си е доста корав и тежичък, защото съм го държал в магазина много пъти и знам за какво иде реч. Тези язовирски платички като ги вадиш с този екстра хеви фидер какво усещаш? Същите по размер платички на дунава при силното течение се усещат двойно,тройно по добре. Аз лично не бих ловил дребосъци с този фидер.
Above us only sky
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

И аз хвърлях с методите за шарани, ама ей го- каракуди на кука номер 4... :axe: :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”