Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов край ямбол!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
- AtMos
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Риболов край ямбол!!!
Здравейте колеги днес направихме сефтето със платената любов на язовира в с.Генерал Тошево.Получи се доста добър риболов със доволни размери риби.Условията за риболов са 5 лв ако вземаш риба и 10 лв за спортен риболов ... килограма на шарана е 4 лв.За самия язовир ако някой иска да му обясня къде се намира нека пише като риба има много риба във язовира предимно шаран от една педя до 5-6 кг.Имахме по над 30 риби на човек след всяко вадене на риби си ги пускахме не ги събирахме във живарник та ето и няколко снимки със групата 

- Прикачени файлове
-
- DSC00141.JPG (194.66 KiB) Преглеждано 3484 пъти
-
- DSC00140.JPG (200.85 KiB) Преглеждано 3484 пъти
-
- DSC00138.JPG (215.68 KiB) Преглеждано 3484 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
това певдставлява голямо корито което е на сянка и в нвго постоянно тече вода така че не е проблемсирака написа:Много странни условия за рибата...в това бетонно корито,в жегата...kamaka написа:мисля че беше 5лв таксата шарана 6лв щуката 7лв нещо такова има сом,див шаран,огледален шаран и щука...май че имало и малко амур ама незнам.Язовира е малак и плитък,условието е да събираш рибата в живарник или в тяхния живарник който е голямо бетонено корито и като си тръгваш ако имаш умряла риба или много наранена се задължаваш да си я закупиш...RoSeN_94 написа:какви са условията там
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- вече хвърля и на тежко
Вчера бях на този язовир трябва да поясниш че е поне на 3км от селото и пътя започва непосредствено преди първата къща надясно,черен е и след катосе спуснеш от възвишението има път покрай едно дърво наляво по който се отива на единия язовир/локвата/ а след като минеш през деренцето покрай чешмата и продължиш направо се ходи на орехите другия язовир кадето има бунгала,беседка,барбекю и т.н. този в ляво е на открито поле а този само направо като караш е в горичка таксите им са еднакви майче.Аз ходих на локвата хванахме три шаранчита 600-800гр и около 2кг дребна каракуда,бяхме трима човека...gamon написа:Язовир "Барган" - на около 1 км. западно от с. Детелина общ. Карнобат. Не е много близо до Ямбол, но като няма други... Пък и както знаем кефа цена няма. Такси: 2 лв. на пръчка, шаран - 4.50 / кг.; амур - 4 лв./кг.; толстолоп - 3 лв./кг.; каракуда - бонус. Работно време 08.30 до 19.00. Информацията ми е от арендатора. Тази година не съм ходил. За връзка и повече информация тел. 0887620024 и 0878620024. Информация има и във Фейсбук - "Спортен риболов язовир БАРГАН"
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- научил се да хвърля
Сега да ви дам информацията около оставените за свободен риболов водоеми краи Ямбол.
Гребния канал: Скачат както друга година големите амури , шарани и толслоб-и .
Риба много рядка (имам предвид червенопери и каракудки) и то дребна. Друга риба НЯМА.
Крушаре: Скачат само дребни белици и червеноперки , и рядко излизат . Надвечер започна да играе едър лин но и тои не пипаше.
Ако някои е ходил на другите свободни да споделя .
Гребния канал: Скачат както друга година големите амури , шарани и толслоб-и .
Риба много рядка (имам предвид червенопери и каракудки) и то дребна. Друга риба НЯМА.
Крушаре: Скачат само дребни белици и червеноперки , и рядко излизат . Надвечер започна да играе едър лин но и тои не пипаше.
Ако някои е ходил на другите свободни да споделя .
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
Разбирам, че колегата който е ходил на язовир "Барган" не е доволен от излета си и добре прави, че го споделя във форума. Ако смята, че съм го подвел, моля да ме извини, но все пак аз ясно съм написал, че информацията ми е от арендатора а не от мое посещение. И затова съм написал два телефона за връзка и повече информация. Колкото до причините за слабия риболов - не бих се ангажирал с коментар, най-малкото защото шаранджийския риболов определено не е моя риболов. Но все пак всички знаем, че по времето когато рибата си хвърля хайвера риболова е труден. От приятели шаранджии чувам, че по това време по активни са най-вече мъжките шарани, а пък те ... А условията /финансовите/ ми се виждат доста либерални. В крайна сметка излиза, че срещу едни 2 лева можеш да си правиш кефа цял ден, пък ако искаш не си вземай риба, дори и каракудата. Но в крайна сметка всеки си преценя сам. Аз лично съм се въоръжил с търпение и чакам да падне забраната. Защото според мен пък истинския риболов е по реките.
-
- ще става разбирач
Колега обясни малко повече ако обичаш , къде се намира язовира и какви са условията , като такса , брой въдици на човек , стръв и цена.Благодаря предварително.AtMos написа:Здравейте колеги днес направихме сефтето със платената любов на язовира в с.Генерал Тошево.Получи се доста добър риболов със доволни размери риби.Условията за риболов са 5 лв ако вземаш риба и 10 лв за спортен риболов ... килограма на шарана е 4 лв.За самия язовир ако някой иска да му обясня къде се намира нека пише като риба има много риба във язовира предимно шаран от една педя до 5-6 кг.Имахме по над 30 риби на човек след всяко вадене на риби си ги пускахме не ги събирахме във живарник та ето и няколко снимки със групата
- AtMos
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Язовира се намира преди да влезеш във селото свиваш във дясно минаваш покрай една бензиностанция и си караш по пътя малко преди да излезеш от селото има едно мостче преди моста имаш път във дясно хващаш него и самия път те води на самия водоем.Условията съм ги написал много ясно по-нагоре , но пак ще се повторя та значе таксата е 5 лв ако си вземаш риба за неограничен брой пръчки и 10 лв ако хващаш и пускаш ... за стръв си взема най-добре на царевица ами това е от мен който е решил да ходи на водоема му пожелавам наслука риби има бол 

Колеги, някой скоро ходил ли е до Скаленско езеро? Дайте малко инфо
ей тва не моа разбера, за кво никой не пише за Скаленското езеро в темата за него?!
п.п.въобще не е риболов около Ямбол.
п.п.извинявам се ако съм обидил някой.
п.п.въобще не е риболов около Ямбол.
п.п.извинявам се ако съм обидил някой.
Някой знае ли дали излиза нещо на кукоревските дупки и дали тази година са в списъка с разрешените за риболов водоеми през забраната изобщо ?
жива скръб са кукоревските гиолове.на първия ги убихме(КОСТЕНУРКИТЕ) ахахаха.на втория не пипа нищо.а за другите само с колело до някъде,и от там нататък с мачете.pmzk- написа:Някой знае ли дали излиза нещо на кукоревските дупки и дали тази година са в списъка с разрешените за риболов водоеми през забраната изобщо ?

-
- научил се да хвърля
Колеги ако Въпроса за Скаленското езеро, се отнася за Язовир Каябаш или Скала както го наричат положението е следното. Може да се лови всичко което е вътре сиреч, Бяла риба, Костур, Шаран, Каракуда, червено-перка. Таксата е 5лв. Но от няколко дена не пускат вече на плитките места, а само на скалите, а там не става сполучлив риболов на търсените риби, едиствено някое костур сега да се хване.
добре де колега, за таксата го разбрахме, а,дали наистина има шаран? и след като си платиш 5-те лева и си "хвърлиш всичките сопи " във водата, после улова заплаща ли се и ако да, на каква цена? и някаква конкретна причина защо допускат да се луви само на скалите ( ако правилно съм разбрал до водната кула,скалите) ?kevin75 написа:Колеги ако Въпроса за Скаленското езеро, се отнася за Язовир Каябаш или Скала както го наричат положението е следното. Може да се лови всичко което е вътре сиреч, Бяла риба, Костур, Шаран, Каракуда, червено-перка. Таксата е 5лв. Но от няколко дена не пускат вече на плитките места, а само на скалите, а там не става сполучлив риболов на търсените риби, едиствено някое костур сега да се хване.
-
- разбира нещата
Улова не се заплаща допълнително.То и не се вади нищо различно от нормалните плевелни риби.КОй плаща костур таранка и червенопера?Улова на останалите видове риба е случаен.ПО тази причина всичката уловена риба се прибира без значение на количеството.Повечето "колеги" явно избиват разходи какво да се прави.Предполагам и за това ще да е това ограничаване на местата.Дано да има поне някакъв ефект.
Проба му е майката!