Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Нож, малък, но съществен тунинг
Модератор: nkolev66
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нож, малък, но съществен тунинг
Бях си купил малък нож за ръка, според мен, добре изработен, но се захваща с една отвратителна гумена лента, която посмъртно сам не можеш да стегнеш....трябва ти асистент
...Затова ми ушиха каишки от т.нар. "спортна лента"- дето правят дъжките на саковете, със зашито "велкро"- котешко езиче и стана супер.

- Прикачени файлове
-
- Image019.jpg (156.15 KiB) Преглеждано 1955 пъти
-
- Image018.jpg (167.59 KiB) Преглеждано 1955 пъти
-
- Image017.jpg (187.41 KiB) Преглеждано 1955 пъти
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Нож, малък, но съществен тунинг
Позволих си и още една малка промяна, по скоро допълнение. Прихванах за дръжката гумен О-ринг, изпълняващ две функции...едната, да се ползва като "сиджимка" за ръката, за да не трябва постоянно да се държи ножа, когато е изваден и втора- да подсигурява ножа от случайно отключване от канията. Второто го правя, защото миналата година загубих ножче още на първото влизане....излязох само с "канията"
....беше с някакво тик- так копченце и....

- Прикачени файлове
-
- Image021.jpg (134.52 KiB) Преглеждано 1944 пъти
-
- Image020.jpg (136.95 KiB) Преглеждано 1944 пъти
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Хитро !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Туй е то инженерната мисъл
. Предполагам рингчето се разтяга достатъчно за да може при нужда ножа да се извади само с едно дърпане, без да се губи време за откачане от върха на канията.

Пламене ако си ми гледал клиповете сигурно си видял че ползвам втора макара на ръката, малко над лакътя я слагам. И аз минах през велкрото, ами и то не става. След като се накисне неопрена се свлича надолу. Стягам със зъби и други хватки(много неудобно във водата), слизам долу и от компресията пак се свлича.
Накрая ми писна и пак се върнах на гумата, но съсипах един гумен колан. Сега я хващам с колан за ръката и долу-горе е добре.
Накрая ми писна и пак се върнах на гумата, но съсипах един гумен колан. Сега я хващам с колан за ръката и долу-горе е добре.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за поздавленията! Претор, еластично е, и е със сечение 2мм. с малко повече усилие може и да бъде скъсано.
Юли, не разбрах това за макарата на ръката
...а иначе това с велкрото го направих като на апарат за мерене на кръвно налягане и става лесно обтягането...иначе, щом казваш , че се плъзга, утре и без това ще лепя увеличаващи плаваемостта дървени ламели на малкото ролерче със Сикафлекс и нищо не ми пречи да омацам отвътре тия каишки и самата пластмасова дъга, така, че да увелича триенето. А, забравих... лентата се прихваща двустранно , не се залепва от едната страна само....сега ще го заснема..
П.П....Юли, аз "дочел - недочел"
...писал си "от компресията"....сиреч, сикафлекса вероятно няма да помогне....в петък съм по юга и ще се разбере ще изхвърлям ли велкрото
Юли, не разбрах това за макарата на ръката

П.П....Юли, аз "дочел - недочел"

- Прикачени файлове
-
- Image017.jpg (169.77 KiB) Преглеждано 1587 пъти
-
- Image018.jpg (153 KiB) Преглеждано 1587 пъти
-
- Image019.jpg (135.86 KiB) Преглеждано 1587 пъти
Един от колегите ми ползва същото и му направи неопренова лента
Еластична е , обира както трябва компресията и накрая има 2см велкро за да може да се маха.Ама не го ползва въобще. Направо нахлузва.
Номера с ластика се оказа стар трик ама и аз едва миналата година го научих.
Еластична е , обира както трябва компресията и накрая има 2см велкро за да може да се маха.Ама не го ползва въобще. Направо нахлузва.

Номера с ластика се оказа стар трик ама и аз едва миналата година го научих.

Само с неопренова лента не съм пробвал, но съм навит да я пробвам, това с нахлузването ми харесва като идея.
Пламене изгледай кратката анимация след като отвориш http://www.vidraxsub.com/. Това съм аз а макарата на ръката ми там е в периода с велкрото, само ядове както писах по-горе.
Пламене изгледай кратката анимация след като отвориш http://www.vidraxsub.com/. Това съм аз а макарата на ръката ми там е в периода с велкрото, само ядове както писах по-горе.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Юли, да разбирам макара на ръката, вместо макара на харпуна? Добра идея, особено за харпуни с по сложно стъкмяване....като ролери и полиспасти
И на харпуна имам макара а той е вързан към макарата на ръката. Преди години една риба ми отмъкна чисто нов харпун с макара(опъна беше внезапен, мощен и макарата не успя толкова скоростно да се развие) и от тогава все го връзвам някъде по мене си, като накрая навика се изроди в това да нося и макара на ръката 

Юли следващия път да не вземе да свърши и втората макара, че тогава трябва да караш водни ски.
Пашата обича смелите.
Златко един път изплувам ли горе съм съгласен да ме влачи на водни ски колкото си иска, рано или късно ще му изтече кръвчицата и ще ми падне в ръчичките 

Аз си слагам ножа на едната презрамка на жилетката (с дръжката надолу)...След като проиграх различни кошмарни сценарии за себе си установих, че това е най правилното място на ножа.Иначе и аз ползвам подобен нож който позволява такъв монтаж посредством две малки планки( и още няколко други видове монтажи) ето този:
http://www.oceanic.bg/content/nozh-aqualung-squeeze
http://www.oceanic.bg/content/nozh-aqualung-squeeze
...на мен ми е най -добре на кръста пичове - така или иначе там има колан за закрепване ... и отпадат филмите от рода : " Въй , забрайх си ножа !!! " Има колан - има тежести - има гмуркане - има нож , забрайш ли си колана - няма гмуркане и нож не ти требе