Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: мнение за фидер GLOBE HUNTER 3.90
здраво ще дърпам морунажите и скобарите по дунава с тази сопа, но на мене ми трябва точно такава ,че като хвълля в голямото течение тежките кошници,линията вобще да не помръдва на течение
много са си добри-взех си по тънак връх за язовири няма грешка пука яко рибитеБачо Илия написа:topspin написа:колеги дайте мнения ,който го е изпробвал , дават му акция до 180 грама,как е читав ли е тоз фидер?Бачо Илия написа:Една малка презентация по първоначални лични наблюдения на новите два фидера:
След небезизвестните "Биг Бул" и "Адвенчър", GLOBE поднесаха една много приятна изненада с новия си мощен "НН"-фидер: "LIGHT SPOT HUNTER FEEDER"-отново високо качество и отново на сравнително ниска цена за любителите на тежкия язовирен и речен риболов с фидер. Модела е с две дължини 3.60 и 3.90, с акции до 180гр. Фидерите са с параболичен строй, триколени+три върха с различен тест. Модела 3.90 е с транспортна дължина 1.36м. тегло 380гр, с 15 водача, като водачите на връхчетата са с широки рингове(6 бр)- вътрешен диаметър 5.0мм(външен 7.3мм). Допълнителна екстра е врязания в корка на долната част на задната ръкохватка, широк гравиран метален ринг за задния гумен държач на род под или колчета(задното). Изключително качествена изработка и заливки на СИК-овите водачи и висококачествен корк на ръкохватките; най долната част е от няколко сантиметра плътен композит от каучук и смлян корк.
Сега, относно върховете- има явно разминаване от означенията на производителя: жълт- 1.0 унции, червен- 2.0 унции и зелен- 3.0 унции. и реално измерените от мен през последните дни и са както следва: жълт- 5.0 унции, червен- 7.0 унции и зелен(плътен карбон, другите два са стъклопластови)... зеленият просто няма обичайния "тест на кривата", много по-твърд е от 10-15 унции и окомплектован с него, пръта има строй на специализиран шаранджийски прът(барбел или авон) с общ "тест на кривата" в либри- предполагам че ще е около 4.5-5.0 либри. По мое мнение, този модел пръти ще са подходящи за възможно най-тежък речен фидерен риболов, както и за максимални дистанции с тежки хранилки за риболов в затворените водоеми, в т.ч. с хранилки "метод фидер" до 3.0 унции и малки и средни сподове(ракети) за захранване.(аз и затова съм ги взел) Перфектно се балансира с макари размер 6000 или биг-пит със този размер(като вместимост на шпулите). Всички върхове на този модел и другите два, посочени по-горе модели, са взаимозаменяеми, като върховете на този модел са с 10 см. по-къси от тези на Биг Бул и Адвенчър(последната снимка, вижда се и разликата в диамертъра на водачите) Ето и няколко снимки:
На следващата снимка е съпоставка с върховете на "Биг Бул"(дясните два), а на последната са 3х90гр.(10 унции), колко сгъват карбоновия връх.
п.п. защо има чак такова разминаване в указаните от производителя данни на връхчетата, аз не мога да преценя, но лично мен точно такъв вариант ме удовлетворява напълно, относно целите за които съм ги купил...
![]()
![]()

- CERRUTI
- сериозен играч
Научете се да пишете по тея форуми!!!Нужно ли беше да цитираш цялото мнение на бачо за да напишеш два лафа?mavara76 написа:много са си добри-взех си по тънак връх за язовири няма грешка пука яко рибите

И то много големи лафове.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това са яки фидери за яки хранилки (100+гр) или метод.
За Дунав е екстра при по-тежки условия.
Точно с него не бих търсил скобар или морунаж.
Нагоре!
За Дунав е екстра при по-тежки условия.
Точно с него не бих търсил скобар или морунаж.
Нагоре!