Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

техники за монтаж на леководолазен буй
Модератор: nkolev66
Re: техники за монтаж на леководолазен буй
Здравейте колеги,
първо - 2 думи за мен - от Бургас съм, в морето съм от както се помня, а от 2-3 години - и с харпун. Тука влизам често, но само по темата с вълните от Кавказ се включих и да пиша
. Та, първата от тези 2-3 години изкарах без буй, после бях с надуваемата лодка или пояс на децата...
И най-накрая - тези дни си направих буй. Нямам идея защо не си купих - щеше да ми е значително по-лесно и малко по-евтино
Може би защото исках да е здрав, не много голям и със сигурно място за някакъв багаж. Но борбата с шевната машина не си струва 
Буят е 13 цолова вътрешна гума от кола , свита в елипса, облечена в здрав плат и обрамчена със здрави ленти, така че лентите, а не платът, да носят напрежението на гумата. В тясното пространство между двата "борда" на гумата е джобът. Той се оказа доволно голям, с цип е от горе, а дъното му се затваря с велкро лента, за да може да съхне по-лесно, да помпя гумата някога и да я сменям, евентуално. Долната повърхност на буя е с място за един харпун и 4 карабинки, на които мога и да закачам навитото въже. Тва е.
ето и снимките -
първо - 2 думи за мен - от Бургас съм, в морето съм от както се помня, а от 2-3 години - и с харпун. Тука влизам често, но само по темата с вълните от Кавказ се включих и да пиша

И най-накрая - тези дни си направих буй. Нямам идея защо не си купих - щеше да ми е значително по-лесно и малко по-евтино

Буят е 13 цолова вътрешна гума от кола , свита в елипса, облечена в здрав плат и обрамчена със здрави ленти, така че лентите, а не платът, да носят напрежението на гумата. В тясното пространство между двата "борда" на гумата е джобът. Той се оказа доволно голям, с цип е от горе, а дъното му се затваря с велкро лента, за да може да съхне по-лесно, да помпя гумата някога и да я сменям, евентуално. Долната повърхност на буя е с място за един харпун и 4 карабинки, на които мога и да закачам навитото въже. Тва е.
ето и снимките -
- Прикачени файлове
-
- 01.jpg (73.54 KiB) Преглеждано 1726 пъти
Последно промяна от flippo на Пет Апр 27, 2012 6:18 pm, променено общо 1 път.
това е джобът
- Прикачени файлове
-
- 02.jpg (77.14 KiB) Преглеждано 1726 пъти
дъното на джоба е отворено, за да напомпя гумата
- Прикачени файлове
-
- 03.jpg (66.86 KiB) Преглеждано 1726 пъти
вече дъното е залепено . тва е големината на джоба, но тъй като стените са от въздух в гума, винаги може да се натъпче и нещо по-голямо 

- Прикачени файлове
-
- 04.jpg (76.35 KiB) Преглеждано 1726 пъти
Така е във вида за ползване, само дето съм сложил харпуна със стрелата напред .. На бялата пръчка ще нанижа утре байряка като го взема от Мишел. Накрая не ми се шиеше дори и флагче.
Лентите с тези закопчалки стягат бордовете един към друг и намалят до край въздуха в джоба, който би се заместил с вода ако си стои там. Така няма да влача по-тежко
Лентите с тези закопчалки стягат бордовете един към друг и намалят до край въздуха в джоба, който би се заместил с вода ако си стои там. Така няма да влача по-тежко
- Прикачени файлове
-
- 05.jpg (62.24 KiB) Преглеждано 1726 пъти
Последно промяна от flippo на Пет Апр 27, 2012 5:41 pm, променено общо 2 пъти.
а това е дъното на буя .
- Прикачени файлове
-
- 06.jpg (61.63 KiB) Преглеждано 1726 пъти
Доста си си поиграл, поздравления, друго е когато знаеш че сам си си го направил. И много риби да окачиш на него. Хаирлия да е.
Пашата обича смелите.
Валка изключително изчерпателно видео за подготовка на буя, и аз научих някои полезности, Благодаря!
Единствено не можах да разбера тази обтегачка какво точно представлява и реално как се казва:

Единствено не можах да разбера тази обтегачка какво точно представлява и реално как се казва:

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Юли, за нея Явор трябва да помогне, за да има светлина в тунела. 

- rikitikitavi
- разбира нещата
това е пластмасово парче с две дупки с диаметъра на ластика, отстрани има прорез с ширина наполовина на диаметъра. Като прекараш ластика през втората дупка и го натегнаш му се намалява диаметъра, премяташ го през разреза и при пускането му се надува и застопрява.spear написа:Валка изключително изчерпателно видео за подготовка на буя, и аз научих някои полезности, Благодаря!
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Рики ако го имаш дай едно фото ако обичаш.
- rikitikitavi
- разбира нещата

нямам снимка. Аз го виждам от филма . Пускам груба схема за нагледно.
Е-книгата "Черноморски риболов"
ахаааа, сега вече го разбрах 
Благодаря!

Благодаря!