Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболова около Русе
за Писанец нещо интересно чували се,благодаря предварително
Златния шаран ще си плува без никой да го закача ми се струва
с тия златни цени на халите някоя кака ще ти ги закача от басейна

И аз се чудя.. някои за Писанец нещо да е чувал, не съм ходил никога там и мисля към средата на месец май да отскоча, ако може да ме осведомите дали е тинесто дъното ще съм много благодарен 

Тоя така наречен "златен шаран" е само мит май май... От сигурно инфо миналата есен водоема е източван до долу с цел преместване за зимния сезон рибата в друг басейн,понеже е много плитко там.svetlens написа:Златния шаран ще си плува без никой да го закача ми се струвас тия златни цени на халите някоя кака ще ти ги закача от басейна
П.С Миналата година съм ходил на водоема,взимаха ми 5 лв. за риболов въдици 2 или 3 можех да хвърлям. Обаждаха се шаранета по 1.5-2кг. на плувка и фидер.
п.с2 Тези арендатори ни взеха за мезе с тези цени по забраните,явно сме лакоми шарани и кълвем доста.
Искам да направя едно уточнение, касаещо Антимово (малкия гьол).
Направих проучване и както се оказа подозренията ми се оказаха вярни.
Така наречения собственик лъже клиентите дори и по тел. само да ги прикотка да дойдат да ловят. Договорът му е изтекъл и към днешна дата гьола е собственост на Напоителни системи, които явно нямат интерес да го развиват за спортен риболов.
ИАРА ходят и пишат актове там!
Ако някой разполага с друга информация, можеща да ме обори да я сподели. Все пак това ми го казаха трети лица.
Така наречения собственик лъже клиентите дори и по тел. само да ги прикотка да дойдат да ловят. Договорът му е изтекъл и към днешна дата гьола е собственост на Напоителни системи, които явно нямат интерес да го развиват за спортен риболов.
Ако някой разполага с друга информация, можеща да ме обори да я сподели. Все пак това ми го казаха трети лица.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Това което си чел е за големият Антимово, не за малкият. Преди години беше дадена концесия за стопански риболов на големият, на някакви мутрагенти, после им я отнеха или изтече. Малкият е с договор за аквакултури (рибовъдство).kutinchev написа:Искам да направя едно уточнение, касаещо Антимово (малкия гьол).
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Дочух ,че рибарника на Басарбово е отворен ще може ли някой колега да ми даде инфо ?
Колеги някой може ли да ми каже разрешени ли са корекциите на Янтра и кои?
...and justice for all
-
- новобранец
колеги не ходете на Пицанец,много хора,много вадици и шаранчета по 200гр и то нарядко,абе трагедия
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
- stan4o__vd
- научил се да хвърля
Някой нещо за Чифлика да е чувал .
Мен ми казаха че нивото е много ниско и май не става за риболов.
Мен ми казаха че нивото е много ниско и май не става за риболов.
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да си го гонят те тоя златен шаран...ribarq92 написа: п.с2 Тези арендатори ни взеха за мезе с тези цени по забраните,явно сме лакоми шарани и кълвем доста.
А на Пет кладенци хавата как е?
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Привет колеги .Днес бях на Чифлика .Езерото е почти източено , и обитателите на водоема са предеимно рибки с размери до 15см
.Но за чесане на краста стават
.Вход 5лв , шаран 4лв/кг.таранката е фрее .Поздрави

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Днеска ходих на корекциите на Янтра и останах доволен много
.

...and justice for all
Ние пък бяхме на Писанец. Сутринта старта:
изправена кука 12-ка; 1 амурче, 2-ро амурче (1-1,5кг).
После гледаме другите как вадят.
След това таранки, добри около 0,5кг. 15 бр. такива. Не броих шаранчетата които пуснахме обратно, най-голямото беше около 600-700 гр. Всичко е "око кантар".
Ловихме само на фидер.
Долу-горе бива. Такса 8лв., шарана се плаща, но така и не питах колко.
изправена кука 12-ка; 1 амурче, 2-ро амурче (1-1,5кг).
После гледаме другите как вадят.
След това таранки, добри около 0,5кг. 15 бр. такива. Не броих шаранчетата които пуснахме обратно, най-голямото беше около 600-700 гр. Всичко е "око кантар".
Ловихме само на фидер.
Долу-горе бива. Такса 8лв., шарана се плаща, но така и не питах колко.