Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Дунав-всичко за и по реката
Да бе,моя грешка...А иначе чувам,че вече се предлага от тези с мрежите-инфото ми е от тази вечер...Ще изтраем още 20-тина дни.boby61 написа:Разрешена е от 16 април.
Имаш впредвид 16 май...?
-
- ще става разбирач
Де да знам-аз си я лових рааано сутрин,щото от 8.00 съм на работа...martineti написа:По обяд ловиха тези момчета за които говорих.Д-р Дулитъл написа:Кълването започва на развиделяване и кълве докато се покаже слънцето-това най-често.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Разказаха ми за един много интересен метод за допълнително подхранване с царевица за амур и шаран , слага се голям камък в един чувал и се допълва с царевица след което се връзва и се правят десетина дупки с диаметар на палец върху чувала. И това чудо се пускало над захранваното място и течението си изкарвало периодично зърна и така се задържала рибата на мястото . Някой ако го е пробвал нека сподели наблюденията си и ако пропускам нещо да ме допълни 

И аз съм го чувал този метод и доколкото знам работи. Имай в претвид ,че за него ти трябва лодка за да вкарваш захранката.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
то ако се изсипе направо човала течението ще го закара надолу ......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Ами то за това в чувала има камък.Царевицата във водата набъбва и се отделя по малко и на често .Виждал съм захранки с 40-50-60 кг царевица.Има ефект за едри риби но трябва и постоянство .begleca_sv написа:то ако се изсипе направо човала течението ще го закара надолу ......
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
само се чудя тия дупки дали няма да са малко ... и дали ще излиза достатачно царевица
Йошка идеята тук е не да се изсипе царевицата ,а я пуска малко по малко.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Колега, каквито и дупки да му направиш -течението ,ще натисне чувала към дъното и пак нищо няма да пуска
да не говорим ,че и линията може да се закачи в него
За риболова на Амур на р.Дунав -тактиката е до болка позната-вкисната царевица,хранене с лодка всеки ден -чувалите се изсипват няколко десетки метра по-нагоре в зависимост от течението
и повече търпение

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
А за риболова на шаран каква е тактиката, колега! На нас новаците по Дунава не ни е до болка познато.
-
- ще става разбирач
Ioshkata и аз чух за тоя метод и го изпробвах. Пълен провал е царевицата въобще ни излиза дори и след като увеличихме диаветъра на дупките. Чувала стоя 2 дена а царевицата не беше мръднала но поне се беше накиснала хубаво. Пробвай с кюспе и хляб с направи нещо като мамка но търси силно течение 

tenesista_ написа:Ioshkata и аз чух за тоя метод и го изпробвах. Пълен провал е царевицата въобще ни излиза дори и след като увеличихме диаветъра на дупките. Чувала стоя 2 дена а царевицата не беше мръднала но поне се беше накиснала хубаво. Пробвай с кюспе и хляб с направи нещо като мамка но търси силно течение

йошка за мен най добрата захранка за течение е със топки глина така течението отделя по малко царевицата (набъбнала предварително)и тя се спира по дъното ,няма замарсяване на реката 

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
И аз захранвам с глина , но метода с човала ми се стори интересен и исках колегите които са го пробвали да споделят наблюденията си 

-
- ще става разбирач
Аз не те спирам колега ако искаш пробвай но не вярвам да останеш очарован