пъстърва в буйни реки

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

mg87
новобранец
новобранец

пъстърва в буйни реки

Мнение от mg87 »

Здравейте колеги, днес направих първия си излет за пъстърва в Банско на река Демяница и цял ден нищо :oops: пробвах на бял и торен червей но изобщо не удари... да пробвам ли утре и на Блесна или е прекалено рано щот реката ми се видя доста буйна :)
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Re: пъстърва в буйни реки

Мнение от Dimy »

Пъстървата се лови доста трудно на диво, има си някой неща
като начало трябва да се пази тихо и да се криеш , стръвта се подава съвсем леко
пробвай на бял 2 бр единя по куката другия да виси
успех , мен лично не ме влече да се завирам по храстите за тая риба , друго си е за шаран :-П
Аватар
serbezoff
новобранец
новобранец

Мнение от serbezoff »

Здравей колега , като за начало не е лошо да замениш торния червей със земен .Все пак ако реката е прекалено буйна е по-добре да изчакаш нивото да спадне ,защото каквото и да сложиш на куката ще ти е трудно да хванеш нещо . Иначе блесната също е добър вариант :wink:
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

serbezoff написа:Здравей колега , като за начало не е лошо да замениш торния червей със земен .Все пак ако реката е прекалено буйна е по-добре да изчакаш нивото да спадне ,защото каквото и да сложиш на куката ще ти е трудно да хванеш нещо . Иначе блесната също е добър вариант :wink:
+1
Рибата винаги е на другия бряг
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Сложно си е -според много "зависи",даже и с блесна,честно да кажа,аз преди да хвана яка "балканка"в буйна река точно по това време,аргатувах две години по камънаците :lol:
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Още водата е много студена и то на тази височина за да гони блесната активно.Водата идва направо от топящият се малко по-нагоре сняг и рибата не е толкова активна.На стръв при всички положения ще имаш по-голям ефект като за тази височина те съветвам да махнеш белите и торните червеи.Най-добър резултат ще имаш на земен (дъждовен) червей и правилно утежнение.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”