Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

яз.Ивайловград
Модератор: bobopeli
Re: яз.Ивайловград
айде и ти жив и здрав
- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми г-н Тонев
Не говорим за свидетели,а за нанесена вреда при наличие на улов.
Що се отнася до контрола,който извършване по отношение на риболовците извършващи улов от лодка чрез влачене,то това става с нашата лодка във водата.
Моето лично мнение е,че голяма част от тези риболовци не са коректни-ловят бяла риба по време на забраната,не се задоволяват с определеното по закон количество риба,крият уловената риба.Нещо повече-имат не колегиално отношение към риболовците на брега,изразяващо се преминаване много близо или направо върху хранилките им и дори върху въдиците им.С две думи изживяват се като по "висша" категория риболовци.
Оставам с впечатление,че ме подлагате на разпит?
Д-р Милчев
Що се отнася до контрола,който извършване по отношение на риболовците извършващи улов от лодка чрез влачене,то това става с нашата лодка във водата.
Моето лично мнение е,че голяма част от тези риболовци не са коректни-ловят бяла риба по време на забраната,не се задоволяват с определеното по закон количество риба,крият уловената риба.Нещо повече-имат не колегиално отношение към риболовците на брега,изразяващо се преминаване много близо или направо върху хранилките им и дори върху въдиците им.С две думи изживяват се като по "висша" категория риболовци.
Д-р Милчев
- krokibg
- учете се от него
Д-р Милчев,некоректността е повсеместна и не само тролингистите са виновни !!! Шаранджийте са опасали водоема с бутилки и всевъзможни шамандури.Хранилките са им на едно место а шамандурите ги пускат на 100-200 метра от хранилките и стотици туби плуват из водоема и няма шаранджия,които да си е извадил шамандурата след като е завършил риболова си
Да не говорим че в тясното,шаранджийте са на единия бряг а въдиците ги пускат от другия,бихте ли ми отговорили как да минават лодките
Явно че трябва да летим предполагам
Да не говорим че 70% от шаранджийте пускат всевъзможни бракониерски уреди за улов на риба,и доста от тях пускат вечер и мрежи
Така че,това определение за нас е невярно,не е лошо да се вгледате във броя закачени и извадени мрежи от така наречените некоректни тролингисти,които Ви дават 90% от информацията за мрежите във водоемите
Нищо против Вас нямам,познаваме се лично и се чудя,кой е успял да ви наговори такива глупости за тролингистите
Само за едно сте прави,доста от нашите колеги,прибират всичко що са хванали,но това важи и за тези на брега,нали ?!?!?! Да не говорим че тролингистите няма къде да скрият рибата,при положение че ги проверявате както трябва,докато тези на брега,направо изнасят чували с шарани по фризерите в близките вили
Въпреки това,тролингистите са важен фактор в борбата Ви против бракониерството,и не ми стана приятно че ни квалифицирахте като някаква"висша каста"риболовци.Има хора,нямащи какво да ядат,но са събрали парички за лодка, но има и шаранджий с въдици и техника за хиляди левове.Така че,моля Ви не ниумаловажавайте помоща която получавате от нас.Поздрав !

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
абе всичко ще се оправи и нареди по правелника, но ще мине поне още 2/3години.
- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми г-н Вичев,
ако сте забелязали, говоря за част от риболовците с лодки. Да, същото се отнася и за голяма част от риболовците, ловящи от брега - те не се задоволяват с определеното количество улов за деня, крият риба и т.н., и т.н.. Винаги съм казвал, че от самите риболовци най-вече зависи дали ще има риба във водоемите. Ние няма как да станем арбитри в борбата за надмощие между двете групи. Вие сами трябва да намерите златната среда. Не отричам помощта, която ни се оказва от съвестните тролингисти. ИАРА ще продължава, макар и с малочислен състав, да прави всичко възможно за опазване на рибното богатство.
Д-р Милчев.
ако сте забелязали, говоря за част от риболовците с лодки. Да, същото се отнася и за голяма част от риболовците, ловящи от брега - те не се задоволяват с определеното количество улов за деня, крият риба и т.н., и т.н.. Винаги съм казвал, че от самите риболовци най-вече зависи дали ще има риба във водоемите. Ние няма как да станем арбитри в борбата за надмощие между двете групи. Вие сами трябва да намерите златната среда. Не отричам помощта, която ни се оказва от съвестните тролингисти. ИАРА ще продължава, макар и с малочислен състав, да прави всичко възможно за опазване на рибното богатство.
Д-р Милчев.
- krokibg
- учете се от него
Уважаеми Д-р Милчев,
убеден съм в това,познавам Ви лично и съм с прекрасни впечатления от Вас ! Ние,също няма да седим със скръстени ръце и ще правим това,което е по силите ни за да Ви помагаме,правили сме го,правим го и ще продължаваме да го правим,докато тази сган не се сведе до минимум.Що се отнася до противоборството,между тролингисти и шаранджий,не ни мислете,ще се оправим.Аз ще режа шамандури и ще вадя мрежи а те ще псуват от брега и това е,макар доста от тях да не са наясно че лодката не им плаши рибата - гарантирано на 100% даже я активира !!! Това обаче е друга тема и не ми се спори с някои шаранджия сега.Поздрави и Ви желая крепко здраве на Вас и подчинените Ви момчета,които си вършат работата колкото могат,а на Вас да имате сили и желание да продължавате така както до сега !
убеден съм в това,познавам Ви лично и съм с прекрасни впечатления от Вас ! Ние,също няма да седим със скръстени ръце и ще правим това,което е по силите ни за да Ви помагаме,правили сме го,правим го и ще продължаваме да го правим,докато тази сган не се сведе до минимум.Що се отнася до противоборството,между тролингисти и шаранджий,не ни мислете,ще се оправим.Аз ще режа шамандури и ще вадя мрежи а те ще псуват от брега и това е,макар доста от тях да не са наясно че лодката не им плаши рибата - гарантирано на 100% даже я активира !!! Това обаче е друга тема и не ми се спори с някои шаранджия сега.Поздрави и Ви желая крепко здраве на Вас и подчинените Ви момчета,които си вършат работата колкото могат,а на Вас да имате сили и желание да продължавате така както до сега !
-
- новобранец
Привет на всички колеги отново от мен.
Дълго време отсъствах от вкъщи и нямах възможност да чета и пиша в темата. Сега виждам, че доста се е разводнила и по съществото и нищо от никъде. Надявам се все пак да има някакъв резултат от тази тема иначе не виждам смисъл от всичките ни празни приказки които си говорим тук.
Дълго време отсъствах от вкъщи и нямах възможност да чета и пиша в темата. Сега виждам, че доста се е разводнила и по съществото и нищо от никъде. Надявам се все пак да има някакъв резултат от тази тема иначе не виждам смисъл от всичките ни празни приказки които си говорим тук.
- Vid
- кандидат преподавател
Д-р Милчев е абсолютно прав в мнението си.
Интересно ми е и бих искал да попитам уважаемия колега Л.Вичев, къде е тръпката и удоволствието от риболова на тролинг. Практикувам основно спинингов такъв, дори и от лодка с джиг. Считам, че при тролинга влачейки, рибата се самозасича и удоволствието от риболова се заключава в това просто да я издърпаме в лодката, то е все едно- влачим мрежа след лодката и после прибираме улова в лодката..., и ако рибата е голяма в мрежата, пак ще ни даде голям зор..., докато при риболов дори от лодка- статична при стандартен спин-риболов имаме замятане, засечка и пр... Т.е. риболова на тролинг не би трябвало да бъде причисляван към спортния риболов по никакъв начин, защото той не е такъв. По тази причина и тъй като той е предимно морска дисциплина считам, че трябва да бъде забранен принципно, разрешен само на някои от най големите ни язовири..
Относно това до каква степен тролингистите помагат на ИАРА или не, въпроса е чисто морален и човешки за всеки един от нас индивидуално практикуваш любимото хоби... Предполагам, че повечето сигнали са от тези ловещи от брега?
п.п. В този си пост не нападам колегите упражняващи тролинг, просто изказвам мнение, поздрави...
Интересно ми е и бих искал да попитам уважаемия колега Л.Вичев, къде е тръпката и удоволствието от риболова на тролинг. Практикувам основно спинингов такъв, дори и от лодка с джиг. Считам, че при тролинга влачейки, рибата се самозасича и удоволствието от риболова се заключава в това просто да я издърпаме в лодката, то е все едно- влачим мрежа след лодката и после прибираме улова в лодката..., и ако рибата е голяма в мрежата, пак ще ни даде голям зор..., докато при риболов дори от лодка- статична при стандартен спин-риболов имаме замятане, засечка и пр... Т.е. риболова на тролинг не би трябвало да бъде причисляван към спортния риболов по никакъв начин, защото той не е такъв. По тази причина и тъй като той е предимно морска дисциплина считам, че трябва да бъде забранен принципно, разрешен само на някои от най големите ни язовири..
Относно това до каква степен тролингистите помагат на ИАРА или не, въпроса е чисто морален и човешки за всеки един от нас индивидуално практикуваш любимото хоби... Предполагам, че повечето сигнали са от тези ловещи от брега?
п.п. В този си пост не нападам колегите упражняващи тролинг, просто изказвам мнение, поздрави...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Антон Тонев
- сериозен играч
Д-р Милчев, далеч съм от мисълта да ви се бъркам в работата, като ви подлагам на разпит.Цялата тая полемика я предизвиквам, за да видят колегите, че четете форума и не сте безразличен съм мненията изразявани тук.IARA_HASKOVO написа:Уважаеми г-н Тонев
Моето лично мнение е,че голяма част от тези риболовци не са коректни-ловят бяла риба по време на забраната,не се задоволяват с определеното Oпо закон количество риба,крият уловената риба.Нещо повече-имат не колегиално отношение към риболовците на брега,изразяващо се преминаване много близо или направо върху хранилките им и дори върху въдиците им.С две думи изживяват се като по "висша" категория риболовци.
Д-р Милчев
Онтосно последния ми въпрос-съжалявам че го зададох, виждайки какво ще последва от това.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- krokibg
- учете се от него
Vid,гарантирам ти че сигналите за мрежи 90% са от хората с лодки,така наречените "тролингисти".Тук си в голяма грешка,защото не ми е ясно,как ловящите от брега виждат мрежите на 8-900 метра навътре и по целия язовир
Сигурно си правят разходки по водата като Исус Христос и обикалят язовира
Що се отнася до това,дали е спортен риболов тролинга или не,това е друг въпрос, и всеки сам си решава ли го приема или не.Ти на спининг като ловиш,рибата не се ли засича сама а ??? Както и от брега,след удара,винаги има контролна засечка от риболовеца които държи спининга,така че,няма разлика в двата риболова,освен една,единия върви пеша по брега а другия се вози
На всичкото отгоре,се искат знания както от брега,така и от лодката.Рибата трябва да се намери и тя като хората си има коридори и пътеки по които минава и тролингиста трябва да ги знае и да познава навиците на рибата.Иска се и да знае по кое време на денонощието къде да я търси,на каква дълбочина и на какъв цвят воблер и още много и много тънкости.На реката е друго,там няма дълбочини и мяташ с една шепа воблери, почти всичките от тях газещи до 1.5 -2.5 метра с малки изключения.Явно наистина не си разбрал че за тролинга се искат и познания,щом пишеш такива небивалици.Нищо,винаги е така,едните мразят другите и всеки си мисли че той е на върха на пирамидата,говоря за отделните дисциплини и начини на риболов.Питай д-р Милчев,колко сигнала са дадени от риболовците от брега и колко са подадени от тролингисти.Мрежите извадени от двете групи риболовци, също са драстично в полза на тролингистите,мисля някъде 1 към 1000
Не е лошо да следиш и четеш кои къде и какво е извадил
Този ми пост също не е за да се заяждам с някои,за това слагам усмивки и е време четящите да им обръщат специално фнимание

Що се отнася до това,дали е спортен риболов тролинга или не,това е друг въпрос, и всеки сам си решава ли го приема или не.Ти на спининг като ловиш,рибата не се ли засича сама а ??? Както и от брега,след удара,винаги има контролна засечка от риболовеца които държи спининга,така че,няма разлика в двата риболова,освен една,единия върви пеша по брега а другия се вози

- М. Сталев
- разбира нещата
Специално за яз.Ивайловград има някакъв лек напредък,по думи на един приятел който е бил на язовира преди забраната ,ми каза ,че мрежите се пускали предимно вечер и се държали само по някой и друг час,защото ,точно "тролингистите" много често им ги изкарвали,по негово инфо било масова практика да се пускат мрежи от жители на околните села около язовира ,а също така и доста от ,уж шаранджиите пускали мрежи.Поздрави
- Антон Тонев
- сериозен играч
Шаранджии-Тролингисти
Левски-ЦСКА
Мисля, че тази тема трябва да се раздели в специален раздел.

Левски-ЦСКА
Мисля, че тази тема трябва да се раздели в специален раздел.

Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако се направи такава тема тя ще е безконечна ! Гледам и от двете страни и смело мога да кажа ,че Любака има право и повечето мрежи са извадени от лодка , а не от брега ! От брега съм извадил 2-3 максимум 4 мрежи през годините , а от лодка са доста повече
поради простата причина ,че минавам през тях ! И на мен не ми е приятно когато колега ми мине през петното и ми пръсне рибата събирана 3-4 дена , но тва е риболова не можеш да се сърдиш на никой на държавните и свободни водоеми ! Винаги съм гледал когато съм на вода да заобикалям и да не преча на риболовците от брега , но не винаги се получава защото са много на гъсто и се разпъва доста на вътре + шамандури за хранителните петна през 20-50м ! Не е приятно да няма как да минеш с лодката от шамандури , но не е приятно и да ти минат през кордите и да ги скъсат по някога , както и да ти изплашат рибата от захраненото петно ! Няма как да има угодия за всеки ! Приемам го и не се ядосвам защото знам какво е и от двете страни !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Мисля че е безмислено да се зачеква тема кой риболов колко е "спортен" и дали се струва да се практикува . След като на определен кръг хора им допада , след като не е забранен , то дърляния от сорта са както казах безмислени , основният проблем си идва от манталитета а не от видовете риболов . Практикувал съм и от двата вида , лично на мен ми се струват скучни , много скучни , но съм толерантен с хората които ги харесват . Това че мен не ме кефат в никакъв случай не ми дава право да оревъ орталъка че трябва да бъдат забранени с цел на мен като "слънце" да ми е псулютна згода
Има си за ебане и от двете страни но както казах манталитет . Примерно много от шаранджийте разпъват много повече от разрешените въдици и окупират огромни пространства щото така им е кеф . Да не споменавам че почти никой от тях не вади въдиците нощно време което автоматично пак си ги прави бракониери . От друга страна доста тролингисти пък нарочно им се разхождат по петната и пр. глюпости . В много от случаите и от двете страни се прибира много повече от разрешената риба , не от всички но от болшинството , както е и при всички видове риболов у нас . Ся това че един риболов се практикувал основно в морето не го прави проблемен във вътрешните водоеми след като не е забранен . Всичко друго е , не знам кой път го повтарям , манталитет .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- новобранец
Павел Иванов написа:Мисля че е безмислено да се зачеква тема кой риболов колко е "спортен" и дали се струва да се практикува . След като на определен кръг хора им допада , след като не е забранен , то дърляния от сорта са както казах безмислени , основният проблем си идва от манталитета а не от видовете риболов . Практикувал съм и от двата вида , лично на мен ми се струват скучни , много скучни , но съм толерантен с хората които ги харесват . Това че мен не ме кефат в никакъв случай не ми дава право да оревъ орталъка че трябва да бъдат забранени с цел на мен като "слънце" да ми е псулютна згодаИма си за ебане и от двете страни но както казах манталитет . Примерно много от шаранджийте разпъват много повече от разрешените въдици и окупират огромни пространства щото така им е кеф . Да не споменавам че почти никой от тях не вади въдиците нощно време което автоматично пак си ги прави бракониери . От друга страна доста тролингисти пък нарочно им се разхождат по петната и пр. глюпости . В много от случаите и от двете страни се прибира много повече от разрешената риба , не от всички но от болшинството , както е и при всички видове риболов у нас . Ся това че един риболов се практикувал основно в морето не го прави проблемен във вътрешните водоеми след като не е забранен . Всичко друго е , не знам кой път го повтарям , манталитет .