Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Re: Риболов на Толстолоб
Канелата не е ли по подобаваща за Шаран доколкото аз знамkasabinho написа:Пробвай! Аз и на канела съм хващал.Dimitar_allianz написа:Аве тука сме да пишеме за толстолоб не за фотболЯ са кажете ако зема да сложа от сладкарските течни ароматизатори в захранката дали няма да има по-голям ефект?
Колега,от всичките ми излети за Толстолоб съм установил че най-голям успех имам,когато си взема пакет захранка с аромат на ягода,към него добавям още 3-4 степчета с аромат на ягода и полвин хляб.Бъркам и на пружината,тапата на метър и вътре .Имал съм доста успехи.
Събота даже смятам да ходя на един водоем блиско до В.Търново с приспиване да го пробвам тостолопа.Смятам че му е време вече.
Събота даже смятам да ходя на един водоем блиско до В.Търново с приспиване да го пробвам тостолопа.Смятам че му е време вече.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Едно мое другарче пък, използва ягода с коноп. Защо не пробваш, казва, че давало също доста добър ефект !
И това с конопа е идея.
Преди време ягода с коноп на филстар имаше много хубав аромат, но нещо от 2 години насам или не слагат вече аромат или в Русе продават само стари такива храни.VidinskoRibarche написа:Едно мое другарче пък, използва ягода с коноп. Защо не пробваш, казва, че давало също доста добър ефект !

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сигурно всичките са от тогава!kasabinho написа:...но нещо от 2 години насам...
Аз и на MVDE веднъж попаднах на храна без абсолютно никакъв аромат.Помислих си че вероятно е първата внесена в БГ.

Събота смятам да го пробвам Толстолоба.Мисля че времето вече е достатачно топло да се е активизирал.
Бях писал един път на филстар, точно за тази храна дали са спрели да и слагат аромат или съм си купил стара храна. Те ми отговориха, че съжаляват за това, което ми се е случило и че съм бил попаднал на стара храна. Искаха ми адреса, за да ми изпратят от този аромат безплатно. Получих го и след като го отворих установих, че не мирише на почти нищо.stich написа:Сигурно всичките са от тогава!kasabinho написа:...но нещо от 2 години насам...
Аз и на MVDE веднъж попаднах на храна без абсолютно никакъв аромат.Помислих си че вероятно е първата внесена в БГ.

-
- учете се от него
И един сравнително нов тип хранилки с паургъм, които като че ли са специално направени за риболов с пелети
Срязах едно бидонче и пристъпих към проби с 8 мм. пелети "скопекс" на Сенса- перфектно се получава и след третата минута от хранилката надолу, в продължение на 35-40 минути тръгва водопад от финни частици. Лекото подбутване на плувката(респективно на хранилката) ускорява процеса на отделяне на частиците. Положителен момент е, че стават за многократно презамятане с добавяне на пелети и може да се прави "букет" от пелети със съвместими аромати, а наличието на паургъма предполога и ползването на малко по-тънки влакна- 0.25/0.28, което е немаловажно при вятър и малко по-големи дистанции. Пургъма на хранилките е с тест над 15 кг мъртва тежест. По-долу малко снимки:

Много добра идея за пелетите, не се бях замислял досега. Иначе аз съм ползвал тези хранилки с гранули и технопланктон. Според законите на физиката, ако хвърляш от ръка, ще успееш да постигнеш по-голяма дистанция, при положение, че хранилката е закрепена към основната линия от страната на вратичката, когато използваш монтаж с тапа, а и не само.

А слагаш ли улово над хранолката за по далечно изхвърляне?
Аз разпъвам с лодка, но ако ще слагам оловото само за да хвърлям по-навътре, бих го сложил в хранилката.chikinana написа:А слагаш ли улово над хранолката за по далечно изхвърляне?

Мога да кажа че Толстолоба вече се храни активно.Събота бях на един язовир.Имах удар на Толстлоб извадих го до брегът,кепът се указа малък и моя колега хвана кордата с ръце и реши че ще го вади тъка.Рибата беше доста прилична и естествено плетеното влакно с което беше вързана куката се скъса и толстолоба си замина пред очите ми........Май трябва да се замисля за закупуване на шаранджийски кеп.
Мислите ли че като слагам хляб в захранката се нарушават разтварящите се своиства на цялата смес?