Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пъстърви и шарани през забраната
Пъстърви и шарани през забраната
Снимките са от два излета на малко платено язовирче, намиращо се над София.
Първия беше непосредствено преди забраната на 29.03 втория някъде през април, вчера също бях там, пъстърви имаше, ама нищо фрапиращо, най-голямата беше 800гр и не ми се снимаше.
Пъстървите кълват на бял и на хайвер от сьомга ( изкуствен разбира се
) има и някои много гладни явно, които налитат и на царевица.
Шараните ловихме на царевица, пелети, хранилка, даже имахме удар и на протеиново топче.
Снимките от март около водоема имаше още сняг, а водата даже беше замръзнала на места улов- само пъстърви с много добри размери, на шарковците им беше студено още
Първия беше непосредствено преди забраната на 29.03 втория някъде през април, вчера също бях там, пъстърви имаше, ама нищо фрапиращо, най-голямата беше 800гр и не ми се снимаше.
Пъстървите кълват на бял и на хайвер от сьомга ( изкуствен разбира се

Шараните ловихме на царевица, пелети, хранилка, даже имахме удар и на протеиново топче.
Снимките от март около водоема имаше още сняг, а водата даже беше замръзнала на места улов- само пъстърви с много добри размери, на шарковците им беше студено още
- Прикачени файлове
-
- 23032012088.jpg (174.72 KiB) Преглеждано 2472 пъти
-
- 23032012087.jpg (179.49 KiB) Преглеждано 2472 пъти
-
- 23032012080.jpg (173.45 KiB) Преглеждано 2472 пъти
Последно промяна от Алфонсо на Пон Апр 30, 2012 2:32 pm, променено общо 1 път.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
Re: Пъстърви и шарани през забраната
Продължавам със снимките на улова от първия излет:

Пъстърва измерена 1.1кг

Други също добри екземпляри

Това беше от първия път.
Втория излет имахме информация, че шаранът се е раздвижил, подготвихме се с разнообразна стръв и решихме да го пробваме. Времето- значително по-топло, но с много вятър, поради който заложихме на дънни въдици с различни монтажи и стръв- пелети, царевица протеиново топче, хранилка. Резултатите не закъсняха- шарани между 1кг и 3 кг
Когато вятърът утихнеше се хващаха и пъстърви с мача, хванах даже и една изгладняла каракуда.

Тази огромна пъстърва пълна с хайвер клъвна протеиново топче

Ето едната част от улова, който пое към тиганите, другите шарковци си плуват на свобода:

Пъстърва измерена 1.1кг

Други също добри екземпляри

Това беше от първия път.
Втория излет имахме информация, че шаранът се е раздвижил, подготвихме се с разнообразна стръв и решихме да го пробваме. Времето- значително по-топло, но с много вятър, поради който заложихме на дънни въдици с различни монтажи и стръв- пелети, царевица протеиново топче, хранилка. Резултатите не закъсняха- шарани между 1кг и 3 кг
Когато вятърът утихнеше се хващаха и пъстърви с мача, хванах даже и една изгладняла каракуда.

Тази огромна пъстърва пълна с хайвер клъвна протеиново топче

Ето едната част от улова, който пое към тиганите, другите шарковци си плуват на свобода:

Екстра излет, колега. А да попитам условията какви са
5 лв на въдица,шаран 6,50,пастърва9,00лв.
-
- новобранец
Миналата година можеше.
Да шараните ги върнах,но си взех 2 пъстърви ,един от най-чистите водоеми,постоянно се влива поточе от Витоша и се отича от стената.Както казах едно от малкото места откъдето винаги си взимам риба.
Рибата от там е супер вкусна, шарана все едно не е шаран, а за пъстървата да не говорим, направо деликатес.
Условията са 5лв на въдица, останалото на килограм 6лв шаран, 9лв пъстърва, каракудата е бонус, но тя като цяло е малко, за три излета съм хванал една единствена каракуда.
Условията са 5лв на въдица, останалото на килограм 6лв шаран, 9лв пъстърва, каракудата е бонус, но тя като цяло е малко, за три излета съм хванал една единствена каракуда.
Над Бистрица в дясно ли?... Пише на една табела, че на един километър - по черен път, има платен водоем за риболов, но в действителност километрите са два!?... Преди няколко години някой беше писал, че тогавашния собственик се пропил!?...
А като посещаемост как е ? В смисъл дали е лудница като на седмиците например или е по - спокойно ?
Колеги,това водоема над Бистрица ли е?По пътя от София има табелка "Спортен риболов 1 км.",за него ли става дума,понеже преди бях чул че са го спадали и нямало никаква риба?
Риба има предостатъчно 
Това е водоема да, като посещаемост- през седмицата е спокойно, събота и неделя е лудница

Това е водоема да, като посещаемост- през седмицата е спокойно, събота и неделя е лудница