За поводите..
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: За поводите..
е ,никой ли не ползва флуорокарбон?
Колега с влакната на Колмик грешки няма.Аз ползвам същото флурокарбонче само,че 0,95 и вади по-големи риби от теста 0,96 кг при правилно използване на такъма.Лятото ползвах 0,135 при тест 2,22 кг на фидера извадих шаран 3,400 без никакъв проблем.Само не прибързвай с ваденето на рибата.
И аз бих искал да чуя още мнения на колеги които позлзват флуорокарбон,до сега съм ловил само с монофил за поводи,също така и един въпрос дали на дълбочина от 4 до 8м. да не казвам и по дълбоко флуорокарбона има преднина пред монофила,в смисъл такъв рибата дали на тази дълбочина вижда влакното или е въпрос само на усещане.nedku написа:е ,никой ли не ползва флуорокарбон?
- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
Pe6o_Tikvata Колега влакното е много здраво днес си взех още една ролка 0.08 имам и 0.10 от него говоря за Формакса
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... bgroup=255
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... bgroup=255
Животът не изисква да сме най-добрите , а само да даваме най-доброто от себе си !!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Мерси колега знаешли колко излиза доставката.Мерси предварително за отговора
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- murphymet74
- ще става разбирач
Доставката е към 8 лв. жалко че не се продава навсякъде. Така една ролка + доставка ти е към 18 лв. което си е доста ако си поръчваш само влакно.Pe6o_Tikvata написа:Мерси колега знаешли колко излиза доставката.Мерси предварително за отговора
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Мерси за отговора колега 

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Флакното на формакс може и да е здраво ма флурокарбон е единствено надписа на ролката, аз флурокарбона го използвам главно на реката като е много бистра водата и по мои наблюдения има разлика, особено летото за скобар.Може и в язовири да се използва при по плашливи и мудни риби.Най - доволен съм от Riverge на 0,112мм дават 1,375кг. а съм вадил скобари по 1,5кг. Друго което съм пробвал е Shade обаче при него и обикновен монофил разлика не съм забелезал.

Аз обаче съм забелязъл, точно лятно време на река + за "Shade"Trout написа:........... Друго което съм пробвал е "Shade" обаче при него и обикновен монофил разлика не съм забелезал.
Не го сравнявам с флурокарбон, а с монофил и за това съм те цитирал!
Да отговоря, че нещо тук има лекичко объркване от непознаването на флуорокарбона.ivo24m написа:Колега Торая 0,13мм издържа според производителя 1,76кг.
Колмика Ксило 0,128мм издържа 2,35кг
Нещо да не си се объркал?
ИСТИНСКИЯТ флуорокарбон е слаб на тест - такава си е химическата формула на полимера. Обаче, монофилите като се намокрят губят около 15-30% от здравината си на сухо (а теста на опаковката е точно на сухо), докато флуорокаробна не губи здравина. Това е защото е абсолютно непромокаем и водата няма как да му промени качествата. Това води и до по-малко стареене, не му пука за солената вода и т.н.
Но реално е по-слаб. Това се компенсира с 10-20% по-дебел повод, което не пречи на рибата. Ще го опиша така - вие когато гледате през едно прозрачно стъкло, виждате ли колко е дебело стъклото

А някога да сте се забивали в стъклена врата?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това е добре,но има случаи когато рибките пипат предпазливо,а ФК е по-твърдичък и правят въз
Според мен разковничето е в поднасянето на стръвта,не във вида влакно.ФК е измислен за риболов в бистри води- реки,езера,море,за шарански монтажи и т.н,не виждам смисъл да ловя на Марица или коя да е друга река или язовир с него.Правили сме си тестове с един приятел-щека до щека риболов на едно петно,разликата бе в повече фалшиви кълванета при ФК,което отдавам точно на невидимостта му.Но въпроса опира до личния избор,като ще подхвърля само,че хубавите ФК са от 18-20лв

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Пипат предпазливо казваш... ами прав си! Флоурокарбона не е за всякакъв вид риболов. Явно не доразвих темата до край, така че приемам забележката ти и благодаря за нея. Флоуркарбона е за чиста вода и за предимно за ХИЩНИЦИ. Те не пипат презпазливо, не душат стръвта, не се двоумят много (щото докато му мислят и жертвата е избягала). Хищникът или атакува, или ако се съмнява, отива да гони друга жертва. Хищникът решава дали да нагълста стръвта отдалече, а мирната риба обикаля стръвта, чуди й се, опитва я, плюе я, пак я опитва. И от тук изводите - мирната риба изисква възможно най-тънкия и мек повод, а хищникът в бистри води, и особенно за морето - флоурокарбон. От друга страна, ако си на море и има много хищник (аз там почти всичко е хищник), а не случайни рибета, то тогава и въже да вържеш - пак ще кълве, щото пасажните риби (а там почти всичко е пасажно) се изпобиват първи да клъвнат, за да не ги изпреварят
Но и тогава флуоркарбона има предимство зарати твърдостта си, защото на морето обикновено се лови на повече от една кука и при мек повод стават повече оплитания.
Та така

Та така