Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гонитбата продължава
Гонитбата продължава
Пореден епизод от преследването на бели риби около Козлодуй. В събота си харесах ново напълно непознато място - една пясъчна коса, със силно право течение и почти толкова силно обратно... Навсякъде плитчини от порядъка на 50-60 см, но се надявах зад косата да има някаква ямичка, където да причакам вечерните бели риби или распери
. Ето така изглеждаше пейзажа:

Някаква дълбочина наистина открих, но двете течения бяха толкова силни, че много мъчно се работеше с примамките. Все пак трябваше да се пробва
Отначало сложих силиконче, колкото да проверя дълбочината и релефа, но скоро го махнах и минах на блесни и воблери. Помятках бая нещо преди аванса да пристърже и отпусне 40-50 см. влакно от макарата. Оо, дългоочакван звук
Бях почти сигурен, че е или бяла или разпер, тъй като не вярвах да има щука в тея буйни води пред мен. Е да ама след минутка от въртела пред мен се показа...:

Щука - 65 см./ 2кг. Добра рибка, която незнайно защо не ме зарадва особено. Просто очаквах друго
Доволен съм, че поне сефтосах воблерчето (Ружно паче 7J) и че за сефте хванах риба на воблер тази година 
Продължавам да търся бялата...

Някаква дълбочина наистина открих, но двете течения бяха толкова силни, че много мъчно се работеше с примамките. Все пак трябваше да се пробва

Отначало сложих силиконче, колкото да проверя дълбочината и релефа, но скоро го махнах и минах на блесни и воблери. Помятках бая нещо преди аванса да пристърже и отпусне 40-50 см. влакно от макарата. Оо, дългоочакван звук

Щука - 65 см./ 2кг. Добра рибка, която незнайно защо не ме зарадва особено. Просто очаквах друго

Продължавам да търся бялата...

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: Гонитбата продължава
Не знам за бялата, но тез щуки не се ли научиха, когато се появиш около реката да се криятStefko написа:Продължавам да търся бялата...![]()

Re: Гонитбата продължава
Тя току виж пък се оказала прекалено умна и има да си се гониме-е-е...ceno cenov написа:Не знам за бялата, но тез щуки не се ли научиха, когато се появиш около реката да се криятStefko написа:Продължавам да търся бялата...![]()
Единственото сигурно място е румънския бряг. Бялата ще излезе по-умна май

Абе ще я открия аз, нали Октомври наближава

П.П. Ти къде си бе, човек?!?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
Ще те научим как се спи на чист въздух, че когато сме заедно май само с това се занимавамеStefko написа:Ти само елаdaniel_g написа:Еи накъса ги тез хищници по ДунавБраво ! Имам една кутия силикони от USA разни други изкуствени примамки, та 4-те почивни дни се очертава излет на Дунав с Цено, та да вземеш да ни понаучиш как ги правиш тези магии
![]()
![]()

- ceno cenov
- разбира нещата
Като гледам остана ракията и спането. Като всеки път. Аз от сега мога да ви кажа как ще протече риболова в подробности - по часове и минути.Stefko написа:За лодката не е много сигурноdaniel_g написа:Хе хе , знам аз че така ще стане и риба няма да се хванем , ами само ще се возим с лодата , ще си пием ракииката и ще спим на чист въздух![]()
![]()