Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- 
				Ivak
- кандидат преподавател 
- Обратна връзка:
Много крива работа тази неделя на буните на Ряхово  

Ставане в 4 и нещо, към 5 и малко бяхме две коли там и намерих точно това което не исках 

Цялата пясачна коса под буната беше заета от двама човека , бяха пуснали една въдица в началото и седяха в края и 

Понеже съм сигурен, че четете това да ви кажа че с начина ви на ловене .
НИКОГА НЯМА ДА ХВАНЕТЕ ОТ ЕДРИТЕ РИБИ КОИТО СА ТАМ аааа и щях да забравя, следващия път ако ви заваря пак така там, ще ви намятам в Дунава СЕЛЯНИ
Иначе риболова , надолу под буните, епизодични риби на плувка . Още по редки на дъно. Няколко хубави таранки, платики и дребоси на плувка. Една щука и един распер на спининг . малко над килограм да са били

Ставане в 4 и нещо, към 5 и малко бяхме две коли там и намерих точно това което не исках

Цялата пясачна коса под буната беше заета от двама човека , бяха пуснали една въдица в началото и седяха в края и

Понеже съм сигурен, че четете това да ви кажа че с начина ви на ловене .
НИКОГА НЯМА ДА ХВАНЕТЕ ОТ ЕДРИТЕ РИБИ КОИТО СА ТАМ аааа и щях да забравя, следващия път ако ви заваря пак така там, ще ви намятам в Дунава СЕЛЯНИ
Иначе риболова , надолу под буните, епизодични риби на плувка . Още по редки на дъно. Няколко хубави таранки, платики и дребоси на плувка. Една щука и един распер на спининг . малко над килограм да са били

И аз най-накрая излязох и натопих крачолите в Дунава..
Като за начало си избрах ей това местенце...скромно и в чертите на града..

06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Хубавото е, че не удавих нито една блесна..не видях нито един комар..даже и никаква мушица..абе нещо като мор наоколо,но риба има..чух я, и я видях даже...Пак ще пробваме.

Като за начало си избрах ей това местенце...скромно и в чертите на града..
06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
,воблери....не и не.И не само на мене ами и на още 4 спинингисти наоколо.Те се изнесоха към 08:00,аз останах.И дънарите наоколо до 10:00 когато си заминах..нищооооо.
Хубавото е, че не удавих нито една блесна..не видях нито един комар..даже и никаква мушица..абе нещо като мор наоколо,но риба има..чух я, и я видях даже...Пак ще пробваме.
- трапера
- сериозен играч 
В събота и аз бях на Дунава, на Пожарево.От събота на обяд до неделя на обяд едно гоооооолямо нищо.11пръчки,малай,попови прасета,червеи,рибки и някаква купешка смес с костно брашно-на нищо не бутна.Признаци на живот никакви само на свечеряване 5-6 пляскания на едра риба много на вътре.Водата влачеше водорасли. Хубавото стана покрай огъня шишове,бири и т.н. Риболова приключи преди да е започнал.Но нищо,другия път повече,важното е да сме около водата!

лягам си  star
събуждам се super star

събуждам се super star
- Росен
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Там рибите (в случая говоря за расперите) са много трудни ... особено при по-бистра вода. Ловиха ги много, то затова има и толкова хора, когато се дигна Лом-а и имаше мътна ивица около 10-тина метра покрай буната. По принцип дам си е страшно "оспининговано" място и добрата слука е рядкост - рибите са много предпазливи. Така, че не се отчайвай и или търси дни, когато няма хора (а и ти се прикривай) или търси далечни дистанции - тия, които бухат в краката ти никога няма да хванеш, или места по-рядко посещавани, където също има распери ... Обикновено се избира третия вариант ...Pedro написа:06:00 распер биеше чак в краката ми...блесни въртящи,клатушки
Поздрави!
П.П. Снимката ти е страхотна - ако нямаш нищо против би ли ми я пратил на rosen@dartek.bg в целия размер - трябва ми за един проект за расперите - ще почерпя

Днес пак бях на това място..(Росене ти го позна..).Распера не бъхтеше дребосъка,като в сряда...Бях сам до 12:00 когато си тръгнах.Тествах разни самоделни клатушки,наред със купешки блесни всякакви.Ivak - аз  внимавам расперите да не ме усетят - то си е ясно...хем по-далечко,хем седнал на камък..и никакво движение...
Но съм доволен, хубав ден,никакви комари,лек ветрец-времето минава неусетно...Тегав си е риболова по Дунав все още...

По едно време нещо ми се закачи (но нямаше удар..??)..и се откачи-така и не разбрах какво е...
Росене снимката ще ти я пратя.

Но съм доволен, хубав ден,никакви комари,лек ветрец-времето минава неусетно...Тегав си е риболова по Дунав все още...
По едно време нещо ми се закачи (но нямаше удар..??)..и се откачи-така и не разбрах какво е...
Росене снимката ще ти я пратя.
Всъщност мястото определено има значение, но това е една доста дълга тема. Иначе за наплашването си прав... Есента и зимата обаче идват, народа изчезва, места като това почти опустяват, рибата се успокоява и тогава е истинското време за спинингов размахIvak написа:Стефко според мен не е толкова мястото според мен, важното е да не е наплашена рибата. На това място от снимката има риби , но се ловят доста трудно и само при определени условия има някакъв смисъл да се ходи там

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!

Момчета, не откривайте Америка. Това място го знаят всички рибари в Русе, плюс целия плавсъстав щото вижда къде клечат рибарите. 
Аз лично съм ходил много пъти и капо не съм бил. Включително и вчера. http://www.album.bg/sestrata/images/340781/. След работно време винаги е навалица, защото откакто скъсаха дигите излиза редовно шаран, но ако се отиде рано сутрин - има места. От преди обяд това са ми по-едрите рибки - платика и дойца http://www.album.bg/sestrata/images/340782/

Аз лично съм ходил много пъти и капо не съм бил. Включително и вчера. http://www.album.bg/sestrata/images/340781/. След работно време винаги е навалица, защото откакто скъсаха дигите излиза редовно шаран, но ако се отиде рано сутрин - има места. От преди обяд това са ми по-едрите рибки - платика и дойца http://www.album.bg/sestrata/images/340782/
sestrata,
Явно не четеш внимателно,или аз съм се изразил неточно (но мисля,че се изразих ясно).Става дума за това което се вижда на снимката-камънака отсреща дето е бързото течение, а не въобще за хората, които бяха на брега отляво и отдясно на снимката...те си бяха там и когато направих снимката..ама са извън обсега и не се виждат.
Петък на камънака бях сам до обяд.И кой е казал, че ловещите на дънна не са хора ??Аз също ловя така - недей да четеш като дявола евнгелието и да провокираш .....

Явно не четеш внимателно,или аз съм се изразил неточно (но мисля,че се изразих ясно).Става дума за това което се вижда на снимката-камънака отсреща дето е бързото течение, а не въобще за хората, които бяха на брега отляво и отдясно на снимката...те си бяха там и когато направих снимката..ама са извън обсега и не се виждат.
Петък на камънака бях сам до обяд.И кой е казал, че ловещите на дънна не са хора ??Аз също ловя така - недей да четеш като дявола евнгелието и да провокираш .....

Покрай мен само едни равни пясъци са се ширнали от Лом та чак до Оряхово и се радвам на всяка кривка по брега
  Покрай мен само едни равни пясъци са се ширнали от Лом та чак до Оряхово и се радвам на всяка кривка по брега