Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На Чепинци същата работа ,тегав риболов.За 2 дни с преспиване ,само дребен уклей и хубави бабушки ,но по -редки.На рибе ,никаква активност от зъбатките,само днес се раздвижи хубав костур ,на пасажи по 10тина бройки,но пък храна имат бол,хиляди малки рибета.Някой говореха за добър риболов на уклей преди седмица ,но от към околовръстния път,обаче си му е раничко,след 10-15 дни ще е по-добре.
Всичко може,но не всеки го можe.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Днес на Панчарево направих един лежерен и много приятен риболов.
Ловеше се уклей от всички размери, едри бабушки, на някой късметлии удариха много яки костури - по 200- 300 гр.
Аз не ползвах никаква захранка, рибата беше в изобилие.
Всичко по-едро и с хайвер върнах обратно, задържах само дребния уклей, който се изяде в къщи с удоволствие
!
Дойде един от старите "кадри" в риболова, Стойко от Младост, и ми показа как се лови
! С пръчка от "студентските" му години,скъсена от перипетите на времето до скромните 2.5 м, ловеше в краката ми без захранка и като рядко сменяше пинката / по куката имало следи от червей
/а вадеше уклей след уклей и всичко връщаше обратно.
И пак няма да се сдържа - яз.Панчарево е най-яркия пример за безмислието на всякакви забрани!
Лови се всеки от 365-те дни в годината, цяла зима на леда, огромната маса от риболовци задържат всичко, което уловят, част от тях си набавят така храна за преживяване!!!
И пак има много риба, не само дребна.
Защото ги няма мрежите, токаджиите и прочие душмани на хобито ни.
Най-вероятно, ежедневното присътствие на риболовци по бреговете възпира бракониерите.
Убеден съм, че риболовци с въдици не могат да навредят на популацията на рибите.
Може би с изключениена бялата риба, когато си пази гнездата с хайвера.
Ловеше се уклей от всички размери, едри бабушки, на някой късметлии удариха много яки костури - по 200- 300 гр.
Аз не ползвах никаква захранка, рибата беше в изобилие.
Всичко по-едро и с хайвер върнах обратно, задържах само дребния уклей, който се изяде в къщи с удоволствие

Дойде един от старите "кадри" в риболова, Стойко от Младост, и ми показа как се лови

И пак няма да се сдържа - яз.Панчарево е най-яркия пример за безмислието на всякакви забрани!
Лови се всеки от 365-те дни в годината, цяла зима на леда, огромната маса от риболовци задържат всичко, което уловят, част от тях си набавят така храна за преживяване!!!
И пак има много риба, не само дребна.
Защото ги няма мрежите, токаджиите и прочие душмани на хобито ни.
Най-вероятно, ежедневното присътствие на риболовци по бреговете възпира бракониерите.
Убеден съм, че риболовци с въдици не могат да навредят на популацията на рибите.
Може би с изключениена бялата риба, когато си пази гнездата с хайвера.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
aaa другарю ич не си прав...познавам един полицай който,често си мрежи стената и си изкарва платики/каракуди и шаранета бол
Иначе на Челопеча бабушки и уклей няма нищо ново

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На МБ е доволно въпреки лудницата почивните дни. Новия собственик доста е постегнал нещата

Ще дадеш ли повече подробности, имали промяна в условията и какво излиза и най-важното - активни ли са вече раците или още нанкат?MiTaKa™ написа:На МБ е доволно въпреки лудницата почивните дни. Новия собственик доста е постегнал нещата
Благодаря
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

Kolegi shte mi kajete li za drugi mesta na Pancharevo kudeto dava dovolno uklei, babushka i tn no po edri ekzemplqri , zashtoto hodih nqkolko puti na gumadjiinicata i ne se pribirah s po malko ot 2-3 kilograma uklei i babushka i daje 1 put 1 karakuda 650gr , no sega iskam da probvam novo mqsto
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами аз бях прецакан да съм на работа , но едни приятелчета ходиха .
10лв на пръчка , за втора не знам колко се заплаща , излизат шаранчета и каракуди или поне това мойте хора са ловили .ВИП Зона мисля че нямя вече понеже те са ловили там и не е имало ядове. Шарана се е бил в брега рано сутринта , раци разрах че са били повечето изловено имало някакви дребни останали . Кръчмата (и тя си е важна) е разширена , лошото е че е малко шумно от магистралата , Но мисля да го посетя и аз след 5-6 годишна почивка
10лв на пръчка , за втора не знам колко се заплаща , излизат шаранчета и каракуди или поне това мойте хора са ловили .ВИП Зона мисля че нямя вече понеже те са ловили там и не е имало ядове. Шарана се е бил в брега рано сутринта , раци разрах че са били повечето изловено имало някакви дребни останали . Кръчмата (и тя си е важна) е разширена , лошото е че е малко шумно от магистралата , Но мисля да го посетя и аз след 5-6 годишна почивка

Днес сутринта бях на М.Б. от 6ч.сутринта до обяд.Нямах нито едно пипане и мога да твърдя че имаше 10-12 човека и никой не беше хванал нищо!
Аз в събота бях на МБ цял ден и капо.Беше пълно и само два шарана видях да вадят.Иначе е 10лв на пръчка, 20лв на род под, та ако ще и 4 пръчки да имаш на него.ВИП зона няма вече.От 15-ти пускат нощния.Рибата се взима, освена ако не е, цитирам "по-големшка"...
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И на Суходол е зле, дава дребна каракуда, пъстървата не пипва а и вече не пускат. Редки шарани, под редки разбирайте 5-6 бройки на 50-100 души.
Един колега ходи 2-3 пъти на Безден тая година, още по-зле е и от Суходол.
Един колега ходи 2-3 пъти на Безден тая година, още по-зле е и от Суходол.
нямам живарник
-
- фен клуб-скобар
Да бе ,навсякъде където не се плаща рибата са се изтарикатили много.
Преди седмица бях на Сливнишкия .....на-най си риба ,минах през Храбърския ...на-най си риба.Оня ден бях на Пожарево ....на-най си риба.
На Суходол преди забраната обещаваше да зариби с мно.....го шаран,сега...на-най си риба.
Преди седмица бях на Сливнишкия .....на-най си риба ,минах през Храбърския ...на-най си риба.Оня ден бях на Пожарево ....на-най си риба.
На Суходол преди забраната обещаваше да зариби с мно.....го шаран,сега...на-най си риба.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Каква е тази ВИП зона на МБ ?StanG написа:...ВИП зона няма вече"...
Да не би да има мадами, питиета

Че ми стана интересно !
Колеги някой има ли инфо. за язовир Слаковци, какви са условията и става ли риболов ?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много си прав, кажат ли ти "такса на пръчка и взимаш всичко което хванеш" - обръщай и бегай! Сливнишкия голяма красота! Едно закътано между хълмовете, няма хора, никой не го знае. Водата чиста, та чиста. Имах един мизерен живарник затънал в кир, като го натопих за 1 час в тая вода се самоизпра.saksi написа:Да бе ,навсякъде където не се плаща рибата са се изтарикатили много.

нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
До скоро имаше количества 15-ки, 17-ки, чувал съм за 22, 25 кила шарани. Аз имам един 12,5 кила. Стоят от "другата" страна, бягат. ВИП-а е там, с абонамент за 1 година, щото има едни дежурни шаранджии, които там живеят - полковника и други ... наприятна тема, не ми се говори, минало.G.Petkov написа:Каква е тази ВИП зона на МБ ?StanG написа:...ВИП зона няма вече"...
Да не би да има мадами, питиета!
Че ми стана интересно !
нямам живарник