Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
КаракудЙе има стабилно
КаракудЙе има стабилно
Заглавието на тази тема иде от един въпрос на Трънски в предишен пост от друг платен водоем. Но аз днес си бях на див и неплатен водоем и се изкефих на КаракудЙе стабилно
За да не ме пита Трънски и още цяла плеяда на Л.С. веднага казвам - плитките гьолове на Челопечене от другата страна на големия водоем. Който не се сеща къде е - да види:

Туй е челна снимка от мястото, дето се курдисах в 6,10 сутринта
Все пак преди мен имаше 2-3 циганета с колелета:

Да не останете с впечатление, че тези снимки съм ги правил още сутринта. Правих ги след като се съмна добре. А отсреща също имаше доста хора на полуострова:

Наместих се вляво от циганетата, които нищо не бяха хванали до пристигането ми и започнах подготовката. Един пакет стандартна кюстендилска захранка за каракуда, половин хляб на ситни трохи, 50 грама кастери и умрели бели червеи, 200 грама мляно кюспе и две пакетчета чесън на прах - всичко омесено с местна вода и 30 мл мазна рибена марината от копърка . Получи се мръснишка доцентска смес, а ръцете ми се овоняха достатъчно. После ,докато захранката отлежаваше премерих дълбочините и открих една хубава дупка около шаварите, дълбока 1,90 м. , оградена от водорасли, издигащи се до метър под водата. Там хвърлих 6 мандаринопортокалчета от захранката и зачаках с директен телескоп в ръка. Телескоп 5 метра без ластик, влакно 0,14 основно, повод 0,12, кука №10 Оунър, плувка 2 гр. фиксирана, тежестите - групирани сачми, а на повода - миниатюрен дропер на 12 санта преди куката. От 6,30 до 8,30 капото си бе пълно, докато циганетата не хванаха един слънчак. Помолих ги да ми го дадат и го боднах на щукарката - кой не знае, да му кажа от днес щуката и бялата риба са разрешени за лов в свободните по списък от ИАРА водоеми. Заметнах на пет метра от шаварите и на двайсе метра от мястото, където лових каракуда. След пет минути имаше класически щуков удар, но щуката се заглоби в шаварите и си замина.
Тогава настъпи часът на каракудите - първо мангалчетата вдясно извадиха на торен едно парче около 300 грама, а аз в туй време пробвах на троха. Веднага сложих торен на куката и го законтрих с един цветен червей. Клъвна на втората минута и изкарах с кепа много прилична каракуда, около половинка. Всички останали бяха по-малки. От 9 до 11 часа имаше добро кълване, хванах общо пет каракуди и три изтървах, заради водораслите. После кълването секна и минах на грозд бял и мартеница - така от 11 до 13 часа хванах още три риби, а две изтървах. Накрая стана много жежко и си бих камшика в 13,30 бях в колата.
Ето го общият улов да видите за какво иде реч:

И аз, да не ми забравите ухилената физиономия доцентска
:
Докарал съм се като годен циганин с риза с дълги ръкави и отгоре камуфлажна фланелка - ризата е в тон със синята кофа, но е главно да не ми изгорят ръцете от слънцето, а не от академични съображения.
Прибрах се към 14 часа и отидох с рейса да си взема компа от племенника. А в рейса - едни сладури с малко кученце болонка със странното име Дъвка.

Абе, кеф отвсякъде ви казвам!
От каракудите, които тежаха общо 2,4 кг. изкарах един буркан хайвер около 400 гр. осолих го и се надявам за срещата в Езерово да е втасал и да го донеса
Айде, наслука, момци и персионално на теб, Трънски!

Туй е челна снимка от мястото, дето се курдисах в 6,10 сутринта
Все пак преди мен имаше 2-3 циганета с колелета:

Да не останете с впечатление, че тези снимки съм ги правил още сутринта. Правих ги след като се съмна добре. А отсреща също имаше доста хора на полуострова:

Наместих се вляво от циганетата, които нищо не бяха хванали до пристигането ми и започнах подготовката. Един пакет стандартна кюстендилска захранка за каракуда, половин хляб на ситни трохи, 50 грама кастери и умрели бели червеи, 200 грама мляно кюспе и две пакетчета чесън на прах - всичко омесено с местна вода и 30 мл мазна рибена марината от копърка . Получи се мръснишка доцентска смес, а ръцете ми се овоняха достатъчно. После ,докато захранката отлежаваше премерих дълбочините и открих една хубава дупка около шаварите, дълбока 1,90 м. , оградена от водорасли, издигащи се до метър под водата. Там хвърлих 6 мандаринопортокалчета от захранката и зачаках с директен телескоп в ръка. Телескоп 5 метра без ластик, влакно 0,14 основно, повод 0,12, кука №10 Оунър, плувка 2 гр. фиксирана, тежестите - групирани сачми, а на повода - миниатюрен дропер на 12 санта преди куката. От 6,30 до 8,30 капото си бе пълно, докато циганетата не хванаха един слънчак. Помолих ги да ми го дадат и го боднах на щукарката - кой не знае, да му кажа от днес щуката и бялата риба са разрешени за лов в свободните по списък от ИАРА водоеми. Заметнах на пет метра от шаварите и на двайсе метра от мястото, където лових каракуда. След пет минути имаше класически щуков удар, но щуката се заглоби в шаварите и си замина.
Тогава настъпи часът на каракудите - първо мангалчетата вдясно извадиха на торен едно парче около 300 грама, а аз в туй време пробвах на троха. Веднага сложих торен на куката и го законтрих с един цветен червей. Клъвна на втората минута и изкарах с кепа много прилична каракуда, около половинка. Всички останали бяха по-малки. От 9 до 11 часа имаше добро кълване, хванах общо пет каракуди и три изтървах, заради водораслите. После кълването секна и минах на грозд бял и мартеница - така от 11 до 13 часа хванах още три риби, а две изтървах. Накрая стана много жежко и си бих камшика в 13,30 бях в колата.
Ето го общият улов да видите за какво иде реч:

И аз, да не ми забравите ухилената физиономия доцентска
:

Докарал съм се като годен циганин с риза с дълги ръкави и отгоре камуфлажна фланелка - ризата е в тон със синята кофа, но е главно да не ми изгорят ръцете от слънцето, а не от академични съображения.
Прибрах се към 14 часа и отидох с рейса да си взема компа от племенника. А в рейса - едни сладури с малко кученце болонка със странното име Дъвка.

Абе, кеф отвсякъде ви казвам!
От каракудите, които тежаха общо 2,4 кг. изкарах един буркан хайвер около 400 гр. осолих го и се надявам за срещата в Езерово да е втасал и да го донеса
Айде, наслука, момци и персионално на теб, Трънски!
Последно промяна от docenta на Вто Май 01, 2012 4:53 pm, променено общо 1 път.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Re: КаракудЙе има стабилно
E днеска си уцелил и време и риби.В моменнта е 28 гр. Без никакво облаче,то и вчера беше така.Тука съм снимал в центъра небето вчера.Снимката се казва Контраст.
Доценте пожелавам ти да ти вдигнат заплатата и да ходиш по често с приятели на риба.А и най важното да сме живи и здрави да си споделяме 
Доценте пожелавам ти да ти вдигнат заплатата и да ходиш по често с приятели на риба.А и най важното да сме живи и здрави да си споделяме Риболовци.
Хубави каракуди Доценте.Екстра.Само да отбележа за щуката,че може да се лови след 1 май 2012 г. но само на разрешените за риболов водоеми по време на Забрана.
Някой да не помисли,че вече е разрешена навсякъде 
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
tegov86
- научил се да хвърля

На ниво както винаги
. Браво, Доценте!
Колеги бихте ли споделили кой водоеми са разрешени за бяла и щука.
-
TRANSKI RIBAR
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Taко тако па овако,ама аз пак питам

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- kabaero
- вече хвърля и на тежко

Браво доценте , винаги съм харесвал постовете ти. Все така ти желая.

Доцента винаги успява да ни изненада приятно, даже и на софийските мангасарници
Интересно на снимките не изглеждат толкова грозни и замърсени 
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Хубав излет. Гьоловете са пълни с каракудки има и щука.
Пиша Ви за друго - ВНИМАВАЙТЕ С КОЛИТЕ .... Наблизо има ромска махала и задигат акомулаторите да ги върнат за 10-15 лв. Добре, че един колега, който ловеше малки рибки, за котето си, хвърли въдиците и ни влачи до София с неговата кола./ защото нашата я бяха разколачили мангалите / Иначе при тихо и слънчево време и стабилна захранка каракудата се обажда . Гьола е обрасъл с шавари и водорасли и мрежарите не могат да изловят рибата особенно дребосъка
На слука
Пиша Ви за друго - ВНИМАВАЙТЕ С КОЛИТЕ .... Наблизо има ромска махала и задигат акомулаторите да ги върнат за 10-15 лв. Добре, че един колега, който ловеше малки рибки, за котето си, хвърли въдиците и ни влачи до София с неговата кола./ защото нашата я бяха разколачили мангалите / Иначе при тихо и слънчево време и стабилна захранка каракудата се обажда . Гьола е обрасъл с шавари и водорасли и мрежарите не могат да изловят рибата особенно дребосъка
На слука
- mitko ribara
- ще става разбирач

Евалаа за рибоцитее!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!