Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от sardina »

Здравейте, колеги! През последния месец прочетох няколко мнения за Пода и за съжаление все негативни. Вярно е, че дребната таранка е много, както и останалата плевелна риба. Надявам се щуките, които са пуснати да си свърщат работата и след 1-2 години да има главно качествени риби. За тези които са се опитвали да ловят шаран, не е изненадващо , че нямат успех. Просто в момента шарана е зает с по-важна работа от храненето и за това хванатите бройки са малко. Единственото, което може да задоволи риболовната тръпка са амурите, които обаче не всеки може да примами, а още повече и да извади. Не си мислете, че няма риба. Просто водоема е много специфичен и са малко тези които си тръгват с риба. Един от тях е Чичо Митко и които го познават, знаят, че той когато и да отиде, без риба не се връща. Имах удоволствието да се засека с него при последните ми 2 излета. Признавам, че е голям майстор не само за многото амури, които видях да извади. Благодарение на него аз също се записах с някоя и друга риба. За съжаление наистина повече от 80% от останалите колеги си тръгват само с таранки и някое дребно шаранче.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

И аз да се включа с малко инфо за Николаевка-много хора,много слънце,много караконджули и чат-пат маломерни шаранчета.За пълни 24 часа чух от колеги за една прилична уловена риба-шаран над 2кг.,всичко друго дребосък.Иначе се вижда много толстолоб,но май никой не го пробва.Ще изчакам да видя още отзиви за там,но май и той ще влезе в черния списък като Добротич-почти съм на път да отпиша варненските платени водоеми :evil:Добре поне,че скоро почва морският риболов :D
Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Какви са сега условията на под-а, не съм стъпвал там 2 години. Иначе преди години лятото ходих през седмица :)
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
bedini1973
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bedini1973 »

sardina написа:Здравейте, колеги! През последния месец прочетох няколко мнения за Пода и за съжаление все негативни..........Просто водоема е много специфичен.......
Ами той явно водоема отскоро е станал толкова "специфичен" колега,защото аз предните години на всеки излет съм хващал общо по 7-8 кг риба(шарани и амури),рекорда ми е 12 кг за един излет,ама тая година имам два излета и само каракуда и едно малко амурче около 700-800 грама.А аз шаран и амур знам как се лови :wink:
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

jibira написа:Какви са сега условията на под-а, не съм стъпвал там 2 години. Иначе преди години лятото ходих през седмица :)
djambaza написа:Вчера бях на "Пода" на развъдниците.Има промяна от неделя в условията-хванатата риба НЕ се заплаща вече,всичко под 0,500 кг и над 3 кг се връща, такса 15 лева,3 пръчки, почивен ден-понеделник...
:drinkers:
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

Колеги, "снесете" :oops: малко актуална информация за условията на Блъсково :D
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

djambaza написа:Колеги, "снесете" :oops: малко актуална информация за условията на Блъсково :D
колега вчера щяха да го зарибяват със риби от някакъв развъдник в Стара Загора рибите били уж от 2 кила нагоре и след около месец ще го пускат,иначе условията са 20 лв. 3 прачки рибата не се плаща, в четвъртак минах да видя как е положението имаше едни колеги от Добрич бяха изкарали 5 шарана (един 10 килограмов,2 по 7 кила ,другите около 5 кила)страв суха царевица на косъм,надявам се да съм помогнал на някого.
plamen11
новобранец
новобранец

Мнение от plamen11 »

Здравейте! Може ли някой да даде инфо. за Звънец -цена, бр въдици, рибата плаща ли се, и дали излиза нещо там ? :)
Аватар
kolintodorov
новобранец
новобранец

Мнение от kolintodorov »

plamen11 написа:Здравейте! Може ли някой да даде инфо. за Звънец -цена, бр въдици, рибата плаща ли се, и дали излиза нещо там ? :)
Погледни стр. 242 :wink: !
malto
новобранец
новобранец

Мнение от malto »

някои да каже за одринци, и да не чувам 4е не било във варна , 6тот тука нямаме ништо
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

Колеги знам, че не е по-темата но все пак да споделя днескашния си риболовен излет.
След дълго умуване с колега и проведени няколко телефонни разговора се озовахме на Крояч /намира се до Бели Лом, ако някои го интересува да погледне http://maps.google.bg/maps?hl=bg&tab=wl /
Слаба работа, рибата беше по брега да хвърля хайвер, направи ми впечатление, че имаше доста тулустолоп който играеше от горе, от мен 16 каракуди от който 2 по 500 гр. другите по малки и много дребни шаранчета около 100-200 грама, това е от мен колеги, наслука :drinkers:
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
malto
новобранец
новобранец

Мнение от malto »

а за цена не казваш колега
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

malto написа:а за цена не казваш колега
Извинявам се колега :)
такса 5 лв. за броя въдици не знам ;)
Наслука :drinkers:
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

Здравейте колеги. Вчера пътувах към Обзор , ако не се лъжа между Обзор и Бяла, разклона за село Дюленово(ако не се лъжа така беше името) има малък язовир. Имаше към 4-5 коли , някой може ли да ми даде инфо за този язовир. Благодаря предварително.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

преди 2-3 дена ходих на николаевка.разпънах първата си пръчка и докато правех втората вече ми кълвеше.излезе приличен шаран към трите килограма.итова за 10 минути риболов.след 30 мин.нов удар.този път излезе риба към 1.5 кила.имах още 1 удар на ваглера ама явно куката доиде малка и след кратка борба се откачи.всички удари бяха в интервала от 6.30 до 8 часа.като пекна това слънце направо на разби.в 1 часа не издържахме и си тръгнахме,като аз останах много доволен.мисля че таината е в царевицата ама не съм сигурен.всичли риби удариха на царевица скопекс.наслука :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”