добри места на яз.Кърджали

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

iskren.krustev
новобранец
новобранец

добри места на яз.Кърджали

Мнение от iskren.krustev »

Привет колеги! Съвсем нов съм във форума, за това предварително се извинявам ако темата не е на място.
Организираме 3 дневен излет на язовир Кърджали следващия месец и понеже ни е за първи път, ще съм безкрайно благодарен ако някой препоръча добри местенца за лагеруване и преследване на хищник от брега. На сателита се опитах да обследвам северния бряг на водоема и забелязах добри места в района на с.Дъждовница и с.Пеньово на запад от Главатарци. Моля ветераните на язовира да споделят малко опит.
Благодаря!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: добри места на яз.Кърджали

Мнение от Petar Nedev »

Добри места и хищник на язовир Кърджали някак не вървят заедно. Там където излиза хищник брега е много стръбен , а добрите места за къмпинг са много малко и са основно около устието.

П.П:Забраната е в сила и следващия месец !!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

iskren.krustev написа:Привет колеги! Съвсем нов съм във форума, за това предварително се извинявам ако темата не е на място.
Организираме 3 дневен излет на язовир Кърджали следващия месец и понеже ни е за първи път, ще съм безкрайно благодарен ако някой препоръча добри местенца за лагеруване и преследване на хищник от брега. На сателита се опитах да обследвам северния бряг на водоема и забелязах добри места в района на с.Дъждовница и с.Пеньово на запад от Главатарци. Моля ветераните на язовира да споделят малко опит.
Благодаря!
Добре дошъл, Искрене,
Виждам, че си се регистрирал днес. Честито. И дано да имаш с какво да ни зарадваш. Кърджали е хубав язовир, но обикновено в края на пролетта се препълва с вода, налага се понякога да я точат принудително и става манджа с грозде от брега,особено с удобните за риболов места. Но друго ми направи впечатление в твоето запитване и съм го отбелязал с червено по-горе. Следващият месец е май, а общата забрана за риболова е до 1 юни включително и отпада на 2 юни - събота, така че съобразете се с излета, да нямате случайно неприятности с риболовните инспектори. Както казваш ще ви е за първи път, пък те дебнат особено за такива, още повече ако не са местни хора. Впрочем, колегата Недев ти го е намекнал в послеписа си по-горе, но аз акцентирам нарочно, защото съм имал приключения по тези места.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
iskren.krustev
новобранец
новобранец

Благодаря ви колеги за радушното посрещане! :)
За периода на забраната съм в течение, но се изразих неточно - идеята е да сме там за откриването, затова и се допитвам навреме, защото изобщо непознаваме водоема.
Колега Недев, за устието на река Арда говориш нали? Чувал съм, че там излиза бяла риба, май наричат местността "чам дере"
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Добре дошъл във форума!
Ето тук може да прочетеш как да стигнеш на това място за което говориш: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 5&start=15
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Устието на Арда,да. Русалско. По скоро е шаранско място. Бяла ловят под моста на Сухово,но там ще направиш прасци като римски пехотинец.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В устието на Арда бяла риба няма по никое време на годината -на откриването там може да се разчита на по някой костур и ако решиш да пишеш кефала и уклеите хищници -значи ще има какво да се лови :lol:
iskren.krustev
новобранец
новобранец

явно бялата се върти из тесните и дълбоки участъци със стръмни брегове, но някъде из темите прочетох, че през Юни водата е още студена и рибата е по нулите на язовира. Някой може ли да сподели мнение и кои месности са това?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

iskren.krustev написа:явно бялата се върти из тесните и дълбоки участъци със стръмни брегове, но някъде из темите прочетох, че през Юни водата е още студена и рибата е по нулите на язовира. Някой може ли да сподели мнение и кои месности са това?
Нямам голям опит на яз.Кърджали при риболова на Бяла риба, но принципно: в момента бяла се лови на нулите, разливите, в плитките осеяни с водорасли места... Рибата се държи сега в т.н. мръстилища, където женската хвърля хайвера на дълбочина 1,5 - 3 м., а мъжкия след като го оплоди го пази от "вредители", т.е. седи си там и атакува всички натрапници... Считам, че този и период е почти свършил или в края си, но все още продължава и в момента. През летния сезон ситуацията не се променя много, рибата се държи в по-повърхностния слой т.н. термоклин където гони малките рибки. Така че, пробвай, това му е майката, има принципи, но това е риба, която да се предвиди кога и къде ще кълве е много трудно....
Иначе, най удачно е да търсим сулката, лятото на плитко, зимата на дълбоко, но винаги на каменисти отвесни брегове където стои и чака в засада малките рибки. Най удачния и успешен метод за риболов е спининг със силиконови примамки.
п.п. Лично, всичките си риби съм уловил близо до брега 5-10 м. на силикон, имам такива и на клатушка, кастмастер и пр., но основно на силикон и се запаси с много такива които ще загубиш.... Най универсалните примамки са електрикови зелени туистери и шадове. Всичко това го казвам защото споменаваш "добри местенца за лагеруване и преследване на хищник от брега", ако ловиш сулка на тапа не виждам как ще я преследваш...
Поздрави и успех в начинанието....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
iskren.krustev
новобранец
новобранец

Много полезно инфо! Благодаря ти Vid
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”