Ако искате сом-стиагаите багаза!!!

Модератор: sapuna

Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

замислих се за смисъла на темата ???!!!

Няма смисъл освен да поздравя колегата за 60 кг сом иначе споровете са безсмислени

Ами има си сомове , ловят се в Испания е и кво .
Нека да каже някои които е отишъл там специално да лови сом и може да си го позволи .

И както каза Емо нека опишът как ги ловят там .
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ти брато залагаш много.Сигурно искаш да кажеш,че имаш.Щом даваш един от апартаментите си.Пак се показваме нещо.Аз претенции нямам.Ако искаш да се пробваме на шарани без определяне на правила.Без бракоинерски разбира се.Но простотията и с този мой пост отново е голяма.Май не случайно има хора дето ни се смеят.Кой е по-най.Опитах се да ти обясня ,че не съм имал това предвид.Май няма да успея.А за сомове не ми казвай къде и кога ме чакат.Гледай да правиш това което те влече и можеш.Най-важното е да ти доставя удоволствие.На мен не ми доставя повече удоволствие да ти отговарям.Тук се пише за сом и ако искаш нещо да ми кажеш трябва да е по темата.Иначе понеже съм бивш дискохвърляч да ти предложа да хвърляме диск или да тласкаме гюле.Глупост е естествено.Ма не зная защо пиша.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

butnik написа: залагам един от апартамебнтите които имам.
Eй това е предизвикателство !!!! ЧАК почти съм навит да се обзаложим. 8) Само кажи критериите по които ще определим победителя? :roll: :wink:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз предлагам следното състезание:
Всеки с неговата си лодка САМ без помощници, на Дунав на кльонк за два дена (събота и неделя). Общото тегло на сомовете ще определи победителя :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Свободен риболов на един и същ язовир без сектори.Гледаш язовир.Избираш си место и заметаш до 3 пръчки.После мерим кила и бройки.Може,ако искаш и на плувка да си.Но червеноперки и всякаква друга стръв не се брои.Може да използваш лодка и да ловиш от нея.А бе К1-без много правила.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ех да можеха това да прочетат старците от дунвските села дето още си хлопат с бурканчето и си хващат сомове и не знаят що е интернет. :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

И кво много ли хващат.Е има си хищници разбира се.Но повечето са вкаменелости.А и ти утре си на работа,а той си е на Дунава.Аз затова исках да попитам колегата със шараните.Ако не използва лодка от къде знае къде стоят.Или просто така ще си метаме.Като на Овчарица или на Кюстендил.Аз от лево,а той тапа.Въпроса е да хванеш.А как да се мериш със местен.Тук кълват само на стара царевица,а там на протеинови топчета и то само от Ицовите от Абу(шоко-бан).Забрави брато.И понеже пишем в сомския искам да кажа,че същото е и там.На едни места са детска градина,на други тучовете.Е трябва ти малко и късмет.Точното място и точното време.Но все пак се знае или предполага.Нека да ми каже къде са сега шараните на Тича,Цонево,Монтана,Рабиша,Ивайловград,Ст.Кладец и всички други язовири.На Огняново например къде са.Или там няма.Миналата година на Дунава около Видин скъсаха амура.Сега нямат пипане.Кво да не изчезна.Просто-различни фактори.Ниска вода висока температура и на това место си капо де Лукс.Само,че по- надолу Лео от Никопол ги лови.Ма и той ползва лодка и всеки ден е на риба.Е как ще го бия.Може ама на канадска.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Това си е твоето мнение и аз го приемам.А що пък да не опитаме.Аз не се дразня.Пиша,защото ми е интересно.Може да загубя.Никъде не съм споменал обаче,че аз съм най-добрия.Докато той е гледал филма,,Непобедимите от Удан".Сега има световно.Нека да ходи там.Ние всички сме много добри-ама по душа.Като отидем там се молим да сме 20 место и все нещо бъркаме батко.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Емо ти си специалист по сомовете,това ти се отдава,аз също бия кльонк,но не се слагам при вас.ако поровиш малко из сомския ще се убедиш,че нямам един пост писано в раздела.и в Испания сомовете ги ловяхме на гранула на косъм :shock: :shock: :shock: ,като си подхранваш на шамандура,като за шаран.ако си хванеш малък шаран,ловиш на живо,но трябва да знаеш закона,понеже във всяка провинция е различно.и не е толкова лесно,отиваш хвърляш и хващаш.на това езеро се събира цяла европа да лови сомове,някои са бодени по няколко пъти.октомври ще пътувам на там ,ако има навити.....нямам три въдици за дъно,имам една,ловя на перо и фидер,а рибар който влиза със сонар да гледа къде е рибата и така да я търси си е жив комплексар,решил непременно да се върне с улов и да му кажат колко е велик.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз със сонар не търся рибата.Използвам очила Полороид.Ако някога си чувал за Емил Кръстев и Жоро Токов от тях съм се учил как става.Със сонар гледам единствено кога ще ми клъвне рибта(сома).Има ли нужда да и правя фифели.И на това плитко място дали се вдигат или са в коритото.Това брат ми за шаран не става.Пак нещо не си ме разбрал.
otkacen
новобранец
новобранец

Мнение от otkacen »

Теле като служител в института по криминалистика и кримининологиа към МВР ,смея да твардя че имам опитно око .След доста ровене в интернет и на база личен опит установих следното . 1.Ти си ръководител на престъпна група имащата за цел да манипулира общественото мнение с цел лично облагодеталстване.2Никога не сте хващали или виждали сом по голям от сто 100кг.3.На базата на всичко това те обявявам за лъжец на годината . 4.Снимката ти е испратене до всички обласни управители с цел не допускане до водоемите на Р.БГ.и прекратяване на бъдещи престъплениа.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Еба си колко глупости написахте-сигурно скоро не сте били по гьоловете..
Айде секи да отива да троши напрежението по язовири и паланки,щото така и нема да се разберете на кой му е по голем...сома... :lol:
Я елате рибенца при батко...
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Към Телето:на Огняново си има сом и то добри екземпляри но са рядкост,Ники от Алем ще ти обясни най добре,за тази година дочух че някакви вандали извадили към 30 сомчета с ток,само да ги разбера коиа са жална им майка,това ми е един от любимите язовири а като отида там първия ден се едно работя във Волф и Дитц за това избягвам събота и неделя да съм там да не гледам простотии.
Troli

Мнение от Troli »

Поздрави,Хиспано за 60 каратовия сом!Където и да е хванат си е тръпка!Без снимки обаче,нищо не правиме! :roll: Не мое и да си го предстаиме! :wink:Тука тия сомове,ди-джеите ги ловят! :D :D :D А,иначе Телето треа да го ядеме нон-стоп! :D Аз направих 26 кльонкски капота,а он че ми лови по 26 сомета на вечер! :shock: Хвана ли 60 кила,му режа опашката и отивам да го шляпна това,Теле! :D :D :D Разбрах,че кльонкането не е всеки!Тряа,поне телешко търпение да имаш.Е,неам нерви повече да чакам.Ако пак се капотирам,ще си стъкмя клада от кльонкове.Нищо,че имам и два железни! :shock: :shock: :shock:
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

otkacen написа:Теле като служител в института по криминалистика и кримининологиа към МВР ,смея да твардя че имам опитно око .След доста ровене в интернет и на база личен опит установих следното . 1.Ти си ръководител на престъпна група имащата за цел да манипулира общественото мнение с цел лично облагодеталстване.2Никога не сте хващали или виждали сом по голям от сто 100кг.3.На базата на всичко това те обявявам за лъжец на годината . 4.Снимката ти е испратене до всички обласни управители с цел не допускане до водоемите на Р.БГ.и прекратяване на бъдещи престъплениа.
По точка 2 може да се поспори. :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”