Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Тъкмо рипах в колата, ама в последния момент с периферното зрение съзряхlusienn написа:...тука некой от мойте ако не се познае и чете да заповяда....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
Като гледам само как се е разголил народа там и ме втриса автоматично
Сутринта в десет си излязох с вълнениците,уж слънце,ама едно такова Дянковско-белким свети,ама за топленето и то пари ли ще иска?Чак къде два следобяд се усети неква топлинка,та изкарах до свечеряване по риза с дълъг ръкав...Въобще,тук сме друг климатичен пояс,иначе приемам поздравите и трябва да ви кажа,че такова барбекю по комшийски,каквото Люската показва,тук е мисия невъзможна.
Колкото е останал народ,е полуозверял от понижения жизнен стандарт и не ебава ни преход,нито се опитва да служи на себе си извън задоволяването на много ниско ниво на елементарните жизнени потребности.Някои от съседите ми отдавна са забравили даже да се усмихват,пък се водят кореняци-родопчани.Иначе,каквото ви написах снощи,се случи-и вода заредих,от много вкусен извор,и по кафенетата се отчетох с присъствие,констатирах,че много са намалели пушачите.След като подготвих утрешния риболовен излет,в 17.50 си сипах първата двойственост /МП и Айр./,та сега съм на третата и като си гледам стомашния статус,пак вместо вечеря ще има неква мезица най-много.Утре и аз отивам на "платено"- в смисъл,че това е едно не много малко язовирче,скътано в диплите на планината,където лицето,изживяващо се като арендатор,взема по 3 лева за вход.Няма навалица,щото от асфалта до язовира има към 800 метра черен път,а последните 200 стръмни метра са станали строго пешеходни-непреодолими са не само от мойто 4х4,ами и от къде-къде по-яки офроуд зверове ,щото големите хендеци,изкопани от стичаща се вода...Там ще правя тематичен риболов на кефал -спинингов тест на всичките ми изкуствени примамки.Хванатите кефали са без пари,който иска,си ги взема.Иначе там има и шаранчета - миналата година бяха до 700 г,има грешници,които ги вземат,ама босът им ги тегли и им начислява по 5,50 лв на кило.Смях отвсякъде.Много красива природа обаче,има и сенки и въобще ме пишете в чужбина-е,не е Сърбия,ама е диво и екзотично.По обичая си,пак ставам по никое време,набелязал съм старт с МПС-то в 04.45 ,то си включва мноо романтика -каране по средата на платното;дълги светлини,щото нема друг никой;хеви метъл и хард рок в купето /8 колони имам!/;ритуално пиене на кафе и топъл шоколад от кафе-автомат на площада на спящо село ;наливане на студена изворна вода от крайпътна чешма по тъмно и пр.Сега сбогом,ако всичко стане наред,утре вечер шъ има отчет-гюрюлтия

Е честит първи май.Щом в месеца няма буквата Р-времето става лятно.Днес е особено горещо в София-29 гр преди малко.Е една снимка от най близката до мен поляна
Народ яко навсякъде-бичат карти и си правят плаж без басейн.Мернах вече и една кашон-сергия.Купих си пресен дивесил и магданоз за рибената чорба
Шарана от магазина 

Риболовци.
- GODzillata
Люско, от вчера не те свърта с тоя първи май!lusienn написа:Е честит първи май....

Да не ти липсват манифестациите?

Няма лошо от време на време да се връщаме назад във времето! Имаше и хубави моменти!!!GODzillata написа:Люско, от вчера не те свърта с тоя първи май!lusienn написа:Е честит първи май....![]()
Да не ти липсват манифестациите?![]()
![]()
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Особенно каките със червено бялите воали

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- G.Petkov
Ще поправя tct, щото тези с воалите са девойки, а каки са тези, с които ние "общуваме"
И тук очаквам GODzillata да отчете "напредък" в моето развитие
!
Иначе, манифестациите хич не ми липсват, защото по онези години ме принуждаваха да участвам в организацията им, поне за моето предприятие, а хората много мразеха през почивните дни да демонстрират "любовта и уважението си" към др.Т.Живков !!!
Ама и тази вода изтече, сега "обичаме" друг
!
Сега, от четири почивни дни "обичах" предимно само рибите - цели три дни, което за мен е изключение, тъй като другия пол ми отнема поне 50 % от свободното време, а сега само 25 %, което си беше пълно 6.
Направо ги "убих", особено в понеделник - пъстървите от "платеното" ги попилях - цяла вечер раздавах рибата, щото и жена ми отказа повече на я яде. Щяла вече да и порастне рибешка опашка
На тези години - едва ли, но за всеки случай ще намаля количествата
!
На донесените риби, разбира се, във вторник ядохме пържен от мен уклей !

И тук очаквам GODzillata да отчете "напредък" в моето развитие

Иначе, манифестациите хич не ми липсват, защото по онези години ме принуждаваха да участвам в организацията им, поне за моето предприятие, а хората много мразеха през почивните дни да демонстрират "любовта и уважението си" към др.Т.Живков !!!
Ама и тази вода изтече, сега "обичаме" друг

Сега, от четири почивни дни "обичах" предимно само рибите - цели три дни, което за мен е изключение, тъй като другия пол ми отнема поне 50 % от свободното време, а сега само 25 %, което си беше пълно 6.
Направо ги "убих", особено в понеделник - пъстървите от "платеното" ги попилях - цяла вечер раздавах рибата, щото и жена ми отказа повече на я яде. Щяла вече да и порастне рибешка опашка

На тези години - едва ли, но за всеки случай ще намаля количествата

На донесените риби, разбира се, във вторник ядохме пържен от мен уклей !
Кире па не разбра.Оставих магданоза и ходих на разходка,да ми спадне корема.Та така и така ходя що да не ви водя и вас.Та днес ходих до края.Там граничи парка с ромската махала Факултето.Тия гледки са им на един поглед место
Е тука е Водното има охрана и ограда.Не съм го снимал.Та от тук къде пише Коце в лево е Факултето.Отсреща е кв.Овча купел-2.В дясно Горна баня.Направо-пеизажна снимка на Витоша
Хубаво място,само да се пази чисто и да няма сеч,у парка и си живееме в мир и разбирателство.

Риболовци.

Риболовци.
- G.Petkov
По този начин - без постове в темата - няма да стигнем до новите цели, които постави Инкубуса
!
Това, че днес е първи работен ден след четири почивни, че е забрана за риболова и че слънцето ни напече и угаси сексуалната ни активност не е причина да спрем с писането, пиенето и "актуалните проблеми на ежедневието ни".
Скъпи автори, прехода не е завършил, служенето на себе си ще продължи и за напред !!!
От нас се иска само да го споделим, тук, ако ви е удобно
!

Това, че днес е първи работен ден след четири почивни, че е забрана за риболова и че слънцето ни напече и угаси сексуалната ни активност не е причина да спрем с писането, пиенето и "актуалните проблеми на ежедневието ни".
Скъпи автори, прехода не е завършил, служенето на себе си ще продължи и за напред !!!
От нас се иска само да го споделим, тук, ако ви е удобно

Аз се включвам,така както ми е кеф.И не се впечатлявайте много.Ето днес ще споделя моята Рибена чорба в 5 картинки.Вече хапнах от нея и съм доволен-какво съм сътворил в кухнята.Специално за алдиоторията нашата я заснех ей така
Котлета се отделя за пържене.Другото отива в тенджерата да се свари
Като се свари вдигам телената част с рибата и я оставям да истине и после я обезкостявам.Зеленчуците които използвах са картоф-300гр.Моркови-5 дребни,връзка лук пресен,магданоз,и най важното пресен дивесил
Като се сварят зеленчуците,слагам щипка вегета и 2 люти чушки.После се омесват с обезкостената риба,10 минути на тих огън и готово
Накрая при сервирането,намачквам чесън,копър и оцет.Подправям с една лъжица и това е
Ставам да си видя семейството.Рапорт даден.

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
Цъ-цъ,то си е станало лято в столицата ...Пък аз сутринта на 01 май тръгнах за онова пропагандирано от мен "платено" наистина в 04.45 часа,ама при +3 градуса външна температура
Иначе,цялата описана романтика в предния ми пост си беше налице,като към това се добави и минаването ми на разсъмване край колоритен цигански катун,разпънат и струпан на една от зелените поляни ,край едно от селата в любимата ми кърджалийска риболовна зона,близо да арендования водоем.За момент,ме обзе страшно изкушение -да спра МПС-то,да сляза и да окрада за майтап катуна-зер много добре знам как се прави това без да се оставят следи
Както и да е,сдържах се,пристигнах пръв на водоема,напуснах го последен в 19.30 часа,след като се бях запознал с чорбаджията и към 17.00 часа ме остави сам на язовира /"лови си,халал ти е от мене.../,щото бързаше да се прибира за рожден ден на Жената!Зорлем му втикнах 5 лева,колкото да не е без хич.До това време бях хванал едно шаранче и четири кефала,като по правилата на водоема би трябвало да ми претегли шаранчето,ама не би.Цял ден въздух,слънце и лек кашизъм /без онанизъм!/-лек,щото повечето време стоях прав,че и три пъти сменях позицията-да не ми свети слънцето в очилата.Идилия,птички пеят,гората зеленее,около мен теменужки,иглика и синчец,зафиксирах и премеждията на три гущера от най-разпространения вид.От спининг-опитите ми -пълно фиаско.Скъсах и посях едно воблерче и една блесна,докато разбера,че местният кефал е изчевратен и не кълве на такива дръве,пластмаси и тенекета.Добре,че си носех кутийка с царевица и верния телемач за тежък риболов на плувка "Колмик Емперия",4,30м,макара "Тубертини Вертиго",влакно 0,18 "Колмик Аксиал" ,та ... като армаган за приятелите,4 шаранчета горе-долу по кило и към 15 кефала с размер между 25 и 30 см.На връщане по тъмно,при влизането ми в града стана голям майтап-спряха ме за рутинна проверка на документите,като се случиха полицаи,които за 22-те ми години в града не ме познават.Както си пише по книгите,ми бяха проверени свидетелството за правоуправление,талона,документите на самото МПС,застраховка "ГО",винетка,талона за ГТП ...След като всичко приключи,им демонстрирах "кой съм",че даже им благодарих за службата в спазването на законността
Като се прибрах,беше доста късно,след банята и конска доза от МП и Айр.се усетих,че заспивам прав.За това,снощи извъобще не допрях компютерището.Ама днес,кат съм се наспал и съм бил на работа,ей на 00.45ч е,пък аз пиша ли пиша за постигане на поставените цели /заветните страници/,щото и това е служене на себе си през прехода.Бъдете относително здрави,риболовни и попивателни 

Рапорт приет.Аз ви казвам добро утро-рибари.Тука кой кое никой не го вълнува-не сме в казармата.Аз ги гледам по годините и толкова.

Риболовци.
- GODzillata
INCUBUS написа:...даже им благодарих за службата в спазването на законността...
И мен ме спряха..."за превишена скорост"....с цели 21 км./час, само че бяха арогантни и тъпи, зат'ва изпратих една жалбичка до Дирекция "Инспекторат" на МеееееВеРеееееее, както и депозирах възражения срещу АУАН.
Ако все пак издадат НП и ако успеят да ми го връчат, тогава "ще се видим в съда", както казват по хамериканските филми.
Имам богата съдебна практика

Та самите поУицаи бяха в толкова нарушения, че сега ще изпишат една кофа мастило!

@Люско, мноооо апетитна чорбичка си спретнал!

А добър вечер.Тука каре белота се сформи.2 ма Софиянци,Кирето-Видин и Началника от Смолян.Всички над 42г.От време на време се цвъкне някой елемент-с простотийка и възира.Иначе новините са все лоши по телевизията.

Риболовци.