Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Има надежда за рибите,,,
Модератор: bobopeli
Re: Има надежда за рибите,,,
Вероятността ИАРА да ме проверят на частен водоем е минус 101%! И който каквото иска нека да си говори. Никой от вас не може да ме убеди, че тази агенция върши някаква работа! Ако бяха толкова стриктни, както ги описвате нямаше да е на това дередже рибната популация в България! Колкото и да ми ги хвали някой фактите са на лице - риба НЯМА! Мрежари, токаджии, все техни хора, правещи бизнес с нашата риба-БОЛ, а те тръгнали да раздават правосъдие на някой си въдичар. С въдица не се обезрибяват стотици водоеми! И престанете да се правите на префекционисти, всеки от вас съм сигурен, че не винаги е бил изряден, макар и неволно! Просто цялата система е сбъркана - не може в 21-ви век една вехта хартийка А4 да те легитимира като законен риболовец! Има компютри, интернет, телефони, база данни.... абе
и държавата...

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Никой не твърди,че ИАРА върши чудеса.И точно по тази причина,когато свърши нещо,трябва да сме доволни а не да ги плюем.Нарушението си е нарушение и най-малко е работа на нарушителя да определя с какво да се занимават проверяващите и с какво не.Лично съм разговарял със един 70-годишен дядка от някакво Първомайско село.Той твърдеше,че си разпъвал една малка мрежичка да си налови 2-3 кг.чаушан на ден.И като му казах в очите,че си е чист бракониер,ми отговори:Не те ли е срам бе,момче?Хората залагат километри мрежи а пък ти мен ме изкара бракониер.И си мислеше,че е прав точно колкото и колегата kesh.
Когато си изряден имаш право на претенции.Когато си нарушител си в общия КЮП с нарушителите.Като искаш България да не е в това състояние дай личен пример а не ставай бракониер,защото има и по-големи бракониери.
Няма значение в кой век живеем.Законите са за това-да се спазват.Ако трябваше да се проверява билетите по интернет щяха да се проверяват САМО така.Ако да си дядка с една въдичка и без билет не беше нарушение,това щеше да е вписано в закона ама НЕ е.

Когато си изряден имаш право на претенции.Когато си нарушител си в общия КЮП с нарушителите.Като искаш България да не е в това състояние дай личен пример а не ставай бракониер,защото има и по-големи бракониери.
Няма значение в кой век живеем.Законите са за това-да се спазват.Ако трябваше да се проверява билетите по интернет щяха да се проверяват САМО така.Ако да си дядка с една въдичка и без билет не беше нарушение,това щеше да е вписано в закона ама НЕ е.

Не виждам какви глупости съм писал ?Павел Иванов написа:Опасно , опасно , колко да е опасно ?!? Това което си го споменал вече си е факт . Аз самият имам такава карта за проверяващ към ИАРА от миналият месец .kodek написа:...НО тва е опасно!...
kesh , какъв смисъл да вникват хората кат ръсиш само безмислици ?!? Аз самият също ловя в повечето случаи на спининг но винаги намирам начин да нося билета си с менКато ходиш на "часно" задължително проверявай на бележката която ти дават срещу таксата дали има заветните думички "Дневен риболовен билет" , щото ако ги нямаш и на "часно" като си без билет си отнасяш акта + въдиците като стой та гледай .
Vid , ако си без билет акта ти е 50лв. и конфискуваните неща , въдица , лодка и пр. , никой не е длъжен да ти ги върне . Когато си си "забравил" риболовният билет акта ти е 200лв. но всичко ти се връща "без драскотина" ако представиш билета си в 14 дневен срок и е с дата на издаване от преди нарушението . Как при гражданските .
Dimy , айде малко мисли преди да ръсиш куп глюпости , молим тъ
Че иара на 80% територията на бг не си върши работата , как на едни язовири може да си я вършат както трябва /Сопот/ . На другите никакви ги няма. Еи за това се нервя!!!
Относно забравен билет , какъв е проблема с едно обаждане да се провери , защото след написване на акт и обжалването му , загубилата страна плаща разноските.
Акт до 50 лв по законите в бг са не обжалваеми !!!
Аз имам спечелено дело за 20 лв акт /не обжалваем / и ги осъдих не за акта , а за не спазване на евро законите за който България е подписала резолюция и в тях се казва ,че всеки акт може да се обжалва

п.с. Павел Иванов - ако иара си вършеше работа навсякъде съвестно щеше ли да ви е нужно да се разправяте и вие с проверки и да си вадите карта ?
Мисля, че тази статия озаглавена:" Горските с права на полицаи" - поместена на сайта на БНТ, с дата 17 април 2012 е съвсем по темата: " Горските инспектори вече имат права като полицаи. Стражите разполагат с оръжия, бронежилетки и белезници и могат да арестуват нарушителите, които оказват съпротива.
Новата наредба ще помогне на горските да реагират адекватно и да се защитят в случаите на нападение от бракониери.
Горските инспектори се движат по двойки. Често те са навътре в гората, без автомобил, а се изправят срещу добре организирани въоражени групи.
Стоян Митков - инспектор РУГ-Бургас: Последният случай в 11 часа през нощта, идват двама бракониери с ловни пушки с фарове. Приближават се. „Стой, горска стража". Те не се подчиняват, блъскат скачат, бият се.
Петко Стамболиев - инспектор РУГ-Бургас: Примерно един работник като го проверяваме и той не си носи личната карта, трябва да го заведем до най-близкото управление на МВР, което е примерно на 50 км. и това няма как да се случи.
След промените в наредбата горските инспектори ще имат повече правомощия и в писането на актове.
Румен Желев: Техните правомощя ще се разширят и те ще могат да съставят актове и върху частен и общински имот. До сега можеха да съставят актове само територията на държавния горски фонд.
Всички нови инспектори ще бъдат избирани с конкурси. Ще бъдат подлагани и на психо тестове." - Крайно време беше! Дано тези промени дадат резултат!
Новата наредба ще помогне на горските да реагират адекватно и да се защитят в случаите на нападение от бракониери.
Горските инспектори се движат по двойки. Често те са навътре в гората, без автомобил, а се изправят срещу добре организирани въоражени групи.
Стоян Митков - инспектор РУГ-Бургас: Последният случай в 11 часа през нощта, идват двама бракониери с ловни пушки с фарове. Приближават се. „Стой, горска стража". Те не се подчиняват, блъскат скачат, бият се.
Петко Стамболиев - инспектор РУГ-Бургас: Примерно един работник като го проверяваме и той не си носи личната карта, трябва да го заведем до най-близкото управление на МВР, което е примерно на 50 км. и това няма как да се случи.
След промените в наредбата горските инспектори ще имат повече правомощия и в писането на актове.
Румен Желев: Техните правомощя ще се разширят и те ще могат да съставят актове и върху частен и общински имот. До сега можеха да съставят актове само територията на държавния горски фонд.
Всички нови инспектори ще бъдат избирани с конкурси. Ще бъдат подлагани и на психо тестове." - Крайно време беше! Дано тези промени дадат резултат!
shtilio написа: ....Така че ако не си попълните билета, пак сте бракониери.
Това е точно и тук почти всички сме нарушители, аз никога не попълвам. Билета ни дава право на определен брой излети (моите са по-малко за жалост), така че тези които са през ден за риба не би трябвало да карат с една такса

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не съм им защитник някакъв но в последно време наистина се опитват да си вършат работата . Сам знаеш че има прекалено малко служители на регион с прекалено нисък бюджет . За целта ги има тъй наречените мобилни групи . Групи с почти неограничен бюджет , въоръжени и с доста права . Кофтито е че са много малко . От тях няма как да се очаква да седнат да проверяват за билети и кой с колко въдици лови защото обикалят почти 24 часа в денонощието и наблягат на по-едрите бракониери . Основният проблем все още си е регионалните инспектори които карат в повечето случаи на шуробаджанащина но малко по малко се чистят и подменят . Важното е че в момента все пак нещо наистина се прави , за разлика от предишни години , и се надявам да продължи да се прави .Dimy написа:...ако иара си вършеше работа навсякъде съвестно...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Съгласен 

-
- новобранец
Аз не знам хора като Дими и Кеш дали някога са си задавали въпроса, защо ИАРА не си върши качествено работата. Най-лесно е да обвиняваш и плюеш, но по същественото е да вникнеш в дълбочина на проблема. Върнете се две страници назад и прочетете поста на колегата Кодек. Случая който е описал със срещата си с инспектора е много показателен за състоянието на системата в момента и напълно споделям това което е написал, защото и аз съм водил подобен разговор с инспектор от ИАРА. Колкото и да ни се иска не може една обезкървена структора да реши такъв мащабен проблем. И причините за това са много. Не искам да ги изреждам всички, но основните са недостиг на финансови и материални средства, техника и оборудване, наличния персонал е крайно недостатъчен и не мотивиран. А да не говорим за манталитета на българина. Сигурен съм, че някой от вас ще кажат къде отиват нашите пари от билети. Че смешните 25лв за година пари ли са изобщо! В крайна сметка живеем в капитализъм, за да изискваш много трябва да плащаш много. Едва ли има държава в Европа с по либерален режим на риболов.Така че, ако останат нещата така както са сега заглавието на темата трябва да се смени с "Няма надежда за рибата".
Колега аз си задавам въпроса защо на едно място си я вършат, а на друго не ???
Отговори ми с аргументи и ще спра да ги критикувам.
Най -лесно е да се вика няма пари, няма техника и не зависи от нас.
На мен ми писна да се разсправям с бюрократи в тая държава и всеки да си прехвърля топката.
Един пример / не е с риболова свързан / . Преди месец се появява на Боровец агресивна азиатска овчарка свободно пусната , налита хора и животни . В това число нападна мойто / с чип , на къс повод и платени данъци според закона/ на центъра на курорта пред полицай . Благодарение на таксиметровите шофйори ги разтървахме. Полицая нищо не направи !!!
От там званя на 112 да приберат кучето - не било тяхна работа , отивам в районото на Боровец -не е тяхна работа.
Писна ми и написах жалба подавам я в районото и ми отказват да ми издадът входящ номер. И с цялата си наглост шефа на районото ми вика ми такива като теб ги изхвърлят тея кучета!!!
Накрая звъннах на кметския намесник и от уж прати кучкар .
Да ма не ,вчера същата азиатка уби дребно домашно куче.
Сами си правете извод за това кой как си върши работата , това куче утре може човек да убие и накрая няма да има пак виновни !!!
После за какво се дразня на тея органи, това горе е един от многото случай с който съм се сблъсквал. Викаш ИАРА , че има мрежи , никакви ги няма , ма ходят да проверяват билети на платено / дето се оказа , че не е тяхна работа /.
Пак ви го казвам не критикувам тея дето си вършат работата и се опитват да го правят, но за съжаление са единици на общия фон . И с изцепки като по-горе споменатите се изкарва негативния имидж на органите.
хората са го казали човек когато има желание намира начини , а когато не - намира причини .
п.с.
п.с.2 сори пак запалих , но много се дразня като започнат да ми се оправдават заради финанси и т.н. и за това не си вършат работат. На всеки язовир се знаят мрежарите и са обществена тайна никой не ги закача , просто ми е болно като гледам най - близките ми водоеми обезрибени , и трябва да бия по 200+ км да си направя кефа щото на дадения водоем хората са си свършили работата , а у наше село само отчитаме деиност / добрече ги смениха / дано с новите има ефект
Отговори ми с аргументи и ще спра да ги критикувам.
Най -лесно е да се вика няма пари, няма техника и не зависи от нас.
На мен ми писна да се разсправям с бюрократи в тая държава и всеки да си прехвърля топката.
Един пример / не е с риболова свързан / . Преди месец се появява на Боровец агресивна азиатска овчарка свободно пусната , налита хора и животни . В това число нападна мойто / с чип , на къс повод и платени данъци според закона/ на центъра на курорта пред полицай . Благодарение на таксиметровите шофйори ги разтървахме. Полицая нищо не направи !!!
От там званя на 112 да приберат кучето - не било тяхна работа , отивам в районото на Боровец -не е тяхна работа.
Писна ми и написах жалба подавам я в районото и ми отказват да ми издадът входящ номер. И с цялата си наглост шефа на районото ми вика ми такива като теб ги изхвърлят тея кучета!!!
Накрая звъннах на кметския намесник и от уж прати кучкар .
Да ма не ,вчера същата азиатка уби дребно домашно куче.
Сами си правете извод за това кой как си върши работата , това куче утре може човек да убие и накрая няма да има пак виновни !!!
После за какво се дразня на тея органи, това горе е един от многото случай с който съм се сблъсквал. Викаш ИАРА , че има мрежи , никакви ги няма , ма ходят да проверяват билети на платено / дето се оказа , че не е тяхна работа /.
Пак ви го казвам не критикувам тея дето си вършат работата и се опитват да го правят, но за съжаление са единици на общия фон . И с изцепки като по-горе споменатите се изкарва негативния имидж на органите.
хората са го казали човек когато има желание намира начини , а когато не - намира причини .
п.с.
с колегата съм напълно съгласенПавел Иванов написа:Не съм им защитник някакъв но в последно време наистина се опитват да си вършат работата . Сам знаеш че има прекалено малко служители на регион с прекалено нисък бюджет . За целта ги има тъй наречените мобилни групи . Групи с почти неограничен бюджет , въоръжени и с доста права . Кофтито е че са много малко . От тях няма как да се очаква да седнат да проверяват за билети и кой с колко въдици лови защото обикалят почти 24 часа в денонощието и наблягат на по-едрите бракониери . Основният проблем все още си е регионалните инспектори които карат в повечето случаи на шуробаджанащина но малко по малко се чистят и подменят . Важното е че в момента все пак нещо наистина се прави , за разлика от предишни години , и се надявам да продължи да се прави .Dimy написа:...ако иара си вършеше работа навсякъде съвестно...
п.с.2 сори пак запалих , но много се дразня като започнат да ми се оправдават заради финанси и т.н. и за това не си вършат работат. На всеки язовир се знаят мрежарите и са обществена тайна никой не ги закача , просто ми е болно като гледам най - близките ми водоеми обезрибени , и трябва да бия по 200+ км да си направя кефа щото на дадения водоем хората са си свършили работата , а у наше село само отчитаме деиност / добрече ги смениха / дано с новите има ефект
Да,може би си прав,колега! Но наглостта на бракониерите е безгранична,не може да продължава така!? Трябва да се спре с това-непрекъснато намиране на причини за неефективната дейност на ИАРА!asp-erman написа:.............. И причините за това са много. Не искам да ги изреждам всички, но основните са недостиг на финансови и материални средства, техника и оборудване, наличния персонал е крайно недостатъчен и не мотивиран............
Ето няколко снимки от днес,бракониери с парашути си ловят спокойно,без дори да правят опит да се прикриват,което идва да подскаже,че нямат никакъв респект от каквито и да е контролни органи!? И още по-лошото е,че това е всекидневно!!! И мисля,че се досещаш,какво пък става през нощта..........!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
. Аз самият имам такава карта за проверяващ към ИАРА от миналият месец .Dimy написа:Павел Иванов написа:kodek написа:...НО тва е опасно!...
А аз мога ли да си извада такава карта или не и каква е процедурата?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Павел Иванов
Не .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
защо.в някой клуб ли трябва да членувам?
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Павел Иванов
Да , самият клуб като начало трябва да бъде одобрен за определен брой карти . Примерно на нашият клуб са отпуснати общо 11 такива .
Павел Иванов
Павел Иванов
Абе и преди се вадеха такива карти.Да проверяваш проверяващите.Шеф тогава беше Кисьов-и извади на моя приятел.Правеше си при него колата и вика,дай една снимка и си готов.Но закакво му е на монтьор карта
Нищо де има си я за спомен 

Риболовци.