Разходка с лайта до източна София

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Разходка с лайта до източна София

Мнение от Бай Иван »

Вчера към обяд реших да се разходя до една от милионите кариери разрешени около София а именно Челопечене. Първоначално мислех да пробвам платичоците, но нямах никакво инфо и реших да взема лайта и една кутийка с примамки, поне костурите и клена би трябвало да са активни, викам си аз.
И така към 12:00 се паркирах, последва зглабяне и закачане на едно минимално кафяво голди. Тук метане, там метане но до момента нямах пипане а часовника показваше 13:30.
Минах от тук:
Изображение
Изображение

Тук видях една платика, ма не Пешката а една друга към двете кила:
Изображение

Се си мислех, че ще се вижда по-добре ма не се сещам, че аз съм с очила а апаратът не е. :oops:

Аре да не си помислите, че само съм се разхождал:
Изображение

На това голди, което посях при следващото хвърляне:
Изображение

Сбогом:
Изображение
Изображение

На същото място видях още няколко цепеници, като имаше една торпила към 2-те кила.
Изображение

След това времето се скапа, задуха западняка, слънцето се скри и тактиката беше променена на булдо с муи, като успях да прилъжа един уклей и едно 10-а сантиметрово кленче.

Туй то, днеска може пак ако не във Неделя.
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Разходка с лайта до източна София

Мнение от Ivan Zagorski »

Хубав риболова се е получило. :smt038
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Екстра разходка си си спретнал.
Браво!!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Екстра излет! Наглеждай ги платичоците, че скоро ги почваме :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

chirusa_bg написа:Екстра излет! Наглеждай ги платичоците, че скоро ги почваме :)
Пакетите със захранка са готови, кокосовите стърготини и шоколадовите пръчици също. Само трябва да започнат да се хранят активно, като това го очаквам да стане на обичайните места до края на месеца най-късно.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Вчера реших да потърся платиките, като за целта акостирах на локвата рано,рано към 12:00 :oops: . Забърках манжата, която се състоеше от огромен 6кг пакет на Трапер за платики, шоко пръчици, кокосови стърготи и кастер :wink: . Направих две пръчки - фидер и мач, като стръвта на фидера беше торен цръв до като на мача пинки. Захраних обилно на две петна, като на мача изметках около 3 кила захранка първоначално. Дълбочината пред мен беше около 2-та метра, двуграмова плувка, основно 0,16,повод 0,10, кука 16-а. Резултатът за целия ден беше точно една проекто платичка около 150 грама, няколко баби, костури и много уклеи, като ако ви се лови уклеи е гол след гол на малка дълбочина. Булдото в случая бе по-резултатния метод.
И така, за платики е още рано поне на тези места на които аз ги търся, но очаквам в следващите две седмици нещата да се променят.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

EDIT

Инфо от вчера:
Дребните платички са активни. Размерът им е около 300грама. Ловят се на дълбочина от 1,5м до 3м. Стръв бял, влият се много от захранката. А не бамнеш стиска и прашка с червеи на всяко замятане на плувка не кълве.
Уклеят е активен единствено късно привечер.
Повечете плевелни рибоци се бият в храсталака и папура.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Инфо от 6.05

Реших да се разходя и да помятам отново с спининга, но този път взех и тежката артилерия за обстрел на гоуемите щуки, които знам, че се помещават в локвата.
Рано, рано къде 9:15 :oops: вече замерях водната шир с най-разнообразни по шарка и размер примамки, като тактиката ми беше първо опипване с малки блесни, след което преминавах на по-големите.
Костурите бяха активни до към 11:00, като предпочитаха медния цвят. От към щуки нямаше и помен. Успях да видя едно хубаво подгонване на бяла риба, като атаката продължи около 10 секунди. За мое съжаление мястото на събитието бе такова, че единствения ми шанс за достигане на дистанцията минаваше през няколко плувки на колегите и реших да не опитвам.
Забавленията с костурите приключиха и реших да сгъвам.

Хората ловящи на плувка хващаха доволно платичоци и други перки, но ловяха само тези, които захранваха и дохранваха, а другите чоплиха семки. Присъствах на ваденето на капитална платика от колега, който ги ловеше на дълбочина от 5метра.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”