Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

яз.Ивайловград
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Re: яз.Ивайловград
Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат.Няма човек които да иска да мине нарочно през тях,с малки исключения но проблема е в това че от толкова шамандури наредени шахматно,трябва да си Ванга за да разбереш коя работи и коя е пунта мара !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Антон Тонев
- сериозен играч
Любо,аз ходя основно на две места.Ивайловград/под Бориславци/, и нулата на Кърджали.На първото, вашите места са от другия край на язовира, и са на 350-400 метра пред брега.Повечето шамандури са на около 250м.На второто т.н шахматно разположение е от тапите дето местните ги слагат за бяла.Въпреки това, и там местата ви са покрай скалите от другия край на язовира.Мисля, че има повече от достатъчно место и за вас, и за нас.И въпреки това на последния ми излет един ваш колега си пробваше лодката колко върви, при това на 100-на метра пред нас.Нищо лично, но не гледай само от твоята си камбанария.Лек ден, и наслука през сезона.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат.Няма човек които да иска да мине нарочно през тях,с малки исключения но проблема е в това че от толкова шамандури наредени шахматно,трябва да си Ванга за да разбереш коя работи и коя е пунта мара !!!

Последно промяна от Антон Тонев на Чет Май 03, 2012 10:32 am, променено общо 1 път.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- krokibg
- учете се от него
Антоне,не е така приятелю,написаното от мене е плод на дългогодишни наблюдения
Сома си има места където се търси,и за това се опитваме максимално коректно хем да не ви пречим,хем да го намерим там където се храни
За това сме с лодки,за да можем да минем навсякъде.Стотици бутилки плуват навсякъде,идеята ми беше шамандурите да се нареждат в една линия и ако сте разпънали на 250 метра,шамандурите да са ви на 300 за да не минаваме над захраненото петно.Да,ама не,всеки си пуска шамандури когато и където му скимне,ако лови на 200 метра,пуска шамандури на 400 и не ги нарежда в редица а ги пуска като коридор за слалом
Да не говорим за тясното,където бивака е на единия бряг а петното на другия,там вече става минаването само с летене.И нали разбираш че точно там стават проблемите,защото няма как да минеш а язовира не им е бащиния
За широкото вече,ако тролингист мине през въдиците,значи или е наглец или е тъпак,средно положение няма
Трябва да се уважаваме взаимно,Когато се пускат шамандурите да се помисли и за лодките а не да си викат,а бе ебал съм и м майката,да минават от където си искат.По същата логика на тясното и ние си викаме така,я да си ебат майката,язовира да не е техен че са го заградили и така нататък
Поздрав !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Винаги има решение.
Едни пият вино,дриги ракия,водка ,но кръчмата е една.Та и с язовира е така,кой хищник,кой мирни риби,плувки и т.н.
Яз.Кърджали и емблематичните два ръкава Боровица и Арда.Първо местоположението е такова,че има точно определени места за коли и лодки.По-трудно достъпно е това на Боровица /или Чама така му казват Пловдивчани,а на Арда /смолянчани му казват Чама/.Това понякога обърква тези,които не познават двата основни вододела.
Сома на язовира се зариби основно от ентусиасти рибари от някогашното ОЦЗ сега ОЦК, с разрешение за сари пуснати на яз.Ивайловград и с бидони се извозваше до Кърджали.Това стана на два пъти.Бялата риба се зариби с решение на членовете УС на ЛРД Кърджали от стопанства за зарибителен материал.Това е най-накратко историята за наличието на тези два вида риба.
Поразвъди се едни се захванаха тогава със сарите,други с мрежи,по-късно,дойдоха лодките,влачене или тролинг без значение и понастъпи в днешно време и неизбежните разправии,в по-голямата си част от безхаберие за начина на риболов и на шаранджии и да ги наречем условно и на хищничари.
Въпреки ограничените места особено на нулата на Арда /както пък е пълен сега/ има възможност за всеки.Да,съгласен съм с поставянето на шамандури,тапи за захранка на шаранджиите да има и ненаписан регламент уважаващ и двете страни,както и условия за тези които влизат да тролят.Шаранджиите с дистанции зависищи от нивото на водат и "ряза" на моторите и лодките.Не е толкова сложно,ако не искаме да бъде.
Едни пият вино,дриги ракия,водка ,но кръчмата е една.Та и с язовира е така,кой хищник,кой мирни риби,плувки и т.н.
Яз.Кърджали и емблематичните два ръкава Боровица и Арда.Първо местоположението е такова,че има точно определени места за коли и лодки.По-трудно достъпно е това на Боровица /или Чама така му казват Пловдивчани,а на Арда /смолянчани му казват Чама/.Това понякога обърква тези,които не познават двата основни вододела.
Сома на язовира се зариби основно от ентусиасти рибари от някогашното ОЦЗ сега ОЦК, с разрешение за сари пуснати на яз.Ивайловград и с бидони се извозваше до Кърджали.Това стана на два пъти.Бялата риба се зариби с решение на членовете УС на ЛРД Кърджали от стопанства за зарибителен материал.Това е най-накратко историята за наличието на тези два вида риба.
Поразвъди се едни се захванаха тогава със сарите,други с мрежи,по-късно,дойдоха лодките,влачене или тролинг без значение и понастъпи в днешно време и неизбежните разправии,в по-голямата си част от безхаберие за начина на риболов и на шаранджии и да ги наречем условно и на хищничари.
Въпреки ограничените места особено на нулата на Арда /както пък е пълен сега/ има възможност за всеки.Да,съгласен съм с поставянето на шамандури,тапи за захранка на шаранджиите да има и ненаписан регламент уважаващ и двете страни,както и условия за тези които влизат да тролят.Шаранджиите с дистанции зависищи от нивото на водат и "ряза" на моторите и лодките.Не е толкова сложно,ако не искаме да бъде.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
- janhonda
- разбира нещата
Любо е прав . ЕВАЛА НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ИВИТО.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хората от Пловдив,отишли да търсят мрежите са Рангел и още две момчета.При Рангел няма приятели,няма братовчеди,така че,Петев,спести си плюенето и нападките,с голи приказки нещата не стават !!! Ти видя ли че хората пазещи язовира отидоха и говориха с бракониерите,как реши че се познават и че пазещите са в комбина с бракониерите ???Как така от приказките на друг умник дето знае всичко си направи изводите че хората пазещи горе са приятели с бракониерите и ще си навлечеш проблем.А сега,вземи и дай на ЛС каквото знаеш за Нивата на човека от ИАРА Хасково и като си голям мъж,застани и дай показания,не ми пиши тези изтъркани фрази за анонимност,защото ако някой ти каже нещо и отидеш в полицията,Бойко ще ги разфасова полицаите от Хасково ако не си свършат работата.Така че,или казвай на човека каквото знаеш или си затваряй устата и недей да плюеш по момчетата,даващи всичко от себе си горе да има риба за такива като тебе.
П.П Чудно мие,защо все още пускаме зарибител там,нищо не заслужавате,такива мръсници сте че нямате равни на себе си ! Моля хората четящи тук да не си позволяват да плюят по момчетата горе,без да ги познават.Предположения и изказвания от рода на "А бе,дали са търсили коректно и както трябва мрежите" не им прави чест !!! Хората поели ангажимент и имащи карти на сътрудници,са извадили стотици хиляди метри мрежи от язовира заедно с ИАРА и си вършат работата като трябва,дори и да не ги виждате,не означава че не следят.Друг е въпроса че винаги има хитреци в държавата,които ще се опитат да пуснат мрежи,но които е хванат си плаща !!!
- janhonda
- разбира нещата
И след риболовния излет си вадете ШАМАНДУРИТЕ.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат.Няма човек които да иска да мине нарочно през тях,с малки исключения но проблема е в това че от толкова шамандури наредени шахматно,трябва да си Ванга за да разбереш коя работи и коя е пунта мара !!!

- Антон Тонев
- сериозен играч
Проблема винаги ще е актуален.janhonda написа:И след риболовния излет си вадете ШАМАНДУРИТЕ.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат.Няма човек които да иска да мине нарочно през тях,с малки исключения но проблема е в това че от толкова шамандури наредени шахматно,трябва да си Ванга за да разбереш коя работи и коя е пунта мара !!!
ПП Колега, не с такива емотикони моля те.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
"Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат."
Господин Вичев , надявам се никога да не сте имал нищо общо със шаранджийския риболов . Единствено така ще мога да си обясня и да ви простя пред себе си по горе цитираната (извинете ме за израза) безсмислица .Ако желаете ще се опитам да намеря време да ви обясня мнението си .
Господин Вичев , надявам се никога да не сте имал нищо общо със шаранджийския риболов . Единствено така ще мога да си обясня и да ви простя пред себе си по горе цитираната (извинете ме за израза) безсмислица .Ако желаете ще се опитам да намеря време да ви обясня мнението си .
- brandon76
- ще става разбирач
Колега Вие на лодка качвали ли сте се скоро(изобщо),та коментиратеprodos написа:"Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат."

пп.Шарани и ние сме ловили

" И след риболовния излет си вадете ШАМАНДУРИТЕ. "
Ето това е нещо с което мога да се съглася . Много често ми се случва , като ида някъде да разчиствам стари шамандури .
Ето това е нещо с което мога да се съглася . Много често ми се случва , като ида някъде да разчиствам стари шамандури .
В такъв случай , колега след като и вие сте ловили шарани - отговорете ми моля ви , колко пъти сте си подравнявали шамандурата по другите . Направо ми е чудно , че въобще коментираме такова нещо . Колкото шаранджии - толкова и тактики , които са свързани с хиляди фактори и съображения , както от общ , така и от личен характер . Естествено , че нито дълбочината , нито дистанцията от брега ще са еднакви . Затова и едни хващат , а други гледат . Дъното на водоема не е като плаца в казармата . Вие тролингистите да не би да карате само в права линия ?А на лодка се качвам всеки път . Няма как иначе .Поздрави !brandon76 написа:Колега Вие на лодка качвали ли сте се скоро(изобщо),та коментиратеprodos написа:"Проблема е решим,само шаранджийте да се научат да си пускат шамандурите в една линия и да са близо една до друга за да се виждат."
Господин Вичев , надявам се никога да не сте имал нищо общо със шаранджийския риболов . Единствено така ще мога да си обясня и да ви простя пред себе си по горе цитираната (извинете ме за израза) безсмислица .Ако желаете ще се опитам да намеря време да ви обясня мнението си .Язовирите са осеяни с шамандури като минно поле
кои от риболовци пуснати и неизвадени след излета,кои от мрежи- иди ги разбери
Все колегите с лодки са виновни,не казвам че и между тях няма аборигени,но болшинството са съвестни риболовци
Поздрави
![]()
пп.Шарани и ние сме ловили
- janhonda
- разбира нещата
много добре казано (написано).Браво г-н ВичевЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Д-р Милчев,некоректността е повсеместна и не само тролингистите са виновни !!! Шаранджийте са опасали водоема с бутилки и всевъзможни шамандури.Хранилките са им на едно место а шамандурите ги пускат на 100-200 метра от хранилките и стотици туби плуват из водоема и няма шаранджия,които да си е извадил шамандурата след като е завършил риболова си![]()
![]()
Да не говорим че в тясното,шаранджийте са на единия бряг а въдиците ги пускат от другия,бихте ли ми отговорили как да минават лодките
![]()
![]()
Явно че трябва да летим предполагам
![]()
![]()
Да не говорим че 70% от шаранджийте пускат всевъзможни бракониерски уреди за улов на риба,и доста от тях пускат вечер и мрежи
![]()
![]()
Така че,това определение за нас е невярно,не е лошо да се вгледате във броя закачени и извадени мрежи от така наречените некоректни тролингисти,които Ви дават 90% от информацията за мрежите във водоемите
![]()
![]()
Нищо против Вас нямам,познаваме се лично и се чудя,кой е успял да ви наговори такива глупости за тролингистите
![]()
![]()
Само за едно сте прави,доста от нашите колеги,прибират всичко що са хванали,но това важи и за тези на брега,нали ?!?!?! Да не говорим че тролингистите няма къде да скрият рибата,при положение че ги проверявате както трябва,докато тези на брега,направо изнасят чували с шарани по фризерите в близките вили
![]()
![]()
Въпреки това,тролингистите са важен фактор в борбата Ви против бракониерството,и не ми стана приятно че ни квалифицирахте като някаква"висша каста"риболовци.Има хора,нямащи какво да ядат,но са събрали парички за лодка, но има и шаранджий с въдици и техника за хиляди левове.Така че,моля Ви не ниумаловажавайте помоща която получавате от нас.Поздрав !
p.s.МОЛЯ , братя рибари пазете водоемите ни чисти.След риболов си събирайте боклуците и шишетата (шамандури), за да ни е приятно на всички. На слука.