Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Много странен сезон започва. До нас акацията цъфна, водата е вече 17 градуса, а още в старата тема пиша.То и не ходя толкова много, като предните години.Само по почивните дни ходих на Черноморец, Крайморие и Дюни без нито едно кълване.Чух за хванати риби без да съм видял.
Чакаме снимки, при толкова продадени червеи все на някой ще му клъвне.
-
- новобранец
И аз им се точа, особено като видях един хубав пасаж от 20-на едри риби на поморийското пристанище, докато си висях за попчета.... скоро ще да е.
Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
-
- новобранец
Сряда сутринта около бургаския мост обикаляше един пасаж платерини. Само един пробваше с бомбарда, за час и половина изкара към 15 риби - дребно нямаше.Боцмана написа:Много странен сезон започва. До нас акацията цъфна, водата е вече 17 градуса, а още в старата тема пиша.То и не ходя толкова много, като предните години.Само по почивните дни ходих на Черноморец, Крайморие и Дюни без нито едно кълване.Чух за хванати риби без да съм видял.
един познат ми каза че и в Балчик, са взели на бомбарда, но аз не съм видял, надявам се да е така!!!
Сряда сутринта около бургаския мост обикаляше един пасаж платерини. Само един пробваше с бомбарда, за час и половина изкара към 15 риби - дребно нямаше.
Потвърждавам информацията -днес един човек пред моя блок в Бургас каза че негов приятел е взел 13 големи платерини на бомбарда на моста а на следващия ден още 3. Рибата започва да се активизира малко по рано заради това, че годината е топла. Иначе трябваше тези информации да се появят след 15-20 май.
Потвърждавам информацията -днес един човек пред моя блок в Бургас каза че негов приятел е взел 13 големи платерини на бомбарда на моста а на следващия ден още 3. Рибата започва да се активизира малко по рано заради това, че годината е топла. Иначе трябваше тези информации да се появят след 15-20 май.
Значи такава била работата. А аз днес се поразходих до моста и останах крайно учуден от десетината дядовци мятащи потъващи бомбарди. Освен един голям дракон друго не видях да са хванали. А, и един вадеше периодично от багажника на колелото си една платерина и гордо я размахваше. Май беше единствения улов за деня, щото се бъзикаха, че била кьорава.kalin_76 написа:днес един човек пред моя блок в Бургас каза че негов приятел е взел 13 големи платерини на бомбарда на моста а на следващия ден още 3.
- glarusa
- кандидат преподавател
Днес си ракарвах кучето към Солниците в Бургас, и останах около час да поззяпам рибарите, но никой не отчете риба...само периодични водорасли!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Значи такава била работата. А аз днес се поразходих до моста и останах крайно учуден от десетината дядовци мятащи потъващи бомбарди. Освен един голям дракон друго не видях да са хванали. А, и един вадеше периодично от багажника на колелото си една платерина и гордо я размахваше. Май беше единствения улов за деня, щото се бъзикаха, че била кьорава.
Хей много е приятно когато в сайта се активизират стари познайници. Стиляне много се радвам да видя че си писал. Да вземе да се чуем и посъберем на по бира, че тази люта зима ни изяде кокалите. Гледам, че и Митака се е размърдал вече. Колкото до кефаловите - взех си тази седмица такъмите към Поморие да огледам де що е останало из раницата и да си инсталирам пръчката, като си мислех да държа под око и вълноломите които са до апартамента на тъста ми. Както и се очакваше имаше 2-3 познати лица, които бяха решили да направят първите проби за годината - за съжаление безрезултатни. В събота казаха че е имало 1-2 удара до колко е вярно незнам, но дори да е така рибата още или я няма или не е толкова активна. А междувременно рибарите са видели хубави пасажи, като дори казаха че коремите на рибата са пълни с боклуци, което означава че се храни и би трябвало да се закача по некоя друга платерина. Раничко е още може би, но до седмица две ще се разбере накъде ще е кефаловия. Не е ли време да се пусне тема за 2012г.
Хей много е приятно когато в сайта се активизират стари познайници. Стиляне много се радвам да видя че си писал. Да вземе да се чуем и посъберем на по бира, че тази люта зима ни изяде кокалите. Гледам, че и Митака се е размърдал вече. Колкото до кефаловите - взех си тази седмица такъмите към Поморие да огледам де що е останало из раницата и да си инсталирам пръчката, като си мислех да държа под око и вълноломите които са до апартамента на тъста ми. Както и се очакваше имаше 2-3 познати лица, които бяха решили да направят първите проби за годината - за съжаление безрезултатни. В събота казаха че е имало 1-2 удара до колко е вярно незнам, но дори да е така рибата още или я няма или не е толкова активна. А междувременно рибарите са видели хубави пасажи, като дори казаха че коремите на рибата са пълни с боклуци, което означава че се храни и би трябвало да се закача по некоя друга платерина. Раничко е още може би, но до седмица две ще се разбере накъде ще е кефаловия. Не е ли време да се пусне тема за 2012г.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
по това време на годината няма нищо чудно да се хване платерина!онзи ден като бях на Агалина за сафридските проби през има-няма 20 мин покрай ръба на скалата преминаваха големи около 1-2-килограмови кефали и платерини.
Качествени чепарета Borkata