Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: Язовири около Хасково

Мнение от JettroniX »

Vid написа:
JettroniX написа: П.С на Гледка златните рибки са ми блян , че не съм хващал такава до сега там :D
И на мен ми е любопитно на Гледка има ли риби, тъй като никога не съм посещавал язовира. Виждам, че същия е разрешен за риболов през забраната, с което почти си отговорих на въпроса...
Получих информация, че на Гледка хващат каракуди на плувка. Казвали са ми преди време , че там има бяла риба и сом. Чувал съм разни митове за язовира , също така че е един от най-трудните за риболов в цялата околия. Имало риба ама давала трудно.
Днес получих информация от един приятел, който е ходил на Орешец за костур, но не е имал нито един удар. Много странна работа :(
Ако някой има инфо за Доситеево дали кефала и костура дават да сподели :)
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колеги, резултата от Даскалово е един 2 кг. и един 4кг. съответно на пелета/гранула и медна царевица ! Рибата се е набутала по ръкавите и това дали ще хванете 20 или 1 шаран зависи от това дали ще уцелите къде е ! Шанса е 3:1 (двата ръкава и устието) ! Имаше един тип, който съм сигурен, че ако източат язовира, ще открият на мястото му шарани заровени в пелети ! Хранеше все едно прасета, а не риба, НО имаше ефект ! Така че на колегите в неделя, които ще ходят, желая късмет ;)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Chromeo написа: Рибата се е набутала по ръкавите и това дали ще хванете 20 или 1 шаран зависи от това дали ще уцелите къде е ! Шанса е 3:1 (двата ръкава и устието) !
С оглед на сезона е нормално рибата да я търсим в плиткажа. Това се отнася и за хищниците...
JettroniX написа: Получих информация, че на Гледка хващат каракуди на плувка. Казвали са ми преди време , че там има бяла риба и сом. Чувал съм разни митове за язовира , също така че е един от най-трудните за риболов в цялата околия. Имало риба ама давала трудно.
Вчера пътувах по служба и минах по стената на язовира. Нямаше нито един рибар. Проблема на водоема е, че всичкото бряг е обрасло с папур. Има 2 мах. 3 места на които може да се застане и замята. По средата на язовира има садки и мостче към тях откъм мотел Гледка, явно собственика му си развъжда рибка?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Какво стана с колегите, които щяха да ходят на Даскалово в неделя !?!??!?!
Аватар
pathfindar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pathfindar »

За съжаление излета се провали.Оставяме го за другата седмица.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

На 4 май съм на Бодрово ! Хубавите, нормалните хора казаха че взели да излизат вече шарковците ;)
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Здравейте, колеги, преди малко се върнах от Бодрово и имам добри новини :D :D :D // В осем без 15 бях на язовира и застанах на устието, точно където земята е бяла, може да е изсипан гипс или нещо от сорта 2 на 2 метра прашно петно (за тези, които искат да знаят точното място). Започнах с пружина с 2 куки, на едната торен червей, на другата царевица от консерва = ГРЕДА !!! 5 - 6 шаранчета по 300 - 400 гр. , не ти дават да метнеш, докато си сложа обтегачите и вече дърпат , УЖАС !!! Решението беше следното - 3 дънни на стойката + монтаж чепаре( 2 куки над олово) + СУХА царевица на силиконов косъм !!! Хвърлих на 15 - 20 метра от брега и захранвах с прашка, доста (4 кг. царевица). Резултата е 7 шарана (4 по 2 кг. и 3 по 3 кг.), два пъти ми скъса, като успах да видя, че е амур, а втория път се откачи далече и не успях да видя какво беше !
DSC00857.JPG
DSC00857.JPG (99.98 KiB) Преглеждано 950 пъти
DSC00861.JPG
DSC00861.JPG (78.73 KiB) Преглеждано 950 пъти
Не успях да направя много снимки, че ми падна батерията на телефона :x
Амм... и да спомена, че нямаше кой да ме снима и нося 46 номер обувки !
Последно промяна от Chromeo на Пет Май 04, 2012 6:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Мерси ,утре и аз ще драсна какви съм ги свършил :)
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Стискам палци !!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Даже сега си мисля дали да не потърся твоето място ,поне е подхранено вече :))
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Браво, миналата година ги бях надърпал точно там - в устието, от страната на заведението под свинарниците (брега беше леко заблатен). Излизаха същите риби, а на плувка - пак същите.
Интересно ми е, дали арендатора още ги храни с пилешки черва? т.е. плуват ли подобни карантии по повърхността и лайната от свинарниците оттичат ли се в язовира? Много ли е мътна водата?
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Водата днес беше мътна и това определено е добре, защото иначе можеше да ударим 4-ка белот с шараните на 4 очи ! Не плува карантия и до колкото ми е известно не са хранени с това тази година ! Иначе на плувка (на червей и консерва) излизаха само дребосъци по 200 - 300 , а също така пробвах и на пелета/гранула(на косъм) и пак дребосък излезна! Отказах се да се занимавам с дребосъка, защото нищо не правя освен да ги наранявам, пък и не правят много кеф дори и за плувка! В крайна сметка и плувката я сложих на суха, ама не нея не удари !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Да добавя, не че съм шаранджия и ловя тези прасета само през забраната...
Най добрите успехи на Бодрово ми бяха на консервирана царевица Бонкуеле-онази унгарската. Около мен имаше колеги с българска такава и рибата не щеше....
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Миналата година с тази твойта царевица на плувка и на фидер беше чудничко, ама сега на по-едрите им се е прияло нещо сухо :D
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Chromeo написа:Миналата година с тази твойта царевица на плувка и на фидер беше чудничко, ама сега на по-едрите им се е прияло нещо сухо :D
Благодаря за инфото :) Ще ги пробвам следващия уикенд.
Поздрави...
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”