Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Любимия воблер!

Мнение от cronos39 »

1,5 Не гази много ,ама много го харесват
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Мерси колега...Наслука
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Чета си постовете от преди 2 години и ми е смешно колко неук съм бил във тролинга.От тогава доста литература изчетох,а за клипчета да не говорим.Заедно с приятел стигах до истини.Сега съм доста отворен на воблерите.Ловя сомове целенасочено и съм щастлив,че контролирам нещата със знания придобити с четене.Съветвам да го правите и вие.
Вече имам любима ф-ма,която съм я открил и любими воблери от балса.Те са със здрава арматура,халки и куки.
http://www.youtube.com/watch?v=h0C2A84jXOk
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Намерих в Щатите от тия воблери по 5-6долара,мисля да ги пробвам на тролинг! :wink: Изображение
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Някой може ли да покаже играта на горните воблери?
Мисълта убива действието!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

В Щатите всичко е по-евтино,лодки,двигатели,сонари,Пауар Про....даже и Рапалите на Троли се намират под 3$ в кошове.....мога и снимки да пусна,но от Канада.Искаш ли да ти кажа колко струват там соко изтисквачките,климатиците и печките които продаваш тука на двойни цени спрямо техните.
Един ел. двигател като на Макс в Америка струва 900$,а в европа 1600евро.
Ето играта на горните воблери,ако за тях беше въпроса.
http://e-fish.bg/product/2283/nils-mast ... -11sm.html
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Някой да има впечатления от Yo-Zuri Crystal Minnow Deep Diver, R539 цвят GHRH? Чакам да го получа и удавя в опити за някоя добра Бяла :wink:
Изображение
Изображение Изображение Изображение
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Много добри воблери не само за бяла имам и добри сомове на тях.
РИЗОВ-70
новобранец
новобранец

Мнение от РИЗОВ-70 »

Emo-83 написа: Изглежда има какво да науча.Опитвам се да разсъждавам,но ми е трудно при избора на воблер.Не говоря за дълбочини,а за модели.Нямам опит и разчитам на случайноста или ако някой ми запали лампата.А тази лампа,макар и цъкната в повечето случаи не свети.Едно съм сигурен,че имам закупени воблери,които въобще не ми трябват.
Не мога да асимилирам как така големи сомове кълват на воблерчата,които до сега съм използвал за улавяне на стръв.
Ще дам пример за това.Едно малко Ъгли тип пъстръвка и 8 удара на сом.През останалото време хиляди подобни воблерчета без докосване.
Тактиките на всеки са различни.Тази на Гуджо е възможно най-бавно тролене на огромно разстояние.Самия той казва,че има чувството,че те(воблерите) дори не играят.Въпреки това хващаше сом на всеки язовир и всеки излет.
Друг ловящ колега пък лови на 30м. зад лодката и също хваща сомове и то големи.Познавам воблерите имам ги,но не хващам.Явно съм много тъпо Саше и има какво да се науча.И до сега отдавам повечето неща в този риболов на късмета.Но явно не е така,щом едни постоянно ловят,а други само зяпаме,като апльовци.
Краси ми казва,че трябва да имам предвид 5 неща.....но не ми споделя кои са.Аз изпълнявам само 4-ри от тях и за това не хващам сом.
Никой до сега не е седнал да ми разкаже теорията си за улов при тролинг.Но явно всеки има такава.Когато започна да ги ловя.....да знаете....някой нещо ми е казал за 5-тото нещо.Тук във форума не разчитам на това,но да знаете голям крадец и хитрец съм.......Така,че моля не се изпускайте....Ще ми заформите картина от която ще ви боли главичката,а после сами знаете....сипвам храна с количката. :wink:
Емо как си написал всичко което ми е във главата във момента.Имам една голяма тетрадка два цветни химикала :D и пиша всяка марка воблери на отделни страници кога ,къде,как 8)
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

radogagov написа:Някой да има впечатления от Yo-Zuri Crystal Minnow Deep Diver, R539 цвят GHRH? Чакам да го получа и удавя в опити за някоя добра Бяла :wink:
Изображение
Тази разцветка,както синия,костура и банана могат спокойно да ловят сомове във всичките им дълбочини....не само бели.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

РИЗОВ-70 написа: Емо как си написал всичко което ми е във главата във момента.Имам една голяма тетрадка два цветни химикала :D и пиша всяка марка воблери на отделни страници кога ,къде,как 8)
Знаеш ли!Никога не съм се срамувал,че не зная.Напротив,това ми е служело за двигател и амбиция да се науча.Това,че споделям различните етапи от моето развитие е защото съм искрен.Въобще не се интересувам,как мними противници могат да го използват срещу мен.За мен бялото си е бяло и черното черно.Не мога да не зная и да се правя на знаещ и обратното.
Много ми помогна в случая това,че никой не ми е казвал нищо за тролинга.Крал съм отделни думички за да сглобявам пъзели.Много съм чел и наблюдавал изказванията на различни колеги.За мен не е срамно да кажа,че съм научил неща дори от Троли(човек който се крие от сянката си).Той и други не са ми казвали нищо конкретно,а съм вадил думички от 100 поста.Когато е за риболов,помня много.
Амбицията ми да се науча и да оправя кашата си в главата е била моя двигател.Но най-много съм се научил от взаимното ми контактуване с Томахавката от Шумен.
Това е едно мислещо и интелигентно човече на моето ниво и стаж в тролинга.Заедно с него сме стояли по цели нощи обсъждайки различни неща и стигайки до истини скрити по нашите форуми.
Конкретно с покупките за воблери.
Те трябва да се правят със стил,а не разбъркано.....както правех в началото.Но за това си трябват знания и подредба на нещата в главата.
След запалването на една лампа,следващата се пали по-лесно.А след нея лампите се палят сами.
За две години,ако имаш човек до тебе и подходяща среда,можеш да напреднеш много.Тогава ще видиш,как случайните сомове се превръщат в закономерност.Мога да пиша и да говоря много по този въпрос,защото ми е интересно и не крия нищо,което зная и съм научил.
За целта трябва да се тръгне от начало и пост по пост да се палят лампите.Минал съм по този път и за това зная всички тайни пътечки.Готов съм в градивни разговори,да споделям всичко,защото моя сом няма да хване никой.
Конкретно при воблерите вече съм в час и ако прецените мога да ви бъда полезен тук във форума.Това,че имам голям кръг от приятели тролингисти,както и инфо от цялата страна,ми помага много.
Ето и първата точка която предпазва от набутване при покупка на различни воблери.
Това е спирането и определянето на 3 ловящи фирми,които ще ви дадат нужния стил.
Останалото ще продължа в следващите постове,ако има приятелска атмосфера предразполагаща към споделяне.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изобщо не се крия от никой и всички тролингисти вече ме знаят от близо! :wink: От мен най-много си откраднал,ма ти е простено засега! :wink: Успех в търсенето на любимия воблер!Специално Троли няма такъв,та няма с кво да се похвали,независимо от слуховете за моите биячи! :wink: Та го търся постоянно,вече 9-та година тоя прословут "Любим воблер",па дано го намерим все некогаш! :roll: А сега сбогом,че не ми се общува в момента с тебе! :cry:Ако искаш можеш да споделиш през това време пред аудиторията и на драгите зрители, Българската история на Нилс Мастер,та да ми вдигнеш рейтинга! :roll: :wink: :drinkers:
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Emo-83 написа:
radogagov написа:Някой да има впечатления от Yo-Zuri Crystal Minnow Deep Diver, R539 цвят GHRH? Чакам да го получа и удавя в опити за някоя добра Бяла :wink:
Изображение
Тази разцветка,както синия,костура и банана могат спокойно да ловят сомове във всичките им дълбочини....не само бели.
Воблера е много добър. Аз лично предпочитам по=големите размери.
Ловят от пъстърва до сом.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

[quote="Troli Rapala" От мен най-много си откраднал,ма ти е простено засега! :wink: [/quote]

Щом не ти се общува,няма какво да обеснявам.Нищо и никога не си ми казал думичка за тролинга.Нещата,които съм крал,като инфо предоставено по форумите е за всички.Но не всеки може да ги ползва,защото са писани по завоалиран начин и през околовръстното.
Нилса и мострите му ти ги дадох на тебе за проба.Хвана риба преди да си пуснеш останалите пръчки.После пусна възхваляваща тема за тези примамки,точно тук в На риба.
Тя беше изтрита,защото беше преценено,че е реклама.Сега плюеш по воблерите на Нилс,защото ме мразиш.Точно поради същата причина си измисляш и другите неща за мен.
Любими воблери естественно имам.Те са във всички ф-ми.Не робувам на марки,а на бойци и Нилса е един от тях.Но умишлено няма да пиша за него.Не искам да се приема за реклама и да храня с материал жлъчни душички.До края на Юли не съм ползвал друг воблер и лодката ни е била винаги номер едно на съответния водоем.След това преминах на други марки воблери,поради различните дълбочини и събития.
Саше......нищо не съм крал от тебе....обърни се към друг човек,но и той не е откраднал нищо.
Това,че те е гледал какво пазаруваш,не е все едно да ти е бръкнал в джоба или ти да си му казал нещо.Кражба на инфо ли е какво пускаш в копува продава...ебей е същото.
Освен Нилсовете се доверявам на Рапала,Ю-зури,Бомбер и някои модели на Салмо.
Естествено,имам други биячи от други ф-ми.Но там не пазарувам,като преди на случаен принцип......само топ разцветките на доказани воблери ставащи за сом.Защото всяка една примамка може да улови риба,но в някои модели и цветове говорим за 5 към 1 или 10 към едно.
Воблери със слаби човки,куки,халки,арматура....не ползвам,ако ще да има супер игра.
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Ето и един клен на този воблер размера на воблера е 11см.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”