Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Поводи за щука
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поводи за щука
Колеги, напоследък имам 2 последователни случая на разплитане на купешки поводи за щука,разплитат се от вирбела там където са насукани за да стане свързването на вирбела към самия стоманен повод.
Така по този начин вече две трофейни щуки си заминаха и аз останах с пръст в устата.Използвам от обикновените стоманени поводи с 2 вирбела (по един в двата си края),дето имат някакво еластично покритие отгоре-има във всеки рибарски магазин и са черни или зелени на цвят.
Та искам да ви питам, някой от Вас дали знае откъде да си набавя свястни поводи,че ми писна вече от ментета,предлагат ми едни волфрамови,ама нещо ми се виждат пунта мара,та ако някой може да ме светне за нещо по-свясно ще му бъда благодарен - имам в предвид нещо купешко,щото не ми се занимава сам да си правя поводи от струна за китари или т. подобни - все пак не ми трябва само 1,2 повода - аз ходя
за щука с 6 пръчки обикновено:)
Така по този начин вече две трофейни щуки си заминаха и аз останах с пръст в устата.Използвам от обикновените стоманени поводи с 2 вирбела (по един в двата си края),дето имат някакво еластично покритие отгоре-има във всеки рибарски магазин и са черни или зелени на цвят.
Та искам да ви питам, някой от Вас дали знае откъде да си набавя свястни поводи,че ми писна вече от ментета,предлагат ми едни волфрамови,ама нещо ми се виждат пунта мара,та ако някой може да ме светне за нещо по-свясно ще му бъда благодарен - имам в предвид нещо купешко,щото не ми се занимава сам да си правя поводи от струна за китари или т. подобни - все пак не ми трябва само 1,2 повода - аз ходя
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- научил се да хвърля
Re: Поводи за щука
Не риболовец, рибар си ти!!!аз ходя за щука с 6 пръчки обикновено
За риболов от маса и жена ставам.
- чпс
- ще става разбирач
Колега Katri,
Повод за щука с плетена метална сърцевина и черно пластмасово покритие се продава на метър (мисля 0,50 ст) в магазина на Ивайло Христов срещу Пирогов, а сигурно и на много други места.
Там продават и специални метални втулки, с които краищата на повода се оформят без възли, а с деформация на втулката.
Втулката се нанизва на повода, единия му край образува ухо на което се нанизва кука или вирбел и се вмъква обратно във втулката - така че да стърчи ~ 1 мм.
Ако ще използваш повода без вирбел и ще го съединяваш с друг клуп - трябва да прецениш колко голям да бъде клупа.
Деформацията на втулката би могла да се извърши с обикновени клещи, но има и специални клещи за кримпване на такива втулки.
Повод за щука с плетена метална сърцевина и черно пластмасово покритие се продава на метър (мисля 0,50 ст) в магазина на Ивайло Христов срещу Пирогов, а сигурно и на много други места.
Там продават и специални метални втулки, с които краищата на повода се оформят без възли, а с деформация на втулката.
Втулката се нанизва на повода, единия му край образува ухо на което се нанизва кука или вирбел и се вмъква обратно във втулката - така че да стърчи ~ 1 мм.
Ако ще използваш повода без вирбел и ще го съединяваш с друг клуп - трябва да прецениш колко голям да бъде клупа.
Деформацията на втулката би могла да се извърши с обикновени клещи, но има и специални клещи за кримпване на такива втулки.
- Николай Неделков
- учете се от него
е то в БГ останаха водоеми колкото пръстите на едната ръка които да не са платени... значи повечето тука сме рибари,така лиdaiwa написа:E, ако ходи на платено, със сигурност е рибар

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги, благодаря за отговорите много са съдържателни няма що:)
Сега не смятам да обяснявам каква е разликата м/у рибаря и риболовеца,защото много е изписано по въпроса, а иначе наистина ходя само по платени водоеми за щука, защото то по неплатените я няма никва тази риба или почти я няма и за да си направи кефа човек все по-често се налага да се ходи на платено.
Чавдар Петров - ще пробвам твоя метод само да си намеря такива втулки от някъде в Пловдив и направо на купешките поводи ще ги монтирам,така ще имам двойна осигуровка
Сега не смятам да обяснявам каква е разликата м/у рибаря и риболовеца,защото много е изписано по въпроса, а иначе наистина ходя само по платени водоеми за щука, защото то по неплатените я няма никва тази риба или почти я няма и за да си направи кефа човек все по-често се налага да се ходи на платено.
Чавдар Петров - ще пробвам твоя метод само да си намеря такива втулки от някъде в Пловдив и направо на купешките поводи ще ги монтирам,така ще имам двойна осигуровка
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- сериозен играч
Re: Поводи за щука
Капни по малко Каноконлит на оплетката и през 2-3 излета прави същотоkatri написа:Колеги, напоследък имам 2 последователни случая на разплитане на купешки поводи за щука,разплитат се от вирбела там където са насукани за да стане свързването на вирбела към самия стоманен повод.

- Диканаров
- кандидат преподавател
поводи за щука
Колега Катри, в магазина до "Водната" палата Краси продава на метър кевларено влакно. Един метър е 0.60лв. От него можеш да си направиш три прилични повода. Влакното е без "памет" и е идеално за щуката. Щом си от Пловдив , знаеш къде е . На слука! 

- Диканаров
- кандидат преподавател
поводи за щука.
Забравих да напиша, че аз си връзвам директно куките с този кевлар. Много е мек И тънак, а е с отлична носимост! 

Re: поводи за щука
аз видях кевлара на Диканаров и вече съм си поръчал. Хем е здраво, хем тънко, хем меко. абе идеално. послушай го!!!Диканаров написа:Колега Катри, в магазина до "Водната" палата Краси продава на метър кевларено влакно. Един метър е 0.60лв. От него можеш да си направиш три прилични повода. Влакното е без "памет" и е идеално за щуката. Щом си от Пловдив , знаеш къде е . На слука!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/