Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовири около Хасково
Модератор: sapuna
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Язовири около Хасково
Инфото от днес ,пристигнах на язовира към 9:30 и до 10:30; 11 ,приготвях Мача ,захранки и тем подобни щуротии ,застанах на същото място на което колегата Chromeo беше ловил вчера ,риболова започна със 2 шаранчета по педя,2 към 1кг и един добър към 2 кг, 2кг и нещо който се откачи точно пред кепа ,към 12 риболова замря ,рибата тотално отказа да се храни , а преди това играеше много ,постоянно имаше скоци над водата.Излета ми приключи във 15 часа защото задуха силен вятър ,даже и дъжд скапа и реших да приключвам.Общо взето риболова мога да го окачествя като мн слаб поради ред причини които ме сполетяха .Първо захранката ме подведе,разбърках към 3 кг захранка на Starfish ,която не ми хареса беше мн лепкава и цялата стана на бучки и при мятането и във водата след близо час още не бяха се разпаднали топките, които метнах близо до брега да видя как работи самата захранка,после се оказа че нямам куки със правилния номер ,отначало стартирах със 12 номер ,но имаше прекалено мн фитки със тях,и реших да мина на по големи но се оказа ,че нося само куки N6,които пък бяха прекалено големи ,после установих ,че влакното което ползвам е жив боклук ,хора не си купувайте влакна на Clarusso ,прекалено лесно се къса и не държи на възел ,заради него накрая загубих и един 12 гр ваглер.Та във общи линии така протече днешния излет,тази седмица отивам да напазарувам нови качествени куки и влакна и към вторник ,сряда отивам на реванш.Поздрави 

- Vid
- кандидат преподавател
Днес, след солидно преяждане и леко препиване жената ме натовари на колата и решихме да се разходим до яз.Сираково. Язовира е в списъка на разрешените от ИАРА. Целта на тричасовия излет от 17 до 20 ч. беше риболов на костур на джиг и на други спин-похвати.
С две думи - поредното разочарование. Освен мен, на язовира имаше още само една кола на отсрещния бряг. Останах с впечатление, че във водоема има само дребосък и много, ама много змии, "срещнах" 5 броя, като едната дори не можа да избяга защото се мъчеше да погълне огромна жаба...
п.п. Вече посетих всички разрешени водоеми през забраната в Хасковска област, с изключение на Доситеево (който и нямам желания да видя) и Ви съветвам да не си губите времето по тези гьолове.
С две думи - поредното разочарование. Освен мен, на язовира имаше още само една кола на отсрещния бряг. Останах с впечатление, че във водоема има само дребосък и много, ама много змии, "срещнах" 5 броя, като едната дори не можа да избяга защото се мъчеше да погълне огромна жаба...
п.п. Вече посетих всички разрешени водоеми през забраната в Хасковска област, с изключение на Доситеево (който и нямам желания да видя) и Ви съветвам да не си губите времето по тези гьолове.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
На Жълти бряг опита ли?
- Vid
- кандидат преподавател
Преди седмица бях там. За първи път го посещавам и за последен. Язовира е голям, но много плитък и си е чисто и просто една голяма, воняща, зеленясала локва. Водораслите са повече от водата и то от ония тънките и мазните. След всяко обиране на линията, 5 мин. ги чистя... Иначе се вижда, че блесна №1 я гонят аквариумни костурчета до 4-5 см. дължина ама им идва бая голяма..kir4o9612 написа:На Жълти бряг опита ли?
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, вчера реших да се разходя до Даскалово да видя как е положението и да се опитам да изкарам някоя по-едра риба, от тези които съм виждал да вадят ! В 8 без 15 бях там с още 4-ма човека, което означаваше, че трябва да сме на по-широчко място, а това пък означава че нямаше как активно да сменям места и да обикалям в търсене на големите шарани ! Заредих 3 дънни(с две куки над оловото) със суха царевица, хвърлих ги на по 15 метра от брега, изхвърлях 1 кг. царевица като за начален старт и си сглобих плувката с пелетка на косъм. През целия ден шарани по 1 кг.(с люспи; голи; бели; оранжеви; петнисти; к'вото дойде). Не колеги, няма грешка,с право пиша 'оранжеви' ! Това беше само на плувка, което изброих,а на дъното - нищо ! ОБАЧЕ в 5 и 30 чух (бях на 30 метра от стойката с дънните) стабилен писък на сигнализатори; хвърлих плувки, пелети, цигари , кафета и през трънаци и храсти до дънните (това упражнение го направих 4 пъти до 8:10 рm) и резултата е една 8-ца, 7-ца и 3-ка, и едно което избяга
/// но за щастие днес имах оператор(бащата) !!!

catch a fish or die trying !!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Ще ме караш да ходя и аз да пробвам как е там ,макар ,че аз съм запален плувкар и със сигурност няма да ударя такъв джакпот .Поздрави 

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Pikem, хората вадят такива на плувка основно , а не на дъно !!! Виждал съм колеги да вадят 10-ки на плувка и този риболов е най-успешен там ! Съвета на собственици и рибари е: хвърляй на плувка на пелета на 10м. от брега. Няма да видиш хора да мятат на суха царевица, нито да слагат царевица(медна или консерва) на плувка, всичко мятана пелети и фидер, обаче на мене тия неща не ми допадат като метод и затова реших да им покажа, че любимата ми суха царевица действа навсякъде, ако ще и шарана да е хранен с кокосови орехи ! Майката му е захранване!
- Vid
- кандидат преподавател
За Даскалово всички знаем че излиза риба, но той е в Кърджалийски регион, не в Хасковски, ама както и да е.
Някой може ли да сподели нещо за Даскалово №2 т.е. следващия язовир, който е също уникален като природа и дълбочина. Доколкото ми е известно, през миналата година беше арендован наново и новия арендатор го зарибяваше.... Има ли риба и някой дали го е посещавал? Таксата беше 5 лв. и квото си хванеш..., това миналата година, а сега??
Някой може ли да сподели нещо за Даскалово №2 т.е. следващия язовир, който е също уникален като природа и дълбочина. Доколкото ми е известно, през миналата година беше арендован наново и новия арендатор го зарибяваше.... Има ли риба и някой дали го е посещавал? Таксата беше 5 лв. и квото си хванеш..., това миналата година, а сега??
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Приятели са ходили там миналата година (в края), но не са си тръгнали с нищо, освен с 5 лв. по-малко! Утре ще разпитам местни хора от Даскалово да ми кажат с точност как стоят нещата !
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Язовирът е арендован от нов собственик, който по дадената ми информация за сега не е направил нищо по зарибяването на язовира, защото чака доставка на риба от язовир, чиято аренда е към края си и се очаква от там да вземе риба на по-ниска цена. За сега рибарите там нямат успех, единствено един щекар е ударл шаран 6 кг. но следващите му посещения на същия язовир са били безрезултатни ;(Vid написа:За Даскалово всички знаем че излиза риба, но той е в Кърджалийски регион, не в Хасковски, ама както и да е.
- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря за информацията.
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, хайде разходете се неделя на чист въздух! Стига сте седяли вкъщи, пък се похвалете после
Поздрави !

- Vid
- кандидат преподавател
То хубаво и задължително ще се разходим, ама от този дъжд вече ще ни поникнат хриле и ще започнем да ловим риба със зъбе... Въпроса е как и докъде ще успеем да стигнем в тези калища, пък ако не, добре и здравословно е да повървим пеша...
Хубавото е, че малко остана до края на забраната и ще спрем да пълним гушите на арендаторите... (това се отнася за някои от нас които основно ловят хищници на спининг)
Хубавото е, че малко остана до края на забраната и ще спрем да пълним гушите на арендаторите... (това се отнася за някои от нас които основно ловят хищници на спининг)
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Неделя, понеделник и вторник ще е добре! После пак почва да вали, така че със/без пари/кола в неделя и вторник ще ходя някъде ! Очаквайте включване 

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, вчера бях на Бодрово и резултата е: шаран(2.0кг. и 4.200кг.) ; амур(3кг. и 2кг.) ; каракуда( 6 броя около 400 гр.). Не беше активна рибата много, особено по-едрите риби бяха заспали! Щом удариха 2-а от 500-те амура в язовира, вместо многобройните шарани та дори и малки, явно още не е хвърлил хайвер
// А другото, което не ми харесва е че миналата година една мрежа не съм видял в язовира, но сега 5 пъти съм бил от началото на годината и 5-те пъти киснат мрежи !!!//