СЕЗОН 2012

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Re: СЕЗОН 2012

Мнение от Pretor »

Браво и на двамата!
Изображение
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Браво Динко, надявам се през новия сезон и аз да видя някой лавракис, нямам още сефте на такава риба.
Пашата обича смелите.
Аватар
dimardesy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dimardesy »

Барета, благодаря ти, искрено ти го пожелавам, приятелю, жив и здрав и на равни...
Аватар
niki_fire1977
новобранец
новобранец

Мнение от niki_fire1977 »

dimardesy написа:и моето откриване на сезона
Ей това се казва откриване на сезон. Къде, и на каква дълбочина ако не е тайна центрова зъбаткото, че нещо не ги виждам напоследък :axe:
Аватар
dimardesy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dimardesy »

Температурата на водата беше 13-14 градуса на дълбочина около 7-8 метра, изплувайки от засада между скали в южна посока, забелязах как нещо се раздвижи зад един от камъните и когато харпунът ми беше на разстояние от метър над главата му, стрелях, на снимката се вижда бяла точка над хрилния капак, рибата според мен беше в засада и също ловуваше, беше пълна с храна...
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Ето това е точна информация за улова, радвам се че го споделяш с нас. Ама няма да казваш мястото, че на другия ден ще имаш сериозна конкуренция. В другия форум се поде кампания по тази част, ама как да споделя като 2 пъти ми се случи след снимки с рибата във форума, отивам на следващия ден на место и какво да видя , 4 буя вътре. Вече снимам улова си на земята.
Пашата обича смелите.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Изображение
продължавам с разнообразието
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Еее с тоя зарган през направо ме уби :). Сега е месец Май, май всичко се обърка :)
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Пролетта дойде и морето вече се постопли. Студенолюбивите рибоци се изнесоха към дълбините. Обаче вече са тук платерините и кефалите. Решил съм да пробвам как се държи харпуна с нови ластици. По- тънки за по-лесно зареждане без употреба на джапанка. Нещо не ги долюбвам тези допълнителни екстри. Някакси ми пречат на дишането. Както и да е. Да не говорим, че имам и нов неопрен с камуфлажни краски. И той е за тестване. Имам за тестване и новостъкмен харпун за втори изстрел. Абе дето се вика трябва ми половин ден да се плицикам. Отново обаче свободното време е кът. Все пак освободих няколко часа по обяд и ето ме на най-близката буна. Петте минути моткане около колата ме накараха да завра и топването в хладката вода беше блаженство. Кеф. И бистро при това. Вижда се метри напреде. Малко пообъркване с двата ластика и с втория опит съмна линия. Около мен атерини. Много. Докъдето поглед ти стига. Има и дребни има и едри има и откровенно грамадни. Плачат си за чипаре и това сие. Аз съм за по-големи и тези само ги наблюдавам. По дъното са наредени попченца. Дет се вика детската градина е на разходка. Мяркат се две по-едри ама много бързо се изнасят, даже не мога да ги разгледам. Лягам по камъни и цепки ама така желаните риби ги няма. Минавам по пясъка и там навсякъде огазено от езици. Стъпките на джапанките са във всички посоки и с различни размери. За бързия ми оглед обаче не мярнах нито един. Време е да се насоча към буната. Рибари учудващо няма и няма да ме гледат на кръв. На буната също е бистро. Закотвам буя и почвам да се топя по различните камъчета. Нещо ми куца малко техниката, че поразмътвам. Ама цялата бума е моя и се местя. Половин час нищо не мина и ми омръзна. Почнах да оглеждам какво има наоколо. Пред буната две мини попчета. Няколко рапана по тетраподите и два скални рака. Пустош. Единственото движение е от атерините. Пошарих още малко и хайде пак към плиткача. Там ми е по- интересно. Отново разгледах следите от джапанки. Между тях имаше наредени доста пясъчни попчета заровени в пяъка. С пръст като ги бутнеш и чак тогава мърдат. По дно време гледам до някаква решетка наредени близо 50 попчета. Стана ми интересно за какво е този митинг. Полека се потопих и са приближих. Чесно се изненадах. Всичките попчета бяха от един по- странен вид. С една такава разрошена перка отгоре. Видях , че взеха да се притесняват и ги оставих.
Пак започнах да се крия между камъните. Ама отново нищо. Скуката взе да ме натиска здраво. Докато раздишвам ме подминава заргана. Я първата за сезона. Любувам и се как плува на милиметри от повърхността. Изпращам я с поглед. Обръщам се и ято платерини почват да ме заобикалят. Едри и хобави. Взимам на мерник най едрата натискам спусъка и нищо. Не ще да стреля. Отново натискам и пак ц. Стискам с все сила стрелата излита и пропускам. Платерините дойдоха спокойно да ме разгледат. Аз не мърдам за да си останат спокойни. Ама вътрешно съм пред избухване. Зареждам отново и никой не минава. Минутите си текът. Пак се прехвърлям на буната и отново минават заргани. Този път е цял пасаж. Отново ги изпращам с поглед и продължавам да се крия от .. атерините. Да ама след единия облак с атерини се движише пасаж с платеринки. Минаха ми точно над главата и не можах да стрелям. Колкото и да натисках спусъка. Какво му стана на този новия харпун. Проверявам на една близка атерина и стреля. Ама трябва много здраво да натисна. Отново минават платерини. Този път стрелям и не улучвам. Почвам да се чудя харпуна ли е виновен или аз. Отново минава пасаж със заргани. Този път аз съм доло и зарганите са над мен. Повеждам най-едрата и почвам борбата с натискане на пустия му спусък. Минават секунди. Рибите се отдалечават и най- накрая следва изстрел. Зарганата е улучена. Учудвам се и аз. Рибата е на въжето почти до стрелата. Това си е добра дистанция. Доволен съм че харпуна стреля точно. Явно мърдам като се зоря да натискам спусъка. Решавам да правя поредния екперимент. Взимам и харпуна с тройката. Малко на каубой го давам ама не ми пука. След десетина гмуркания платерините пристигат. Дребни са ама за теста стават. С дългия харпун пропускам. Изчаквам да доближат и пробвам тройката. Стреля колкото очаквах. Метър пред върха. Рибите минават на цели два метра и съответно отново пропускам. Все пак за това за което ми трябва тройката е добре. Отново гмуркания докато ми омръзва да стоя, а и други риби не минават. Насочвам се към колата. По пътя ме подминават отново платерини и отново съм на повърхността. Плюя шнорхела и потъвам леко, колкото да не се клачтя то вълната. Стрелям с две ръце за стабилност и първата платерина за сезона е налиния. А харпуна го чака ремонт. Правя още няколко засади и минават само двойка забързани платерини. Изшумявам при премерването им и те се плашат. Все пак видях риби. Време е за прибиране, че имам други занимавки. Изкарал съм само 3 часа във водата ама удоволствието е невероятно. Обещавам си пак да се топна, ама като си оправя харпуна.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Как го описа,ще кажеш че бях с теб
Поздрави и това да е най-слабия риболов за сезона
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Разбрах вече оправил си спусъка. Само пълен кукан от тук нататък. :D
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Браво Рики, без малко да вляза с теб в река Кабул. Пак се обърках, в морето бе.
Пашата обича смелите.
ruslani4
новобранец
новобранец

Мнение от ruslani4 »

Златко, яко са те излъгали. Аз бях сам там тогава, но си носих 4 буя. Хем теб да откажа, хем Пипин да каже евала батка, хи хи хи хи . .. ...
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

"За два часа и половина само това намерих"
(батерия за "Нокиа")
Така ме посрешна Бабанковото на "стрелбището" (пристанището) в Поморие
Изображение
"Аааааа,нали съм тука,може и само като кибик,мааааа....
Изображение
Резултат не закъсня де :wink:
Изображение
Те така е: кой може-хваща,кой има деца-си ги гледа
Айде поздрави и наравни :D
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Лицето е същото-Емо Бабанков
Мястото пристанището в Поморие(на вниманието на Бат Юри-Pretor)
След17:30-докъм19:30,дълбочина хмммм-от 30 сантиметра,до 4,5-5:00метра
Ма всичкото живот "върви" на две педи вода :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Извод:Кой влиза-взима риба;кой има има деца-си ги гледа :wink:
ПП:Днес пак съм "мама Тольо" :lol:
Поздрави и наравни на всички
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”