Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

СЕЗОН 2012
Модератор: nkolev66
Re: СЕЗОН 2012
Браво Динко, надявам се през новия сезон и аз да видя някой лавракис, нямам още сефте на такава риба.
Пашата обича смелите.
- dimardesy
- новобранец
- Обратна връзка:
Барета, благодаря ти, искрено ти го пожелавам, приятелю, жив и здрав и на равни...
- niki_fire1977
- новобранец
Ей това се казва откриване на сезон. Къде, и на каква дълбочина ако не е тайна центрова зъбаткото, че нещо не ги виждам напоследъкdimardesy написа:и моето откриване на сезона

- dimardesy
- новобранец
- Обратна връзка:
Температурата на водата беше 13-14 градуса на дълбочина около 7-8 метра, изплувайки от засада между скали в южна посока, забелязах как нещо се раздвижи зад един от камъните и когато харпунът ми беше на разстояние от метър над главата му, стрелях, на снимката се вижда бяла точка над хрилния капак, рибата според мен беше в засада и също ловуваше, беше пълна с храна...
Ето това е точна информация за улова, радвам се че го споделяш с нас. Ама няма да казваш мястото, че на другия ден ще имаш сериозна конкуренция. В другия форум се поде кампания по тази част, ама как да споделя като 2 пъти ми се случи след снимки с рибата във форума, отивам на следващия ден на место и какво да видя , 4 буя вътре. Вече снимам улова си на земята.
Пашата обича смелите.
- rikitikitavi
- разбира нещата

продължавам с разнообразието
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Еее с тоя зарган през направо ме уби
. Сега е месец Май, май всичко се обърка 

- rikitikitavi
- разбира нещата
Пролетта дойде и морето вече се постопли. Студенолюбивите рибоци се изнесоха към дълбините. Обаче вече са тук платерините и кефалите. Решил съм да пробвам как се държи харпуна с нови ластици. По- тънки за по-лесно зареждане без употреба на джапанка. Нещо не ги долюбвам тези допълнителни екстри. Някакси ми пречат на дишането. Както и да е. Да не говорим, че имам и нов неопрен с камуфлажни краски. И той е за тестване. Имам за тестване и новостъкмен харпун за втори изстрел. Абе дето се вика трябва ми половин ден да се плицикам. Отново обаче свободното време е кът. Все пак освободих няколко часа по обяд и ето ме на най-близката буна. Петте минути моткане около колата ме накараха да завра и топването в хладката вода беше блаженство. Кеф. И бистро при това. Вижда се метри напреде. Малко пообъркване с двата ластика и с втория опит съмна линия. Около мен атерини. Много. Докъдето поглед ти стига. Има и дребни има и едри има и откровенно грамадни. Плачат си за чипаре и това сие. Аз съм за по-големи и тези само ги наблюдавам. По дъното са наредени попченца. Дет се вика детската градина е на разходка. Мяркат се две по-едри ама много бързо се изнасят, даже не мога да ги разгледам. Лягам по камъни и цепки ама така желаните риби ги няма. Минавам по пясъка и там навсякъде огазено от езици. Стъпките на джапанките са във всички посоки и с различни размери. За бързия ми оглед обаче не мярнах нито един. Време е да се насоча към буната. Рибари учудващо няма и няма да ме гледат на кръв. На буната също е бистро. Закотвам буя и почвам да се топя по различните камъчета. Нещо ми куца малко техниката, че поразмътвам. Ама цялата бума е моя и се местя. Половин час нищо не мина и ми омръзна. Почнах да оглеждам какво има наоколо. Пред буната две мини попчета. Няколко рапана по тетраподите и два скални рака. Пустош. Единственото движение е от атерините. Пошарих още малко и хайде пак към плиткача. Там ми е по- интересно. Отново разгледах следите от джапанки. Между тях имаше наредени доста пясъчни попчета заровени в пяъка. С пръст като ги бутнеш и чак тогава мърдат. По дно време гледам до някаква решетка наредени близо 50 попчета. Стана ми интересно за какво е този митинг. Полека се потопих и са приближих. Чесно се изненадах. Всичките попчета бяха от един по- странен вид. С една такава разрошена перка отгоре. Видях , че взеха да се притесняват и ги оставих.
Пак започнах да се крия между камъните. Ама отново нищо. Скуката взе да ме натиска здраво. Докато раздишвам ме подминава заргана. Я първата за сезона. Любувам и се как плува на милиметри от повърхността. Изпращам я с поглед. Обръщам се и ято платерини почват да ме заобикалят. Едри и хобави. Взимам на мерник най едрата натискам спусъка и нищо. Не ще да стреля. Отново натискам и пак ц. Стискам с все сила стрелата излита и пропускам. Платерините дойдоха спокойно да ме разгледат. Аз не мърдам за да си останат спокойни. Ама вътрешно съм пред избухване. Зареждам отново и никой не минава. Минутите си текът. Пак се прехвърлям на буната и отново минават заргани. Този път е цял пасаж. Отново ги изпращам с поглед и продължавам да се крия от .. атерините. Да ама след единия облак с атерини се движише пасаж с платеринки. Минаха ми точно над главата и не можах да стрелям. Колкото и да натисках спусъка. Какво му стана на този новия харпун. Проверявам на една близка атерина и стреля. Ама трябва много здраво да натисна. Отново минават платерини. Този път стрелям и не улучвам. Почвам да се чудя харпуна ли е виновен или аз. Отново минава пасаж със заргани. Този път аз съм доло и зарганите са над мен. Повеждам най-едрата и почвам борбата с натискане на пустия му спусък. Минават секунди. Рибите се отдалечават и най- накрая следва изстрел. Зарганата е улучена. Учудвам се и аз. Рибата е на въжето почти до стрелата. Това си е добра дистанция. Доволен съм че харпуна стреля точно. Явно мърдам като се зоря да натискам спусъка. Решавам да правя поредния екперимент. Взимам и харпуна с тройката. Малко на каубой го давам ама не ми пука. След десетина гмуркания платерините пристигат. Дребни са ама за теста стават. С дългия харпун пропускам. Изчаквам да доближат и пробвам тройката. Стреля колкото очаквах. Метър пред върха. Рибите минават на цели два метра и съответно отново пропускам. Все пак за това за което ми трябва тройката е добре. Отново гмуркания докато ми омръзва да стоя, а и други риби не минават. Насочвам се към колата. По пътя ме подминават отново платерини и отново съм на повърхността. Плюя шнорхела и потъвам леко, колкото да не се клачтя то вълната. Стрелям с две ръце за стабилност и първата платерина за сезона е налиния. А харпуна го чака ремонт. Правя още няколко засади и минават само двойка забързани платерини. Изшумявам при премерването им и те се плашат. Все пак видях риби. Време е за прибиране, че имам други занимавки. Изкарал съм само 3 часа във водата ама удоволствието е невероятно. Обещавам си пак да се топна, ама като си оправя харпуна.
Пак започнах да се крия между камъните. Ама отново нищо. Скуката взе да ме натиска здраво. Докато раздишвам ме подминава заргана. Я първата за сезона. Любувам и се как плува на милиметри от повърхността. Изпращам я с поглед. Обръщам се и ято платерини почват да ме заобикалят. Едри и хобави. Взимам на мерник най едрата натискам спусъка и нищо. Не ще да стреля. Отново натискам и пак ц. Стискам с все сила стрелата излита и пропускам. Платерините дойдоха спокойно да ме разгледат. Аз не мърдам за да си останат спокойни. Ама вътрешно съм пред избухване. Зареждам отново и никой не минава. Минутите си текът. Пак се прехвърлям на буната и отново минават заргани. Този път е цял пасаж. Отново ги изпращам с поглед и продължавам да се крия от .. атерините. Да ама след единия облак с атерини се движише пасаж с платеринки. Минаха ми точно над главата и не можах да стрелям. Колкото и да натисках спусъка. Какво му стана на този новия харпун. Проверявам на една близка атерина и стреля. Ама трябва много здраво да натисна. Отново минават платерини. Този път стрелям и не улучвам. Почвам да се чудя харпуна ли е виновен или аз. Отново минава пасаж със заргани. Този път аз съм доло и зарганите са над мен. Повеждам най-едрата и почвам борбата с натискане на пустия му спусък. Минават секунди. Рибите се отдалечават и най- накрая следва изстрел. Зарганата е улучена. Учудвам се и аз. Рибата е на въжето почти до стрелата. Това си е добра дистанция. Доволен съм че харпуна стреля точно. Явно мърдам като се зоря да натискам спусъка. Решавам да правя поредния екперимент. Взимам и харпуна с тройката. Малко на каубой го давам ама не ми пука. След десетина гмуркания платерините пристигат. Дребни са ама за теста стават. С дългия харпун пропускам. Изчаквам да доближат и пробвам тройката. Стреля колкото очаквах. Метър пред върха. Рибите минават на цели два метра и съответно отново пропускам. Все пак за това за което ми трябва тройката е добре. Отново гмуркания докато ми омръзва да стоя, а и други риби не минават. Насочвам се към колата. По пътя ме подминават отново платерини и отново съм на повърхността. Плюя шнорхела и потъвам леко, колкото да не се клачтя то вълната. Стрелям с две ръце за стабилност и първата платерина за сезона е налиния. А харпуна го чака ремонт. Правя още няколко засади и минават само двойка забързани платерини. Изшумявам при премерването им и те се плашат. Все пак видях риби. Време е за прибиране, че имам други занимавки. Изкарал съм само 3 часа във водата ама удоволствието е невероятно. Обещавам си пак да се топна, ама като си оправя харпуна.
Е-книгата "Черноморски риболов"
-
- разбира нещата
Как го описа,ще кажеш че бях с теб
Поздрави и това да е най-слабия риболов за сезона
Поздрави и това да е най-слабия риболов за сезона
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Разбрах вече оправил си спусъка. Само пълен кукан от тук нататък. 

Браво Рики, без малко да вляза с теб в река Кабул. Пак се обърках, в морето бе.
Пашата обича смелите.
Златко, яко са те излъгали. Аз бях сам там тогава, но си носих 4 буя. Хем теб да откажа, хем Пипин да каже евала батка, хи хи хи хи . .. ...
-
- разбира нещата
"За два часа и половина само това намерих"
(батерия за "Нокиа")
Така ме посрешна Бабанковото на "стрелбището" (пристанището) в Поморие

"Аааааа,нали съм тука,може и само като кибик,мааааа....

Резултат не закъсня де

Те така е: кой може-хваща,кой има деца-си ги гледа
Айде поздрави и наравни
(батерия за "Нокиа")
Така ме посрешна Бабанковото на "стрелбището" (пристанището) в Поморие

"Аааааа,нали съм тука,може и само като кибик,мааааа....

Резултат не закъсня де

Те така е: кой може-хваща,кой има деца-си ги гледа
Айде поздрави и наравни

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
-
- разбира нещата
Лицето е същото-Емо Бабанков
Мястото пристанището в Поморие(на вниманието на Бат Юри-Pretor)
След17:30-докъм19:30,дълбочина хмммм-от 30 сантиметра,до 4,5-5:00метра
Ма всичкото живот "върви" на две педи вода

Извод:Кой влиза-взима риба;кой има има деца-си ги гледа
ПП:Днес пак съм "мама Тольо"
Поздрави и наравни на всички
Мястото пристанището в Поморие(на вниманието на Бат Юри-Pretor)
След17:30-докъм19:30,дълбочина хмммм-от 30 сантиметра,до 4,5-5:00метра
Ма всичкото живот "върви" на две педи вода

Извод:Кой влиза-взима риба;кой има има деца-си ги гледа

ПП:Днес пак съм "мама Тольо"

Поздрави и наравни на всички