Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Нямаше никакви гъби.Ходих 15 км пеш.Но зарибих едно малко гйолче с каракуди от ярловци.Тук по трънско е много гъста гората.Сега я разреждат-сечът я,има налепени разрешителни по боровете до зимата.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Като започне работната седмица и изчезва всякакъв хедонизъм и в живота ми и в темата :D !
Защо понеделник се различава толкова много от петък, като не би трябвало да е така?
А днес и следпразнично бях още по-кисел :lol: , със слабост в цялото тяло и отегчение, сякаш е дошъл края на света !
Само вечният оптимизъм на lusienn поддържа темата :D !
Напред към петъците, летните отпуски /на който му дадат/ и 02.06. - събота :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Епа какво му е на понеделника.Ден като всички други-е по телефона ми звънят-свободни хора-ела на гьола,един тука наблизо,щели да нощуват на платено,нямат си работа и си запълват времето при пълнолунието.То беше вчера и луната беше грандиозна,снимки има в Бтв,аз репортера.Е сега вечерах и още никой в къщи не му се спи.Децата се прибраха преди малко играят пред блока.По село е още по спокойно-никой за никъде не бърза-продават агнета по 7лв живо тегло,млеко на туристите,копът градините и садят реколта.По съборите пият и пеят и всичко е 6. :lol: Та кой е здрав и има какво да прави-не се оплаква да вика опашатия :lol:

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Тук подкрепям нашия верен сподвижник Г.Петков -мръсно и коварно нещо е понеделникът.Едвам го изтраях - преди обяд все едно бех зомбиран,ба си пукъла,трябва да е свързано с пълнолунието и ЕГН-то.Щото вечерта в неделя след като се прибрах от риболов,избанях се,буфнах две МП и Айр.,отчетох се в съпружески сексуален аспект и ми изключиха интегралните схеми някъде към 23.00 часа -откъртил съм without feelings кат същински пън до тази сутрин,кога се осеферих кат насрано мече в понеделника.Чак на обяд,след като му метнах едни кебапчета на скара,зелена салата,черна франзела и една бира,дойдох в пълно съзнание следобяда,свърших доста работа,надвечер отидох да участвам в "конференцията"-който ми е чел предните постове,ще се сети за какво става въпрос.Сега,по това време,съживен окончателно,графоманствам за идеята да продължим запълването на страниците в служба на себе си.До агнето на Камика няма как да стигна,ако трябва,духом ще съм там да видя връщането му към материалните мазни неща,каквото ще представлява агнето /няма как да го приготвят по старите хайдушки рецепти та хем да се изпече,хем да остане без мазнотиите /.Макар,че тук един от уважаваните участници в "конференцията",лекар на седемдесет и кусур години,набива за мезе най-мазните неща и казва :"Ми аз защо нямам високо кръвно,склероза,холестерол -ми щото не ходя да се изследвам ":lol: Желая читави сънища,кротък вторник :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:До агнето на Камика няма как да стигна,ако трябва,духом ще съм там да видя връщането му към материалните мазни неща,каквото ще представлява агнето /няма как да го приготвят по старите хайдушки рецепти та хем да се изпече,хем да остане без мазнотиите /.Макар,че тук един от уважаваните участници в "конференцията",лекар на седемдесет и кусур години,набива за мезе най-мазните неща и казва :"Ми аз защо нямам високо кръвно,склероза,холестерол -ми щото не ходя да се изследвам ":lol: Желая читави сънища,кротък вторник :drinkers:
Тук и я да споделя, вече не съм сигурен кое е полезно и здравословно?
Пра-дядо ми на село почина на 98 г. като ядеше мазно и пушеше по кутия цигари от ония дет се свиват с плюнка. Дядо ми е на 92 г., не пуши, ама яде свинско и шилешко, както и мазни кокошки консервирани в буркани като за световно и си е активен със свежо мислене и памет. На всичко отгоре пие по едно кафе на ден и тъй като не пие вода, пие кока кола.. Виждайки всичко това, ми иде да се гръмна - аз едва чукнал 40-те вече спрях колата щот вдигам кръвно, а кафе, само го "близвам" сутрин...
Та приятели, според мен въпроса не е в това какво ядем и пием, въпроса опира до характера ни и това как живеем, как възприемаме живота и колко се притесняваме и напрягаме ежедневно от него.... Напрежението и стреса в живота, който живеем и в шибания преход ни е-ват майката от всякъде.... Те това е истината.

п.п. Жената е фенка на здравословното хранене и яде само натурален мед и някви семена и се опитва и мен да приучи на т.н. здравословно хранене. Ама я съм 1,90 на 100 кила и се пробвах, ама не мога, явно просто ми твебват месни калории... След обстоен размисъл, смятам че човек трябва да хапва всичко "що му е на сърце" и да практикува любимото хоби - риболов като най важното е да бъде и се разхожда сред природата без значение дали ще улови нещо или не..., т.е. най важен и психологическия релакс..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В контекста на прехода,подкрепям напълно последното гореказано -бях някъде в десети клас през лятната ваканция,като се изтърсиха в ловешкото ни село два автомобила с шест мъжаги и общо три агнета от Харманлийско.Ей така,на гости,да отвъртят три чевермета за баща ми,лека му пръст,щото го помнеха повечето с добро от периода му в Харманли през 1968-1975 година.В една гора край селото пекнаха агнетата,събра се доста народ,бирата се изстудяваше в близкия поток под големите буки.По едно време дръннаха хлопки и от гората се измуши селският козар -дядо Илия,попрегърбен и сух като вейка старец по онова време -1978,беше на 95 години.Поканиха го,седна,хапна малко късче агнешко,но в добро темпо изпомпи три бири :shock: Мъжагите-гости се опулиха и го питат :"Бе,дядо Илия,как го правиш това?",пък той се подсмива тънко,надига си четвъртата бира и отговаря: "Момчета,момчета,ако знаете на вашите години колко пиене съм изпил-ако можеше сега да ми се излее обратно през устата,е тая гора щеше да я отнесе..."
Вярно е,че по принцип жувота ни е скапан,а скапания жувот генерира много стрес,многото стрес такова мамата на здравето ни и почват да добиват тотална популярност всекви глупости като екологично чисти храни и нам кво си още .Мойто "медицинско"съм ви го писал много пъти-и тази вечер съм на него и се чувствам tres bien.Служете на себе си повече,за да живеете повече :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

INCUBUS написа:...Ми аз защо нямам високо кръвно,склероза,холестерол -ми щото не ходя да се изследвам ":lol: ...
Аз също се старая да спазвам това правило - изключения, само в краен случай :D !
И ми е добре!

А lusienn, пак ме накара да се усмихна с оптимистичния си пост :D :
lusienn написа:...По село е още по спокойно-никой за никъде не бърза....По съборите пият и пеят и всичко е 6. :lol: Та кой е здрав и има какво да прави-не се оплаква да вика опашатия :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Значи тука съм спортувал,ходейки пеш за здраве с кофа с каракуди около 25 минути от къщата.По същия път вървят и овчарите с стоката та им зарибявам да си спортуват с въдицата докато пасят стоката.Акато пасят стоката,тя наторява и има гъби :P Това ми е мисията по трънския край.Да го напълним тоя бумбак с риба и да си хвърли хайвера да се размножи доволно.Червеноперката се прихвана и и е добре.Водата е студена щото се пълни от един ручей 50 см.широк и 10 см плитък,но пълен с ручейници.Е за тоя бумбак става въпрос.Изображение Изображение Изображение Изображение С тоя камък е залостен гьола,да си се отдича водата,но да не бяга рибата.Това го правих да видим кво ще стане.Рибата я ловя на платения Ярловци на 20 км от там.Та така момчета на прехода.Такива работи върших по гергьовден.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

А тоя сладур се казва Боби и не мърда от нас докато не си тръгнеме за София,все закача некое кокълче,или пържен уклей.Уклея умира при транспорта и отива за трапезатаИзображение Изображение Иначе така изглеждат 2 месечните агнета Изображение А тука е за туриститеИзображение А това е тунела със светлината в края му :arrow: Изображение Мернах англичани в района.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Люска, ти правиш преходи и в буквален, и в преносен смисъл! :wink:
Хубаво правиш де :smt023 - аз прехождам само с колата :oops: , смятам обаче тия дни да почна да тичам като кон на стадиона и до края на лятото да оставя поне една крина килограми под формата на пот и мас. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Това със стадиона, сметам не е удачен подход. Първо обикалянето многократно на няКъв стадион и второ тичането на нашите години... може да ни докара даже инфаркт. Практикувам друго - заебах колата в гаража и ходя на работа пеша-бърз ход и се прибирам пак така. Това е напълно достатъчно, 3-4 км. на ден пеша стигат... Отделно, като ида за риба през уикенда, тъй като ловя само на спининг, се стремя да правя по дълги преходи..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Vid написа:...тичането на нашите години... може да ни докара даже инфаркт....
Те зат'ва досега не тичах, щот ме е шубе от инфаркт...от друга страна обаче, няма да поставям рекорди....един лек тръс може и да не е фатален.... :roll: ...или да сменя колата поне с колело... :roll: ....баси чанча е да сваляш килограми, а с какъв кеф се правят! :lol:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:....баси чанча е да сваляш килограми, а с какъв кеф се правят! :lol:
:lol: :lol: :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Добър ден.Е тука колеги от репортерите споделят изгрева по бтв-аз репортера.Изображение Изображение Тая е от Синеморец плажа :arrow: ИзображениеЕ кой е по морето един сутрешен преход по плажа и е нов човек.Кире имаш крайбрежна ремонтирана алея по Дунава,бегай по нея и пусни пресни снимки.Днеска малката ми е рожденничка та подготвям хавата за гостите,а сега почвам да копам.Наслука на рибарите и пълни джобчета на работните хора.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:...Днеска малката ми е рожденничка ...
Да ти е жива и здрава, Люско, само радост да ти носи! :drinkers:
Заключено

Обратно към “Разни”